Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

AKS-74N Boyi

Recommended Posts

• Replies 765
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ja swój selektor przykręciłem na sztywno wkrętem w gwint- siedzi mocno, a w razie potrzeby można przełączyć na "zabezpieczony". Po wystrzeleniu ok. 8000 kulek nie mam żadnych awarii ani zgrzytów w gb. A bateria stockowa mimo przeładowania (kiedyś 11h...) uciągnęła mi wczoraj ok. 4-4,5 hi-capów co uważam za świetny wynik. Ogólnie giwerka sprawuje się dobrze.

Mnie tłumik trzyma się BDB udało mi się go właśnie przykręcić, "ręcami" :-F . Karabinek przetrwał dzisiaj " poligon" z czołgania się w piachu, w ciągu pięciu godzin ciorania karabinek nabrał odpowiedniego dla kałacha surowego wyglądu. Przeczyściłem go z błota które całe szczęście nie dostało się do środka i wszystko działa super. Jedyne do czego mam zastrzeżenia to fabryczny hop-siup który w moim modelu działa tylko na kulki 0.2g, ale moich dwóch kolegów którzy również używają ak 47- boyi nie mają takiego problemu. Kawał dobrej chińskiej klamki :killer:

A ja cofam wszystko co złego powiedziałem na stockową gumkę HopUp. Podkręca świetnie kulka szybuje baardzo daleko. Niestety jeszcze nie do końca równo ale mam nadzieje ze to sie wytrze. Kumpel wstawił do boyia gumkę z G&G i jest tragicznie każdy strzał w inne miejsce. Jedne na 20 metrów inne na 40 i do tego jeszcze blokuje kulki w komorze. Ja chyba nie będę wogóle wymieniał gumki :P

Bateria DJBOYS to największe gówno z jakim kiedykolwiek się spotkałem:)

Nie wiem skąd te stwierdzenie? Na tej bateryjce latał mój kałach Boyi, Steyer JG i SAR offizer CA (robiony na 400fps) i może rof nie był jakiś fantastyczny ale działa jak każda inna normalna bateria 8.4v (no może poza mega kozackimi ogniwami RC). Biorąc pod uwagę, że jest dodawana do zestawu - wypada lepiej niż dobrze.

Edited by RzezniQ

Ok, dzięki ;) uporałem sie tłumikiem ognia xD wygląda kijowo bez niego :wink:

A teraz pytanie 2:

Bagnet - można go założyć gdy przykręcony jest tłumik ognia? czy trzeba go zdjąć?

oczywiści bagnet do AK47 nie pasuje? trzeba mieć ten do AK74?

Edited by Cavern

Ok, dzięki ;) uporałem sie tłumikiem ognia xD wygląda kijowo bez niego :wink:

A teraz pytanie 2:

Bagnet - można go założyć gdy przykręcony jest tłumik ognia? czy trzeba go zdjąć?

oczywiści bagnet do AK47 nie pasuje? trzeba mieć ten do AK74?

Tylko jak jest tłumik ognia, bagnet pasuje każdy do Ak-74 i nasz polski wersja bodajże H6A4 (jakoś tak) :-P

a gdzie widziałeś bagnet do ak47? 6h3? Chyba jakaś chińska podróba ;)

Bagnet do ak47 pasuje do ak47 ;)

ten od akm'a pasuje do akm'a i ak74.

Zazwyczaj trzseba podpiłować zaczep przy podstawie muszki. W większości replik tak jest. ( VFC, CYMA ) W boyi nie sprawdzalem, ale jeśli się nie zatrzaskuje to kwestia przypiłowania.

Właśnie to cudo przyszło mi do domku.

Też tak macie że zatrzask magazynka jest za długi(tak sądze) że nawet mag od boyia nie wchodzi ? Wkładam magazynek ale sie nie zatrzaskuje, trzyma sie ale jak sie go szturchnie/zahaczy o cos to odrazu wylatuje z gniazda... wie ktoś co z tym zrobić? Lepiej podpiłować zatrzask czy magazynek ? Z góry dzieki

Ja nie mam takiego problemu, muszę mocno , a nawet bardzo mocno wsadzić maga, ale potem już sie trzyma. Jak już chcesz coś piłować to myślę że maga, jest tańszy niż kałąch, a poza tym zawsze potem można go jakoś naprawić, np. poxipolem. To tylko moja sugestia, radzę poczekać może ktoś miał podobny problem i coś doradzi.

Nie wiem czy źle szukałem czy jak ale - czy wam też "stockowy" hi-cap wypada z gniazda po delikatnym pchnięciu go?

Nie no bez jaj 10 postów wyżej na tej samej stronie.

trzyma sie ale jak sie go szturchnie/zahaczy o cos to odrazu wylatuje z gniazda...

Arafat zobacz czy nie masz tego samego problemu z zatrzaskiem. Może wystarczy kawałek papieru ściernego.

Edited by KaczorLsm