lecter69 Posted February 24, 2008 Report Share Posted February 24, 2008 Ja z tłumika wyjąłem jedną z dwóch gumowych obręczy (nie wiem na co one). W każdym razie teraz trzyma się ładnie, nie lata na boki i normalnie mogę go wykręcać. Quote Link to post Share on other sites
Rudy102 Posted February 24, 2008 Report Share Posted February 24, 2008 Bateria DJBOYS to największe gówno z jakim kiedykolwiek się spotkałem:) Quote Link to post Share on other sites
ShikamaruNara Posted February 24, 2008 Report Share Posted February 24, 2008 Właśnie widziałem taką robotę. Mianowicie były włożone jakieś gumowe COŚ i tłumik sie nie ruszał a nawet powiem trzymał się bardzo stabilnie :) Jak dostane AK to coś wykombinuje. PS. Do końca tygodnia powinienem mieć :D PS2. Macie jeszcze jakieś problemy/wady ze swoimi giwerami?? Quote Link to post Share on other sites
lecter69 Posted February 24, 2008 Report Share Posted February 24, 2008 Mi jeszcze selektor się ostro poluzował, no i suwadło lata na boki (ale to raczej nie robi różnicy, bo i tak się z tego nie korzysta). Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted February 24, 2008 Report Share Posted February 24, 2008 Ja swój selektor przykręciłem na sztywno wkrętem w gwint- siedzi mocno, a w razie potrzeby można przełączyć na "zabezpieczony". Po wystrzeleniu ok. 8000 kulek nie mam żadnych awarii ani zgrzytów w gb. A bateria stockowa mimo przeładowania (kiedyś 11h...) uciągnęła mi wczoraj ok. 4-4,5 hi-capów co uważam za świetny wynik. Ogólnie giwerka sprawuje się dobrze. Quote Link to post Share on other sites
Cavern Posted February 24, 2008 Report Share Posted February 24, 2008 wrrr! już mnie nerwy biorą! od wczoraj próbuje zdjąć ten tłumik ognia i nie da sie, tzn. pewnie sie da tylko nie wiem jak :D jak go zdjąć?! pomocy! Quote Link to post Share on other sites
hegemon Posted February 24, 2008 Report Share Posted February 24, 2008 (edited) No jeżeli chodzi Ci o sam tłumik płomienia to u góry masz taki dzyndzel który go blokuje. Musisz go wcisnąć i wtedy kręcisz. Edited February 24, 2008 by hegemon Quote Link to post Share on other sites
koonik Posted February 24, 2008 Report Share Posted February 24, 2008 Tylko nie w każdym egzemplarzu się da, bez użycia siły- zerwania gwintu. Quote Link to post Share on other sites
Cornold Posted February 24, 2008 Report Share Posted February 24, 2008 Mnie tłumik trzyma się BDB udało mi się go właśnie przykręcić, "ręcami" :-F . Karabinek przetrwał dzisiaj " poligon" z czołgania się w piachu, w ciągu pięciu godzin ciorania karabinek nabrał odpowiedniego dla kałacha surowego wyglądu. Przeczyściłem go z błota które całe szczęście nie dostało się do środka i wszystko działa super. Jedyne do czego mam zastrzeżenia to fabryczny hop-siup który w moim modelu działa tylko na kulki 0.2g, ale moich dwóch kolegów którzy również używają ak 47- boyi nie mają takiego problemu. Kawał dobrej chińskiej klamki :killer: Quote Link to post Share on other sites
hegemon Posted February 25, 2008 Report Share Posted February 25, 2008 A ja cofam wszystko co złego powiedziałem na stockową gumkę HopUp. Podkręca świetnie kulka szybuje baardzo daleko. Niestety jeszcze nie do końca równo ale mam nadzieje ze to sie wytrze. Kumpel wstawił do boyia gumkę z G&G i jest tragicznie każdy strzał w inne miejsce. Jedne na 20 metrów inne na 40 i do tego jeszcze blokuje kulki w komorze. Ja chyba nie będę wogóle wymieniał gumki :P Quote Link to post Share on other sites
RzezniQ Posted February 25, 2008 Report Share Posted February 25, 2008 (edited) Bateria DJBOYS to największe gówno z jakim kiedykolwiek się spotkałem:) Nie wiem skąd te stwierdzenie? Na tej bateryjce latał mój kałach Boyi, Steyer JG i SAR offizer CA (robiony na 400fps) i może rof nie był jakiś fantastyczny ale działa jak każda inna normalna bateria 8.4v (no może poza mega kozackimi ogniwami RC). Biorąc pod uwagę, że jest dodawana do zestawu - wypada lepiej niż dobrze. Edited February 25, 2008 by RzezniQ Quote Link to post Share on other sites
Cavern Posted February 25, 2008 Report Share Posted February 25, 2008 (edited) Ok, dzięki ;) uporałem sie tłumikiem ognia xD wygląda kijowo bez niego :wink: A teraz pytanie 2: Bagnet - można go założyć gdy przykręcony jest tłumik ognia? czy trzeba go zdjąć? oczywiści bagnet do AK47 nie pasuje? trzeba mieć ten do AK74? Edited February 25, 2008 by Cavern Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted February 25, 2008 Report Share Posted February 25, 2008 Ok, dzięki ;) uporałem sie tłumikiem ognia xD wygląda kijowo bez niego :wink: A teraz pytanie 2: Bagnet - można go założyć gdy przykręcony jest tłumik ognia? czy trzeba go zdjąć? oczywiści bagnet do AK47 nie pasuje? trzeba mieć ten do AK74? Tylko jak jest tłumik ognia, bagnet pasuje każdy do Ak-74 i nasz polski wersja bodajże H6A4 (jakoś tak) :-P Quote Link to post Share on other sites
Potf0r Posted February 25, 2008 Report Share Posted February 25, 2008 6h4 by być dokładnym :) Quote Link to post Share on other sites
marys1 Posted February 25, 2008 Report Share Posted February 25, 2008 a gdzie widziałeś bagnet do ak47? 6h3? Chyba jakaś chińska podróba ;) Bagnet do ak47 pasuje do ak47 ;) ten od akm'a pasuje do akm'a i ak74. Zazwyczaj trzseba podpiłować zaczep przy podstawie muszki. W większości replik tak jest. ( VFC, CYMA ) W boyi nie sprawdzalem, ale jeśli się nie zatrzaskuje to kwestia przypiłowania. Quote Link to post Share on other sites
Potf0r Posted February 26, 2008 Report Share Posted February 26, 2008 W boju się zatrzaskuje - mam 6h4 i sprawdzałem. Nic nie trzeba było piłować. Quote Link to post Share on other sites
ShikamaruNara Posted February 26, 2008 Report Share Posted February 26, 2008 A ja jestem zainteresowany! Może ktoś podać ładnie pasujący Kolimator :lol: ?? Może i 500zł to dużo ale czego się nie robi dla większej realistki gry :-F. Pozdrawiam :D w PT kupuje :D Quote Link to post Share on other sites
hegemon Posted February 26, 2008 Report Share Posted February 26, 2008 http://www.kalinkaoptics.com/SearchResult.aspx?CategoryID=57 Quote Link to post Share on other sites
GUGi Posted February 28, 2008 Report Share Posted February 28, 2008 Właśnie to cudo przyszło mi do domku. Też tak macie że zatrzask magazynka jest za długi(tak sądze) że nawet mag od boyia nie wchodzi ? Wkładam magazynek ale sie nie zatrzaskuje, trzyma sie ale jak sie go szturchnie/zahaczy o cos to odrazu wylatuje z gniazda... wie ktoś co z tym zrobić? Lepiej podpiłować zatrzask czy magazynek ? Z góry dzieki Quote Link to post Share on other sites
Cornold Posted February 28, 2008 Report Share Posted February 28, 2008 Ja nie mam takiego problemu, muszę mocno , a nawet bardzo mocno wsadzić maga, ale potem już sie trzyma. Jak już chcesz coś piłować to myślę że maga, jest tańszy niż kałąch, a poza tym zawsze potem można go jakoś naprawić, np. poxipolem. To tylko moja sugestia, radzę poczekać może ktoś miał podobny problem i coś doradzi. Quote Link to post Share on other sites
Potf0r Posted February 28, 2008 Report Share Posted February 28, 2008 Ja też nie mam tego problemu, standardowy hicap z miejsca wylądował w szufladzie ze złomem. Jedynym sensownym wyjściem - jak dla mnie - jest spiłowanie zatrzasku, by magi innych firm pasowały. Zresztą - pisano to nie raz, nie dwa.. Quote Link to post Share on other sites
KaczorLsm Posted February 28, 2008 Report Share Posted February 28, 2008 (edited) Nie wiem czy źle szukałem czy jak ale - czy wam też "stockowy" hi-cap wypada z gniazda po delikatnym pchnięciu go? Nie no bez jaj 10 postów wyżej na tej samej stronie. trzyma sie ale jak sie go szturchnie/zahaczy o cos to odrazu wylatuje z gniazda... Arafat zobacz czy nie masz tego samego problemu z zatrzaskiem. Może wystarczy kawałek papieru ściernego. Edited February 28, 2008 by KaczorLsm Quote Link to post Share on other sites
GUGi Posted February 28, 2008 Report Share Posted February 28, 2008 (edited) no właśnie Arafat masz to samo co ja .... Zatrzask jest za długi lub boyi robi złe magazynki nawet do swoich Replik. Edited February 28, 2008 by GUGi Quote Link to post Share on other sites
lecter69 Posted February 28, 2008 Report Share Posted February 28, 2008 Mi na początku też wypadały, teraz normalnie się trzymają. Quote Link to post Share on other sites
KaczorLsm Posted February 29, 2008 Report Share Posted February 29, 2008 Odnośnie zatrzasku magazynka...Czy ten będzie pasował do repliki boyia? Pytam z czystej ciekawości :) http://www.works11.com/index.php?product_i...category_id=500 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts