Kajor Posted November 4, 2008 Report Share Posted November 4, 2008 Załóż ostatni ząbek tej przechodzącej na wylot "półzębatki" na ostatni ząbek płytki selektora przed tym grubszym i będzie cacy. Quote Link to post Share on other sites
edax Posted November 5, 2008 Report Share Posted November 5, 2008 I podziałało chwilę. Teraz znowu tylko single. Nie wiem o co chodzi.... Quote Link to post Share on other sites
filon_swaj Posted November 5, 2008 Report Share Posted November 5, 2008 Pozwolicie, że napisze to tu, bo do działu od tuningu kałaszka chyba nikt nie zagląda. Takie pytanie: Warto coś tuningować w GB? Jak tak to co najbardziej podniesie kulturę pracy? Myślałem wstępnie nad łożyskowaną prowadnicą, uszczelnioną dyszą (jaka najlepsza w specshopie?), łożyskami (jakie najlepsze?) oraz markową sprężyna M120. Najlpeiej gdyby wszystko było w specshopie. Quote Link to post Share on other sites
edax Posted November 6, 2008 Report Share Posted November 6, 2008 I już wiem w czym problem. Wibracje gearboxa przestawiają zębatki. Czy ktoś wie jak sobie z tym poradzić? Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted November 6, 2008 Report Share Posted November 6, 2008 Że jak? :-? A dokręciłeś ten wkręcik? Quote Link to post Share on other sites
edax Posted November 7, 2008 Report Share Posted November 7, 2008 Dokręciłem tak mocno jak tylko kombinerki pozwalają. Chyba zamienię ten gówniany wkręt zwykłą śrubą. Quote Link to post Share on other sites
biohazard4 Posted November 24, 2008 Report Share Posted November 24, 2008 Panowie, nikt nie wspomniał o magach z gfc:http://gunfire.pl/product-yid-1152191854-.html Posiada ktoś je? Dużo trzeba piłować ? A tak btw to chyba midy nie są po ta pojemność 50 BB szokująca nie jest. Quote Link to post Share on other sites
kicha29 Posted November 24, 2008 Report Share Posted November 24, 2008 A te magi czy przypasują do tego kałaszka ? wkońcu Boyi wzorowany jest na VFC. Quote Link to post Share on other sites
biohazard4 Posted November 24, 2008 Report Share Posted November 24, 2008 Te z mojego linku ? Na pewno przypasuję i teraz domyślam się że jako GFC zaopatruje się u boya (jeśli chodzi o akcesoria) to powinno to pasować, oby bo pojemność i cena w sam raz. Quote Link to post Share on other sites
kicha29 Posted November 24, 2008 Report Share Posted November 24, 2008 O ja ale dałem ciała chodziło mi o te magi :) http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3879 Quote Link to post Share on other sites
Loroini Posted November 25, 2008 Report Share Posted November 25, 2008 Witam Właśnie temat o magach i chciałbym się o coś zapytać moje magazynki do ak http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3091 mam z nimi problem ponieważ po kupieniu i przeszlifowaniu, myśle-pasują nieżle wkładam do kałasza i lekko puknąłem o gniazdo magazynka podczas wkładania i wszystkie kulki się wysypały.bardzo to mnie wkurza ponieważ podczas zmiany magazynków tak średnio co drugi mi "wytryskuje" jedne magazynki są czulsze na wstrząsy a inne mniej ale może da się to jakoś zaradzić czy muszę kupić lepsze magi?? Quote Link to post Share on other sites
biohazard4 Posted November 25, 2008 Report Share Posted November 25, 2008 Wg. mnie ten dzyndzel co kulki blokuje jest za mały, możesz spróbować w jakiś sposób go poszerzyć np. klejem itp. Quote Link to post Share on other sites
RED (Lone Wolf) Posted November 27, 2008 Report Share Posted November 27, 2008 (edited) mam 8 midów Maga (używane od stycznia) i każdy jest czuły na mocniejsze uderzenia, ale po paru fontannach nauczyłem się po prostu nie wciepywać magów jak popadnie tłukąc nimi o gniazdo, tylko przymierzyć i pewnie wpiąć. Może to i nie jest to co "dorabianie dzyndzla klejem" ale od kiedy zacząłem je używać i się przyzwyczaiłem/nauczyłem to nie miałem syfonu od paru miesięcy. Po prostu jak nie uda Ci się z nimi nic zrobić, to musisz nauczyć się dokładniej, pewniej wkładać ;). Potrenuj w domu ładująć po 10 kulek itp. Ps. Ja nie ładuje magów na full tylko ok 90 kulek, to też może zmniejszać prawdopodobieństwo syfonów. Do tego po załadowaniu magazynka małym palcem dociskam kulkę do środka, tak żeby zatrzask miał miejsce całkowicie "zaskoczyć" na kulkę (a nie tylko trzyma się na 0,01 mm). Edited November 27, 2008 by RED (Lone Wolf) Quote Link to post Share on other sites
mehanic Posted December 1, 2008 Report Share Posted December 1, 2008 Z czego w końcu jest wykonane body w replikach boyi? słyszałem rożne wersje, niby stal niby stop aluminium, jaka jest prawda w końcu? Quote Link to post Share on other sites
mig Posted December 2, 2008 Report Share Posted December 2, 2008 Sama komora zamkowa jest ze stali. Quote Link to post Share on other sites
zavisza Posted December 4, 2008 Report Share Posted December 4, 2008 Jeżeli pytanie było, to zabijcie... Ale do pewnego momentu czytałem temat i jeszcze go nie zadano. O magach różnych firm już większość słyszałem, prawie wszystkie testowałem, ale nie miałem w łapach tych z CA. http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=1509 Jeżeli ktoś miał do czynienia, to jak wrażenia? Też trzeba kombinować? Jeśli pytanie było to możecie mnie odesłać jak również spalić :-F Quote Link to post Share on other sites
Camilus VI Posted December 7, 2008 Report Share Posted December 7, 2008 Chciałbym kupić 5 mid-capów tylko nie wiem jakiej firmy: MAG czy P&J. Które są lepsze? (mam na myśli wygląd i działanie). Mam jeden magazynek do AKM z P&J i pomimo wielu prób doszlifowania go dalej nie działa. Dużo mieliście problemów z magami tych firm? Bardzo bym prosił o pomoc bo nie chce wydać 200zł na magazynki, które mi nie będą działać. Quote Link to post Share on other sites
Kukiee Posted December 8, 2008 Report Share Posted December 8, 2008 Ja w AKS-74U mam mid cap MAGa i nie narzekam. Niby mało z niego strzelam, ale nie zaliczyłem żadnej zacinki, pustych strzałów czy innych takich niedobrych rzeczy. Co do wyglądu. Są krótsze od standardowego Boyi, ładniejsze i sprawiaja wrażenie solidniejszych. Quote Link to post Share on other sites
zavisza Posted December 8, 2008 Report Share Posted December 8, 2008 U mnie w ekipie z kolei MAGi musiały być piłowane, a P&J które chyba są MAGami sprzedawanymi pod szyldem P&J działają czasem bez niczego na 1 karabinie, a na drugim i trzecim nie, także to loteria :/ A ja ponawiam pytanie o te magi z CA :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
grisza76 Posted December 8, 2008 Report Share Posted December 8, 2008 A ja tak z nieco innej beczki - po dokonaniu dość precyzyjnego pomiaru, zaprzyjaźniony tokarz poinformował mnie, że moja stockowa lufa do rk-02 ma kaliber 6,06. Nieźle - jak na stocka 8-) Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted December 13, 2008 Report Share Posted December 13, 2008 Moją mierzyłem ma 6.04. Strzela lepiej na stokowej lufie niż na 510mm systemy;] Widocznie systemka była trefna, a niemożliwe jest to ze ja zle zamonotowałem bo próbowałemz 10 razy i tak samo było:) Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted December 15, 2008 Report Share Posted December 15, 2008 Próbował ktoś oksydować swojego AKS? Chciałbym to zrobić, tylko nie wiem, czy coś zostanie z body (drobny fragment jest ze stopu cynku i aluminium, niemożliwy w praktyce do usunięcia). Quote Link to post Share on other sites
AKS-74 Posted December 16, 2008 Report Share Posted December 16, 2008 O który fragment Ci chodzi? O obsadę lufy czy kolby? Wszystko da się usunąć, wystarczy dobre wiertło :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted December 16, 2008 Report Share Posted December 16, 2008 Miejsce, gdzie wybite jest "numer seryjny". I obsada kolby chyba też. Tylko jak potem zamontować? I jakiej farby użyć na elementy ze ZnAlu? Quote Link to post Share on other sites
AKS-74 Posted December 18, 2008 Report Share Posted December 18, 2008 Najpierw sprawdź dokładnie co tam jest ze stali, a co nie. Później się nituje spowrotem. Tylko trzeba mieć nity odpowiedniej wielkości. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts