Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

AKS-74N Boyi

Recommended Posts

• Replies 765
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Każdą. Najlepiej by długość była zbliżona do stockowej. Czyli 490 mm. Dostaniesz krótszą do AK (455 mm), ale można też włożyć lufę od G3, jest nieco dłuższa, albo od M16, ale wtedy będzie wystawać z 'wielofunkcyjnego urządzenia wylotowego'.

Edited by filon_swaj

Taka mała porada odnośnie uszczelniania połączenia komory hop-up i gearboxa.

Przykleiłem kilka warstw taśmy izolacyjnej w miejscu, gdzie 'elkształtny' klocek opiera się o korpus. Jak zaczynało ciężko wchodzić - podłożyłem jeszcze jedną warstwę.

Teraz tylko jeszcze trzeba jakoś 'popchać' gearboxa...

Fajny ten ak tylko batka jest totalnie do dupy... Na początku wywaliłem na niej około 1 hi capa,naładowałem,wystrzeliłem 1 mida a teraz w pełni naładowana nie naciąga sprężyny... :wink:

Z moich doświdczeń radze od razu zainwestować w dobrą baterie... Chyba że mój przypadek jest odosobniony ;-)

Jeśli coś źle złożone, to obstawiam podkładkowanie zębatek. Też nie dawno rozłożyłem GB i bawiłem się podkładkami. Dźwięk wystrzału się zmienił, zaczęło jakby piszczeć. Rozłożyłem znowu z powodu zacinki w GB i spodkładkowałem na nowo, chodzi lepiej. Dźwięk normalny.

OT: Przydałoby się nasmarowanie GB, wiem że istnieją zamienniki od "markowych" smarów nie różniące się składem. Gdzie szukać takich smarów i jak się zwą ? Czytałem, że smar do łożysk dobrze się spisuje jednak co nim smarować, cylinder ?

Fajny ten ak tylko batka jest totalnie do dupy... Na początku wywaliłem na niej około 1 hi capa,naładowałem,wystrzeliłem 1 mida a teraz w pełni naładowana nie naciąga sprężyny... :wink:

Z moich doświdczeń radze od razu zainwestować w dobrą baterie... Chyba że mój przypadek jest odosobniony ;-)

Batka albo... ładowarka ;)