Jacek GROT Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 Dziś założyłem stockową gumkę, komorę HU od TM, przestrzeliłem i śmiga aż miło. Gumka systemy była cała i zdrowa... Już sam nie wiem... Rozłozyłem dziś gearbox BOYI-a. Na sprężynie M115-120 Przemielił 35- 40k na sprężynie M85 30k... Co najlepsze... Śladów Zużycia! Quote Link to post Share on other sites
kicha29 Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 Komore od TM wziąłeś ,a możesz zdradzić od jakiego modelu ? Czy może od AK 47 ? Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 A co to za różnica? Przecież w Ak-74 jest taka sama jak w ak-47. Przecież od emki bym nie wsadził... Quote Link to post Share on other sites
kicha29 Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 No jest różnica bo Dboy jest wzorowany na VFC a nie na TM i montowanie komory jest inne i w tym i w tym. W boyaczu masz przecież klocek ktory dociska komore do GB. Ale przepraszam,że zadałem tobie widze takie pytanko - wiesz przypuszczałem ,że akurat włożyłeś od MP5 :wink: Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted March 1, 2009 Report Share Posted March 1, 2009 Montowanie komory inne, ale komory takie same, geniuszu... Quote Link to post Share on other sites
grisza76 Posted March 1, 2009 Report Share Posted March 1, 2009 Kajor, teoretycznie kałaszowe są te same, ale występują różnice, niekiedy subtelne, lecz jednak decydujące czasem o funkcjonalności. Ja porównywałem komorę hop-up elementa, Kings Armsa i - uwierz mi - różnice ą widoczne. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted March 1, 2009 Report Share Posted March 1, 2009 W każdym bądź razie ja nie zauważyłem różnic w budowie Komory HU Bojca i TM-a. TM wydaje się troszkę "solidniejsza". Quote Link to post Share on other sites
Erav Posted March 7, 2009 Report Share Posted March 7, 2009 Witam dziś mój AK odmówił posłuszeństwa a mianowicie przestał strzelać, przykładając go do ucha i naciskając spust można usłyszeć taki "klik". Co jest nie tak?? Tzn. czym jest to spowodowane, mam gwarancję ale wymieniłbym chętnie tą cześć która spowodowała takie zacięcie, więc chciałbym wiedzieć co to za część. Dzięki z góry. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted March 7, 2009 Report Share Posted March 7, 2009 Wstaw firmową sprężynę np. "Mad Onion M110". I bateria 8.4V frajerfox:) A teraz weź od kogoś mocniejsza batkę 9.6V np i spróbuj to "przepchać". Jak nie pomoże odkręć koszyczek z GB i zakręć zębatkami płaskim śrubokrętem. Jak strzeli włóż z powrotem, będzie działać. Tak robiłem w mojej cymie starej, często się zdarzało... Quote Link to post Share on other sites
Pykus Posted March 7, 2009 Report Share Posted March 7, 2009 Wstaw firmową sprężynę np. "Mad Onion M110". I bateria 8.4V frajerfox:) A teraz weź od kogoś mocniejsza batkę 9.6V np i spróbuj to "przepchać". Jak nie pomoże odkręć koszyczek z GB i zakręć zębatkami płaskim śrubokrętem. Jak strzeli włóż z powrotem, będzie działać. Tak robiłem w mojej cymie starej, często się zdarzało... Mad onion się ubija po stosunkowo krótkim czasie. Lepiej wsadzić Systeme/Guardera. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted March 7, 2009 Report Share Posted March 7, 2009 Słabsza sprężyna- Mniejsze zużycie części wew. Ja pierwszy raz słyszę, mad-oniony ponoć dobre są, kumpel ma i nie narzeka... Quote Link to post Share on other sites
Erav Posted March 7, 2009 Report Share Posted March 7, 2009 A jak wsadzę m120 systemy tez da rade?? aha i jakimi zębatkami mam zakręcić?? Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted March 7, 2009 Report Share Posted March 7, 2009 Ta pierwsza jak wyjmiesz koszyczek z silniczkiem. (Na niej jest anti-riversal) Quote Link to post Share on other sites
szymon91 Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 Ta szyna będzie pasować do naszych ak http://www.allegro.pl/item574778792_szyna_...mini_beryl.html ? Bo wolał bym taka niż tą na bok chociaż by dla tego że można bezie wtedy kolbę składać :) Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 Nie będzie. Tzn, z marszu nie pasuje, można przerobić. Quote Link to post Share on other sites
szymon91 Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 Trzeba będzie spiłować przednią cześć body tylko? z tego co się domyślam... Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted March 9, 2009 Report Share Posted March 9, 2009 Podstawę szczerbinki trzeba obrobić i zrobić jakiś montaż na kolbie. Łatwe to nie będzie... Quote Link to post Share on other sites
Świeży Posted March 9, 2009 Report Share Posted March 9, 2009 no tak naprawde "nadpilowanie" podstawy szczerbinki nie wchodzi w gre bo jest za szerokie do tej szyny, tak samo bylby problem z tylnim mocowanie-ja taka szyne po prostu przewiercilem i przykrecilem do pokrywy zamka.... moze nie jest to rozwiazanie idealne, ale wbrew pozora nie ma az tak duzych luzow zeby przeszkadzalo w celowaniu... Quote Link to post Share on other sites
Pierdek Posted March 10, 2009 Report Share Posted March 10, 2009 Czy ten magazynek http://www.taiwangun.com/shop,show,261 będzie pasować do AKS-74? Nie będzie z nim problemów? Może polecacie inne magi do ten repliki? Quote Link to post Share on other sites
szymon91 Posted March 10, 2009 Report Share Posted March 10, 2009 (edited) Trochę realizmu... to inny kaliber :-F Ja mam te i polecam http://www.taiwangun.com/shop,show,939 Chociaż w jednym już połamałem zaczep... PS Ale pasować niestety powinien... Edited March 10, 2009 by szymon91 Quote Link to post Share on other sites
Pierdek Posted March 10, 2009 Report Share Posted March 10, 2009 Kaliber ten sam.. 6mm:P Sam miałem maga od AK74, ale też mi się zatrzask ułamał. Wole mieć coś trwalszego. Quote Link to post Share on other sites
szymon91 Posted March 10, 2009 Report Share Posted March 10, 2009 Tam też są plastikowe zatrzaski wiec jako takiej różnicy nie ma... A jeśli chodzi o realizm to jest duża. Chyba że Ci na tym nie zależy Quote Link to post Share on other sites
Pierdek Posted March 10, 2009 Report Share Posted March 10, 2009 Na realizmie mi aż tak nie zależy. Chcę aby mag długo służył... A może jakieś inne polecacie? Oczywiście krakman.. Quote Link to post Share on other sites
Erav Posted March 10, 2009 Report Share Posted March 10, 2009 Trochę realizmu... to inny kaliber :-F Ja mam te i polecam http://www.taiwangun.com/shop,show,939 Chociaż w jednym już połamałem zaczep... PS Ale pasować niestety powinien... Mówisz że fajny ten mid?? A jak z podawaniem, ładnie podaje?? Quote Link to post Share on other sites
szymon91 Posted March 10, 2009 Report Share Posted March 10, 2009 QUOTE(szymon91 @ 10/3/2009, 19:32) * Trochę realizmu... to inny kaliber teeth.gif Ja mam te i polecam http://www.taiwangun.com/shop,show,939 Chociaż w jednym już połamałem zaczep... PS Ale pasować niestety powinien... Mówisz że fajny ten mid?? A jak z podawaniem, ładnie podaje?? Kulek P&J nie podaje. Za to kulki G&G lecą wszystkie pięknie,na innych kulkach nie sprawdzałem,ale ogólnie magazynki jak za ta cenę to moge polecić :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts