biohazard4 Posted December 19, 2008 Report Share Posted December 19, 2008 Koledzy jak odkręcić tłumik płomienia ? Pamiętam że Jacek GROT coś takiego pisał ale nie mogę tego za cholerę znaleźć. Kiedy kręcę zgodnie z ruchem zegara to tłumik robi trzy obroty ale (sic) razem z przejściówką i stawa ogromny opór, zaś jeśli odwrotnie do wskazówek to kiedy już łapie styk z muszką także ma taki opór że nie da rady go odkręcić. Poza tym luzy na tłumiku są normalne ? (tak około 0,5 mm jak nie mniej). Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted December 19, 2008 Report Share Posted December 19, 2008 A imbusa odkręciłeś? Quote Link to post Share on other sites
biohazard4 Posted December 19, 2008 Report Share Posted December 19, 2008 I tu pytanie gdzie on jest ? Quote Link to post Share on other sites
kicha29 Posted December 19, 2008 Report Share Posted December 19, 2008 Aby odkręcić tłumik musisz wpierw wdusić taki mały bolec , który znajduje sie u podstawy muszki i wchodzi w tłumik (tu masz zdjecie o co mi chodzi ) Ten bolec zaznaczony na zdjęciu. Musisz go przytrzymać wduszonego i odkręcać tłumik. A co do luznego tłumika to też miałem takowy, jedni obklejają gwint taśmą izolacyjną i się już nie rusza ja natomiast posmarowałem gwint tym specjalnym klejem do gwintów i też już zniknął u mnir problem luznego tłumika. Quote Link to post Share on other sites
biohazard4 Posted December 19, 2008 Report Share Posted December 19, 2008 Dzięki za info ale ten etap już przeszedłem dawno (moje drugie AK). Jednak w cymie nie było tej idiotycznej przejściówki. Chodzi mi o to że jakbym nie robił to tłumik odkręca się razem z przejściówką a ta nie odkręcona stawia opór a nie mogę znaleźć imbusa. Quote Link to post Share on other sites
filon_swaj Posted December 19, 2008 Report Share Posted December 19, 2008 U mnie było tak samo. Dopiero nie dawno majstrujac przy kałaszku, odkryłem to ustrojstwo. Tłumiki z Silesii wchodzą ;) Quote Link to post Share on other sites
biohazard4 Posted December 20, 2008 Report Share Posted December 20, 2008 A możesz powiedzieć gdzie on jest ;-) ? Quote Link to post Share on other sites
Geno Posted December 20, 2008 Report Share Posted December 20, 2008 Na luzy dobra jest taśma teflonowa. Na szczegóły AKS-74U link w moim podpisie. Quote Link to post Share on other sites
filon_swaj Posted December 20, 2008 Report Share Posted December 20, 2008 Imbus jest na przejściówce pod tłumikiem płomienia. U mnie też było tak, że tłumik odkręcał się razem z przejściówką, dzieje się tak dlatego, że są różne gwinty. Gdy chcemy dokręcić tłumik płomienia to odkręca się przejściówka. Popróbuj uda się. Mi wyskoczył ten element, który trzeba trzymać, żeby odkręcić tłumik, ale wszystko działa ;) Quote Link to post Share on other sites
snajperswd11 Posted December 22, 2008 Report Share Posted December 22, 2008 Witam panowie mam pytanie i ważną przestrogę.Mianowicie wczoraj podczas strzelanki pekł mi górny zawias kolby.Pojęcia niemam jak to się stało.Co teraz z tym robić?Radzę uważać na kolbę. Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted December 22, 2008 Report Share Posted December 22, 2008 No co możesz zrobić? Napraw, albo skombinuj nowy zawias. Osobnych chyba nie ma do kupienia, pozostaje całe body wymienić. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted December 22, 2008 Report Share Posted December 22, 2008 Jeśli rzadko składasz, możesz przyspawać... Ale to raczej ostateczność. Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted December 22, 2008 Report Share Posted December 22, 2008 Skoro już przy body jesteśmy- nie wiecie, czy można u nas dostać body do Boja, ale pod stałą kolbę? Szukałem w sklepach, ale może gdzieś mi umknęło... Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted December 22, 2008 Report Share Posted December 22, 2008 Boyi chyba nie ma... Cyma robiła na pewno. Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted December 22, 2008 Report Share Posted December 22, 2008 Cymowskie to wiem. A pytam dlatego, bo chciałem zamontować do mojego AKSU kolbe od M4, a na body od Ski to nie bardzo się da... Quote Link to post Share on other sites
Ryanpgs Posted December 23, 2008 Report Share Posted December 23, 2008 chłopaki nie wiecie co w http://www.taiwangun.com/shop,show,1249 tej replice jest metalowe, drawniane a co plastikowe? morze ktos taki zakupił i rozbierał? Bo jestem zainteresowany kupnem tej repliki i chciałbym wiecej sie oniej dowiedziec, jak działa, czy sie zacina, i tym podobne sprawy Quote Link to post Share on other sites
biohazard4 Posted December 23, 2008 Report Share Posted December 23, 2008 (edited) Ryanpgs, nie chciałbym cię oceniać po stażu na forum ale na pewno po 10 pierwszych stronach w tym temacie i temacie o AKSU będziesz wiedział wszystko ;-) Magazynek -plastik Okładziny,kolba - prasowane wióry Chwyt pistoletowy - plastik \ śmiem twierdzić że coś na kształt nylonu Dekiel,tłumik płomienia - stal Body - prasowana blacha Reszta -znal Jeśli coś jest nie tak proszę o poprawę. Edited December 23, 2008 by biohazard4 Quote Link to post Share on other sites
Ryanpgs Posted December 23, 2008 Report Share Posted December 23, 2008 nie chciało mi sie szukac konkretnych informacjii, he, dzieki za odpowiedz Quote Link to post Share on other sites
biohazard4 Posted December 23, 2008 Report Share Posted December 23, 2008 Gdyby każdemu się nie chciało to to forum byłoby jednym wielkim śmietniskiem. A tak btw. czy jak chcesz klocka puścić to nie idziesz do klopa bo Ci się nie chce i walisz pod siebie. Quote Link to post Share on other sites
snajperswd11 Posted December 23, 2008 Report Share Posted December 23, 2008 To co mam robić dało by się to jakoś skleić bo spawarki to ja niestety nie mam:( Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted December 23, 2008 Report Share Posted December 23, 2008 (edited) Parę elementów w korpusie jest ze znalu. Tak ku przestrodze. Muszę obmacać AKS-74U w wersji stalowej magnesem... Edited December 23, 2008 by Germ Quote Link to post Share on other sites
filon_swaj Posted December 24, 2008 Report Share Posted December 24, 2008 (edited) Post do wywalenia. Już znalazłem info o mid capach. Jeszcze tylko jedno pytanie PJ'ty dobrze podają ? Edited December 24, 2008 by filon_swaj Quote Link to post Share on other sites
zavisza Posted December 24, 2008 Report Share Posted December 24, 2008 Roznie. Generalnie mozna przeprowadzic modyfikacje, ale gole u mnie malo komu podaja. Powtarzam pytanie: magi na 77 kulek z CA, testowal ktos? (brak PL znakow - jestem za granica). Quote Link to post Share on other sites
filon_swaj Posted December 25, 2008 Report Share Posted December 25, 2008 No to mam problem, bo robię zamówienie z taiwana i chciałem kupić z 2 te midy PJ, ale skoro mówisz ze dupne to już sam nie wiem. Na capri mają ostatni własnie low cap CA na 77 klk, ale zwyczajnie mi się to nie opłaca. Raczej nie beęde magów PJ przerabiał także prosiłbym o trochę więcej opinii jak się sprawują. Quote Link to post Share on other sites
Magic9219 Posted December 25, 2008 Report Share Posted December 25, 2008 Mi midy PJ'ta dobrze podają, większych problemów z nimi nie mam. Jedynie czasami przy szybkiej zmianie maga muszę nimi lekko o garnek puknąć by przez resztę czasu nie mieć problemu z niepodawaniem kulek (ale podoba mi się to, dodaje lekko więcej stresu i adrenalinki do rozgrywki :D). Najlepiej to jak sam zadecydujesz czy je brać czy nie. Mi tak jak napisałem problemów nie robią :D pzdr;] Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts