snajperswd11 Posted January 12, 2009 Report Share Posted January 12, 2009 Wiem.Producentem jest Armenia.Nazwa: 5.45mm karabinek Model 3.Po raz pierwszy został pokazany w 1996 roku,jest adaptacją AK-74. Quote Link to post Share on other sites
Geno Posted January 12, 2009 Report Share Posted January 12, 2009 To? http://www.militaryphotos.net/forums/showthread.php?t=46455 Owszem tylko to już nie jest AK-74. To tak jakby do Lanosa włożyć silnik, koła,skrzynię i napęd od Subaru i nadal nazywać Subaru... Quote Link to post Share on other sites
kicha29 Posted January 12, 2009 Report Share Posted January 12, 2009 A ja mam prośbe do jakiegoś moda o wywalenie kilku ostatnich postów włącznie z tym moim teraz ,które nic nie wnoszą do tematu, a sieją tylko niepotrzebny zamęt i wydłużają ten wątek. Quote Link to post Share on other sites
snajperswd11 Posted January 14, 2009 Report Share Posted January 14, 2009 Nom też prawda.Przyznaje że się pomyliłem i myślałem że AK-74 model 3 to zwykły ak-74 bez kolby jednak tak nie jest.Dobrze by było żeby admin usunoł kilka ostatnich postów bo sieją zamęt. Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted January 15, 2009 Report Share Posted January 15, 2009 Być może udało mi się znaleźć rozwiązanie problemu łamiącego się rygla rury gazowej. Oryginalny rygiel rury gazowej do AKM dostępny na works11... Nie mam pewności co do wymiarów (czekam na ich odpowiedź), ale jeżeli będzie pasować, to kupię, zamontuję i opiszę! Quote Link to post Share on other sites
snajperswd11 Posted January 15, 2009 Report Share Posted January 15, 2009 Ha ha rozwiązałem problem złamanej kolby!!!Po prostu ją skleiłem na stałe klejem o nazwie PRO WELD QUICK(koszt ok 20zł).Teraz jest gitara ale jedynym minusem u mnie że nie mogę jej złożyć.Ale tu u kolegi mg34 da się zrobić żeby się składała.Wystarczy skleić tą górną część zawiasu i będzie. Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted January 16, 2009 Report Share Posted January 16, 2009 Jeżeli nabijasz się ze mnie, to wiedz, że po sklejeniu przyszedł kolega i przypadkowo rozwalił ten element. I szukam rozwiązania "na wieki wieków". Quote Link to post Share on other sites
snajperswd11 Posted January 16, 2009 Report Share Posted January 16, 2009 Nie nabijam się to weź sklej całą kolbę i tyle.Ale będzie inna nazwa broni AKS-74(so skliejenym prikladom).A czym to kleiłeś? Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted January 16, 2009 Report Share Posted January 16, 2009 Nie mówię o klejeniu kolby. Spróbowałem Kropelką (jedyny dostępny klej), ale jak powiedziałem przyszedł kolega i rozwalił. Nawet pół godziny nie minęło od sklejenia... Quote Link to post Share on other sites
snajperswd11 Posted January 17, 2009 Report Share Posted January 17, 2009 To tym klejem to ja papier kleję.Kup taki klej wyżej wymieniony-PRO WELD QUICK(koszt ok 20zł).zazwyczaj dostępny w sklepach dla majsterkowiczów,budowlanych itd.I teraz nawet młotkiem testuję i nic trzyma się elegancko. Quote Link to post Share on other sites
szymon91 Posted January 17, 2009 Report Share Posted January 17, 2009 Takie pytanko,chciałem kupić giwerke na taiwangunie,i mam kilka pytań,czy opłaca się od razu wymienić okablowanie na niskooporowe,oraz czy poprosić serwis o wypodkładkowanie GB? Magi P&J pasują? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
filon_swaj Posted January 17, 2009 Report Share Posted January 17, 2009 MAgi pasują, podają dobrze Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted January 17, 2009 Report Share Posted January 17, 2009 Magi po delikatnym spiłowaniu zaczepu pasują, mi podają różnie. Najlepiej podają ostatnie 40 kulek, a świrowałem piłowałem smarowałem itd. Quote Link to post Share on other sites
boundrose Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 Takie pytanko,chciałem kupić giwerke na taiwangunie,i mam kilka pytań,czy opłaca się od razu wymienić okablowanie na niskooporowe Opłaca się. Dobre kable: +10% ROF, więcej wystrzelonych kulek na jednej baterii. Quote Link to post Share on other sites
biohazard4 Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 Magi po delikatnym spiłowaniu zaczepu pasują, mi podają różnie. Najlepiej podają ostatnie 40 kulek, a świrowałem piłowałem smarowałem itd. Wg mnie wina za słabej sprężyny, spróbuj pokombinować z jakąś mocniejszą. Quote Link to post Share on other sites
filon_swaj Posted January 20, 2009 Report Share Posted January 20, 2009 (edited) Mógłby ktoś opisać jak złożony jest spust w GB ? Mam problemy ze strzelaniem na semi - spust nie powraca. Najlepiej szczegółowo i z fotkami . Edited January 20, 2009 by filon_swaj Quote Link to post Share on other sites
filon_swaj Posted January 20, 2009 Report Share Posted January 20, 2009 Ok, problem rozwiązany ;p . Sprężynka przy spuście była źle włożona. Quote Link to post Share on other sites
mg34 Posted January 26, 2009 Report Share Posted January 26, 2009 Wracając do problemu kolby , Ja rozwiązałem to inaczej. Ze względu iż mam pełna składana kolbę a nie ramkę to wykonałem blaszkę zastępującą górną część zawiasu i tę że blaszkę przykręciłem do kolby. Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted January 26, 2009 Report Share Posted January 26, 2009 Pytanie mam - jaką farbą pomalować całego Kałasznikowa (bez okładzin), żeby to w miarę 'koszernie' wyglądało (oksydowanie odpada, bo nie chcę babrać się z mocowaniem kolby oraz m. lufy)? Quote Link to post Share on other sites
grisza76 Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 Czy ktoś z Was ma porównanie szczelności repliki po zmianie komory hop-up? Jakie ewentualnie komory brać pod uwagę? Jakoś nie jestem przekonany do tego, żeby sam metal był super-hiper, do komory elementa nie mam przekonania (może ktoś ją ma?), a komór king armsa nie ma w slepach Quote Link to post Share on other sites
LazySinner Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 (edited) Kupując Boyi'a w Customsie odrazu wymieniałem gumkę na MB czerwoną i wsadzałem Tune Up Kit'a m120s JBU. I na chrono było dużo za mało fps'ów, więc postanowiłem to sprawdzić w domu. Okazało się że komora nie trzyma szczelności. Pozostało mi zrobić teflon fix'a, a że jakoś nie miałem wtedy cierpliwoci do tego ,wziełem więc komore Cymy (z CM.031 pozostała mi z uszkodzonej repliki) trzymała ona pełną szczelność bez najmniejszego kombinowania. Ostatnio miałem na chacie używanego AKS-74U Boyi gdzie komora na standardowej gumce również nie była szczelna! Komora cymy różni się tym od boyi, że ta pierwsza jest gładka, a boyi ma taką chropowatą fakturę. Dzisiaj dojechał do mnie AKS-74U cymy (CM.045A kopia VFC) ten ma już metalową komore! Jeszcze nie rozbierałem karabinka, więc nie wiem jak z jego szczelnością. Wydaje mi się, że metalowa komora daje tylko to, że nie zajedziemy jej tak szybko częstym zmienianiem magazynków (chodzi mi teraz o sciankę kanalika odsuwającego ten języczek w magazynku). Ale to tylko takie moje domysły, nie potwierdzone niczym :twisted:. Edited January 27, 2009 by LazySinner Quote Link to post Share on other sites
filon_swaj Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 U mnie już komora od strony wlotu kulek z maga wyrobiła się nieco ;p Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted January 28, 2009 Report Share Posted January 28, 2009 Ponawiam pytanie odnośnie farby. Jaką pomalować całość na czarno? Mi się komora od strony maga nie wyrobiła za mocno. Bardziej mnie niepokoi lekko uszkodzony element blokowany przez zatrzask magazynka (nie wiem, jak się to coś nazywa)... Quote Link to post Share on other sites
filon_swaj Posted January 28, 2009 Report Share Posted January 28, 2009 Chodzi o plastikowy zaczep na magazynku, czy o metalową dźwignię od zwalniania maga ? Co do plastik zaczepu na magazynku to w stockowym hi capie połamałem go, ale w midach PJ wygląda to solidniej więc się nie obawiam. Co do malowania to IMO zostaw sam korpus i pomaluj. Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 Właśnie o zaczep mi chodzi. Tak obtarłem swojego Kałasza, że trzeba go pomalować. Całego. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts