filon_swaj Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 Zdejmij okładziny przednie i maluj. Nie malowałem nigdy, ani nie jestem pr0 w tych sprawach więc nie jestem pewien co do sposobu malowania ;0 Quote Link to post Share on other sites
snajperswd11 Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 Hey panowie a czy ktoś montował na swojego kałaszka granatnik plus lunetę? Jak tak to ile to waży?Bo tak zastanwawiam się nad kupnem granatnika.A i mi też powoli się wyrabia ten ząbek plastikowy od magazynka. Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 Spray samochodowy daje radę. Tylko psikany z daleka, żeby się nie świecił. Swojego tak na różowo przemalowałem ;) Quote Link to post Share on other sites
mg34 Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 rozmontuj replikę i daj korpus z kolbą do malowania proszkowego . nie raz płaci sie grosze bo komora malowniczo-wygrzewająca i tak jest "pelna" ale zmieszcza zawsze coś tak małego. Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted January 31, 2009 Report Share Posted January 31, 2009 A co z lufą i całą resztą? Quote Link to post Share on other sites
Erav Posted February 2, 2009 Report Share Posted February 2, 2009 Jaką preclufę mogę do tego AK założyć?? Proszę o linki. Quote Link to post Share on other sites
filon_swaj Posted February 3, 2009 Report Share Posted February 3, 2009 (edited) Każdą. Najlepiej by długość była zbliżona do stockowej. Czyli 490 mm. Dostaniesz krótszą do AK (455 mm), ale można też włożyć lufę od G3, jest nieco dłuższa, albo od M16, ale wtedy będzie wystawać z 'wielofunkcyjnego urządzenia wylotowego'. Edited February 3, 2009 by filon_swaj Quote Link to post Share on other sites
Erav Posted February 3, 2009 Report Share Posted February 3, 2009 Aha ok, a ten mag pasuje do tego ak?? Dobrze podaje?? http://www.taiwangun.com/shop,show,707 Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted February 3, 2009 Report Share Posted February 3, 2009 Pasuje. Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted February 3, 2009 Report Share Posted February 3, 2009 Taka mała porada odnośnie uszczelniania połączenia komory hop-up i gearboxa. Przykleiłem kilka warstw taśmy izolacyjnej w miejscu, gdzie 'elkształtny' klocek opiera się o korpus. Jak zaczynało ciężko wchodzić - podłożyłem jeszcze jedną warstwę. Teraz tylko jeszcze trzeba jakoś 'popchać' gearboxa... Quote Link to post Share on other sites
mg34 Posted February 3, 2009 Report Share Posted February 3, 2009 Germ , co do malowania lufy i reszty to nie jestem pewien jak lakier proszkowy trzyma sie na znal'u...możliwe iż któryś z naszych naczelnych Tunerów będzie wiedział Quote Link to post Share on other sites
szymon91 Posted February 4, 2009 Report Share Posted February 4, 2009 Fajny ten ak tylko batka jest totalnie do dupy... Na początku wywaliłem na niej około 1 hi capa,naładowałem,wystrzeliłem 1 mida a teraz w pełni naładowana nie naciąga sprężyny... :wink: Z moich doświdczeń radze od razu zainwestować w dobrą baterie... Chyba że mój przypadek jest odosobniony ;-) Quote Link to post Share on other sites
Erav Posted February 4, 2009 Report Share Posted February 4, 2009 Moja batka ciągnie 2,5k kuleczek spokojnie. Quote Link to post Share on other sites
szymon91 Posted February 4, 2009 Report Share Posted February 4, 2009 Widocznie loteria :) Hmm może to dlatego ze rozłozyłem GB i coś nie tak złożyłem? ale to raczej nie możliwe... Batka 10,8V nie zrobi szkód? Quote Link to post Share on other sites
filon_swaj Posted February 4, 2009 Report Share Posted February 4, 2009 Jeśli coś źle złożone, to obstawiam podkładkowanie zębatek. Też nie dawno rozłożyłem GB i bawiłem się podkładkami. Dźwięk wystrzału się zmienił, zaczęło jakby piszczeć. Rozłożyłem znowu z powodu zacinki w GB i spodkładkowałem na nowo, chodzi lepiej. Dźwięk normalny. OT: Przydałoby się nasmarowanie GB, wiem że istnieją zamienniki od "markowych" smarów nie różniące się składem. Gdzie szukać takich smarów i jak się zwą ? Czytałem, że smar do łożysk dobrze się spisuje jednak co nim smarować, cylinder ? Quote Link to post Share on other sites
grisza76 Posted February 4, 2009 Report Share Posted February 4, 2009 Szymon91, przed wymianą batki zainwestuj w nowe okablowanie. Zdziwisz się, jaki efekt to da.... Quote Link to post Share on other sites
filon_swaj Posted February 4, 2009 Report Share Posted February 4, 2009 Który z dostępnych >TU< smarów będzie nadawał się do przesmarowania wnętrza gb ? Który da najlepsze efekty ? Orlen mam akurat nie daleko, dlatego pytam o użyteczność tychże smarów. Quote Link to post Share on other sites
boundrose Posted February 5, 2009 Report Share Posted February 5, 2009 Fajny ten ak tylko batka jest totalnie do dupy... Na początku wywaliłem na niej około 1 hi capa,naładowałem,wystrzeliłem 1 mida a teraz w pełni naładowana nie naciąga sprężyny... :wink: Z moich doświdczeń radze od razu zainwestować w dobrą baterie... Chyba że mój przypadek jest odosobniony ;-) Batka albo... ładowarka ;) Quote Link to post Share on other sites
grisza76 Posted February 5, 2009 Report Share Posted February 5, 2009 Chyba najprościej i najtaniej zacząć od wymiany kabli. To gearbox v.3 więc nie tracisz gwarancji. Quote Link to post Share on other sites
szymon91 Posted February 5, 2009 Report Share Posted February 5, 2009 Ok,dzięki za info ;) ale ladowarka chyba ok,bo batka się nagrzewa po jakimś czasie,sprawdzę dzisiaj na innych batkach kumpla a batke na innej giwerze to dam znać ;) filon,ja mam łt 43 i polecam Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted February 5, 2009 Report Share Posted February 5, 2009 filon,ja mam łt 43 i polecam Dokładnie. A do cylindra "Smar Uniwersalny" (taki w szarym aplikatorze). Quote Link to post Share on other sites
szymon91 Posted February 5, 2009 Report Share Posted February 5, 2009 Co do niedziałającej batki okazało się ze była rozładowana i zablokował się tłok. Rozebrałem GB i już wszystko pienie śmiga ;) Chociaż i tak batka jest do wymiany... Co do kabli to polecacie głośnikowe? Quote Link to post Share on other sites
grisza76 Posted February 5, 2009 Report Share Posted February 5, 2009 Nie, nie głośnikowe. Modelarskie silikonowe z beztlenowej miedzi. Plus lutowanie wszystkich wtyków, a ja dodatkowo wymieniłem wtyk batki na pozłacane banany, co poprawiło czas reakcji na spust Quote Link to post Share on other sites
enx Posted February 7, 2009 Report Share Posted February 7, 2009 Czy w każdym RK-03 Boyia jest jak na tym zdjęciu: ta sprężyna na lufie, która dociska Hop-up? Mam w domu lufę 455mm Systemy 6.04mm . Czy wymieniając stockową lufę nie stracę, lecz zyskam? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
szymon91 Posted February 7, 2009 Report Share Posted February 7, 2009 Ja tej sprężyny nie mam... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts