gurek Posted July 19, 2008 Report Share Posted July 19, 2008 (edited) Mam trochę dziwne pytanie do osób, które miały w garści AKS74U i Ak 74 DB. Czy możliwe jest przełożenie lufy zewnętrznej od 74 do AKSU? Tak sie zastanawiam czy nie zrobić sobie dłuższej repliki. Uzyłbym: http://gunfire.pl/product-yid-1152190101-L...a-do-AKS74.html i http://taiwangun.com/index.php?str=product&prId=761 i http://taiwangun.com/index.php?str=product&prId=763 muszke tez trzeba- cholera- drogo wyjdzie (może następną replike kupić) :) ??? Edited July 19, 2008 by gurek Quote Link to post Share on other sites
Bushec Posted July 20, 2008 Report Share Posted July 20, 2008 (edited) Ktoś wie jak się dorwać do gumki hopowej? Sorry za "zielone" pytanie, ale... Edited July 20, 2008 by Bushec Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted July 20, 2008 Report Share Posted July 20, 2008 gurek - skóra nie warta wyprawki - takie moje zdanie ;) Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted July 20, 2008 Report Share Posted July 20, 2008 Dokładnie, jak chcesz coś dłuższego to kup wersje N. Quote Link to post Share on other sites
boundrose Posted July 21, 2008 Report Share Posted July 21, 2008 Jeśli już to PBS 4 i preclufa. Quote Link to post Share on other sites
gurek Posted July 21, 2008 Report Share Posted July 21, 2008 pbs- bardzo chętnie, kiedyś ktoś na allegro sprzedawał za 150 pln, ale się zmył (a nie dam 3 stów za pbs'a gdy replika tyle kosztowała) Chodzi mi o to, że GP-30 nie da się zamontować do AKSU :( Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted July 21, 2008 Report Share Posted July 21, 2008 A repliki "Tisziny" nie ma... Quote Link to post Share on other sites
gurek Posted July 21, 2008 Report Share Posted July 21, 2008 http://opisybroni.republika.pl/ak74.html Masz to maleństwo na myśli jak zgaduje Ano- nie nada... Quote Link to post Share on other sites
Ziolko Posted July 21, 2008 Report Share Posted July 21, 2008 Witam!! Poradził ktoś już sobie z tymi zacięciami tłoka w tylnej pozycji?? Bo ja już nie mogę z tym wytrzymać. Quote Link to post Share on other sites
RzezniQ Posted July 22, 2008 Report Share Posted July 22, 2008 Witam!! Poradził ktoś już sobie z tymi zacięciami tłoka w tylnej pozycji?? Bo ja już nie mogę z tym wytrzymać. Zmień sprężynę na mniej szeroką. Quote Link to post Share on other sites
Ziolko Posted July 25, 2008 Report Share Posted July 25, 2008 Dzięki wstawiłem M120 systemy i problem został zlikwidowany. Za to pojawił się następny. Po każdym strzale otwiera się pokrywa zamka :-F Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted July 25, 2008 Report Share Posted July 25, 2008 Może sprężyna na tym pręciku od zatrzasku pokrywy przesunęła Ci się za zakrzywienie. Ja tak miałem i wtedy ten zatrzask słabo trzymał. Quote Link to post Share on other sites
Bushec Posted July 25, 2008 Report Share Posted July 25, 2008 Mam problem z hopem. Nie działa wcale. Rozbierałem i wszstko jest ok w środku, hop jednak dalej nie działa. Jakieś rady? I jeszcze jedno: Lepszy jest sylikon guardera czy systemy? Quote Link to post Share on other sites
RzezniQ Posted July 25, 2008 Report Share Posted July 25, 2008 (edited) Mam problem z hopem. Nie działa wcale. Rozbierałem i wszstko jest ok w środku, hop jednak dalej nie działa. Jakieś rady? I jeszcze jedno: Lepszy jest sylikon guardera czy systemy? Może zgubiłeś dystanser? Takie małe (jak kilka mm wkładu długopisu) co wybrzusza gumkę w lufie. Moje AK śmiga na przeźroczystym guarderze do m120 - zero problemów. Gumka jest delikatna przy zakładaniu lepiej z zewnątrz spryskać sylikonem. Edited July 25, 2008 by RzezniQ Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted July 25, 2008 Report Share Posted July 25, 2008 (edited) Ja również mam guardera i jest OK. A co do hop-upa to miałem na początku podobny problem i pomogła wymiana gumki. Edited July 25, 2008 by Cyrek Quote Link to post Share on other sites
Ziolko Posted July 26, 2008 Report Share Posted July 26, 2008 Ja wsadziłem gumkę CA i kulki podkręca na hopie ustawionym na zero. Jak minimalnie przesunę to kulki w kosmos lecą. A tak a propos z sprężyną M120 śmiga wyśmienicie :uśmiech: Dziś sprawdzono w boju. Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted July 26, 2008 Report Share Posted July 26, 2008 Jakie kulki? Jak lżejsze niż 0.25 to za lekkie. Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted July 26, 2008 Report Share Posted July 26, 2008 No i dystanser musi być tez odpowiedni do gumki. Quote Link to post Share on other sites
Ziolko Posted July 26, 2008 Report Share Posted July 26, 2008 Dystanser stokowy a kulik- Blastery 0,25g Quote Link to post Share on other sites
AirBorne Posted July 27, 2008 Report Share Posted July 27, 2008 (edited) Mam pytanie - jak z dźwiękiem wydawanym przez replikę? Nie miałem do czynienia z tym kałaszem, więc pytam. Pamiętam, że M4 boyi z metalowym body brzmiało tragicznie (jak samochodzik jakiś g*wniany). Może mógłby ktoś nagrać krótki filmik podczas oddawania strzału i wrzucić na youtube? Pozdrawiam, Air. Edited July 27, 2008 by AirBorne Quote Link to post Share on other sites
Baykos Posted July 27, 2008 Report Share Posted July 27, 2008 Nie wiem jak u was, ale mój stokowy dystanser był krzywy, z jednej strony większą średnica, a przez to kulki leciały krzywo, teraz wymieniłem na dystanser od PJ, niestety nie mam batki i nie mogę przetestować. Czy ktoś wie, gdzie można zakupić hicapa do naszego aksu w kolorze ciemna śliwka ? Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted July 28, 2008 Report Share Posted July 28, 2008 Dźwięk jest bardzo specyficzny. Niektórym się podoba innym nie. Sam strzał jest dość głośny i metaliczny, za to naciąganie sprężyny brzmi tragicznie, trochę jak wiertarka. Pomaga wymiana łożysk na kulkowe. Quote Link to post Share on other sites
Geno Posted July 28, 2008 Report Share Posted July 28, 2008 Nie wiem jak u was, ale mój stokowy dystanser był krzywy, z jednej strony większą średnica, a przez to kulki leciały krzywo, teraz wymieniłem na dystanser od PJ, niestety nie mam batki i nie mogę przetestować. Czy ktoś wie, gdzie można zakupić hicapa do naszego aksu w kolorze ciemna śliwka ? Nie ma takich ,niemniej jednak można sobie pomalować czarny odp. bejcą. Quote Link to post Share on other sites
RED (Lone Wolf) Posted July 28, 2008 Author Report Share Posted July 28, 2008 (edited) Hicapów w ciemną śliwkę nie ma, ale są czarne na taiwangun (np:cymy), Capri (np:CA), Gunfire (Boyi). Szukajcie a znajdziecie... Jak nie podciąga HU to pewnie zgubiony dystanser. Nowa Gumka HU - ja i kolega mam Systeme i sobie chwalimy. Na Guardera też ludzie nie narzekają (też jeden znajomy ma). O otwierającej się pokrywie pisałem dokładnie na początku tematu (wraz ze zdjęciami)... Wystarczy przypiłować do płaska od dołu zatrzask bo oryginalnie jest jakiś półokrągły i pokrywa się "ześlizguje" i ewentualnie dodać jedną sprężynkę od długopisu do tej głównej co by mocniej wypychało zatrzask. Dodam też ku przestrodze (znowu :P ) Łamią się newralgiczne elementy, które niestety wykonane są ze znalu tj: - zatrzask kolby - podstawa muszki odradzam (wręcz zakazuje ;) ) wieszanie paska na uszku podstawy muszki bo to właśnie powoduje jej pękanie tam gdzie są dwa piny od dołu (znajomemu i mi pękło w tym samym miejscu) i potem "kapa" bo cała podstawa lata albo wręcz wypada, a wtedy jedyny ratunek to kombinowanie z obejmami lub nowa część. Można pas przymocować do jakiegoś innego "uszka" które się samemu zamontuje bezpośrednio do lufy pomiędzy podstawą a okładzinami (np z AK47 cymy mi zostało uszko i pasuje). Edited July 28, 2008 by RED (Lone Wolf) Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted July 29, 2008 Report Share Posted July 29, 2008 Musisz jeszcze doliczyć takie pierdoły jak cło także może wyjść sporo więcej. Niestety nie ma tak dobrze. 1. batka niepotrzebna, jeżeli już to weź 9,6V. 2. Kurna na co Ci tyle hi-capów, jeden to za dużo. 3. Jeśli chodzi o wytrzymałość, różnie to bywa, w końcu chińczyk. W gronie moich przyjaciół awarii brak, ale wszyscy kupowali u Krakmana gdzie jest dobry przegląd zerowy. 4. Na jednym porządnym nakręceniu idzie wystrzelić całego hi-capa. 5. Najlepiej latają 0,25 i 0,23 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts