arek200 Posted October 13, 2008 Report Share Posted October 13, 2008 (edited) Nowy to ja nie jestem, a chodziło mi o to, czy ktoś kupOwał ten magazynek na tej aukcji. Bo w sklepie kosztuje 300zł. Edited October 27, 2008 by Foka Quote Link to post Share on other sites
gurek Posted October 13, 2008 Report Share Posted October 13, 2008 nowy czy nie- jak zwykle nie che sie poszukac. Jesli nie nowy, to bym bardziej beee.. A w sklepie kosztuje 169 zl a nie 300 (taiwangun) Quote Link to post Share on other sites
Czubaka Posted October 22, 2008 Report Share Posted October 22, 2008 co sądzicie, ta preclufa da radę, nie za długa? http://taiwangun.com/?str=product&prId=128 Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted October 22, 2008 Report Share Posted October 22, 2008 Za długa. Max. to 285mm (taka jak np. do MC51) Quote Link to post Share on other sites
Czubaka Posted October 22, 2008 Report Share Posted October 22, 2008 u krakmana powiedzieli, że pasi, ciekawe... Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted October 22, 2008 Report Share Posted October 22, 2008 Zmierzyłem. 310mm będzie wystawać aż w tej "trąbce". Łatwo uszkodzić końcówkę no i badziewnie to wygląda. 285mm będzie jeszcze schowana w tłumiku płomienia. Niewykluczone że 300mm też ale ja bym brał 285. Quote Link to post Share on other sites
Czubaka Posted October 23, 2008 Report Share Posted October 23, 2008 Dzięki Kajor... a ew. przycięcie precki wchodzi w rachubę? Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted October 23, 2008 Report Share Posted October 23, 2008 (edited) Możesz zniszczyć końcówkę lufy. Poza tym po co? Ten dodatkowy centymetr naprawdę nie robi żadnej różnicy... Chyba że troszkę stoczyć na tokarce, szlifierka się nie nadaje. http://taiwangun.com/?str=product&prId=127 Ta 250 mm będzie nawet troszkę za krótka ale ładnie się schowa i nie będzie wystawać w przypadku innego tłumika płomienia. Najlepsza będzie jednak 285, niekoniecznie SRC. Ja polecam precki deep fire - ta sama kasa na asgshopie a lufa miód. Edited October 23, 2008 by Kajor Quote Link to post Share on other sites
Czubaka Posted October 26, 2008 Report Share Posted October 26, 2008 Tak też to miałem ale zadałem sobie trud przeczytania 21 stron tego tematu i było już o tym, że jest na tą blaszkę soposób. OLAĆ JĄ. Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted October 26, 2008 Report Share Posted October 26, 2008 Czubaka - chyba mylisz tą małą prostokątną blaszkę z selektorem/blokadą spustu. ;) Quote Link to post Share on other sites
Kukiee Posted October 27, 2008 Report Share Posted October 27, 2008 Panie Czubaka przeczytałem cały temat i o tym nic nie znalazłem. Tak o prostokątnej blaszcze było, ale coś trójkątno-podobnego to nie prostokąt A moim zdaniem blokada spustu jest potrzebna w broni :lol: Czytanie ze zrozumieniem sie kłania 8) P.S. Radze uważać na ten gwint, do którego nakręca się chwyt pistoletowy (sie znaczy śróbke). Zjechałem go, a wcale zbyt brutalnie go nie potraktowałem. Teraz kombinuje nad czymś co by wytrzymało dłużej, a co by nie zniszczyło przy okazji szkieletu. :???: Pozdr. Quote Link to post Share on other sites
Erav Posted October 29, 2008 Report Share Posted October 29, 2008 Witam, mam pytanko co do wytrzymałości składanej kolby tego kałasza z BOYI, to znaczy czy wytrzyma ciągłe składanie i rozkładanie?? Bo słyszałem że w pierwszych wersjach były problemy jakieś. Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted October 29, 2008 Report Share Posted October 29, 2008 Czytać, czytać i jeszcze raz czytać! Sam pisałem na ten temat ze 4 razy. Lenistwo się zaplęgło, kurka blaszka... Quote Link to post Share on other sites
Cement Posted October 30, 2008 Report Share Posted October 30, 2008 ufff ciężko było przebrnąć cały temat wiec przyznaję, ze leciałem troszkę po "łepkach" (ale wspomogłem się ctrl-F i fraza "koli") i nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie: Jaki kolimator wybrać do AKSU?? Będę troszkę wybredny PK-AS odpada- no chyba, że ktoś znajdzie sprzedającego. Kobra j.w. Pgo_7 może być wersja W ;) J.w. IMHO z tym celownikiem wygląda OK Do tego dochodzi kwestia powalającej wręcz ceny...... Teraz pytanko właściwe Jaki koli będzie "mniej więcej" pasował do wspomnianego AKSU Wiem, że to bluźnierstwo dla wielu rusofili którzy uznają tylko koszerne.... sory ;) Myślałem nad ET552 albo LINK sugestia znaleziona na rus.mil.pl może macie jescze jakieś ciekawe pomysły?? Pozdrawiam Cement Quote Link to post Share on other sites
yakarov Posted October 30, 2008 Report Share Posted October 30, 2008 Używaj czego tylko chcesz. Wystarczy dobry montaż i kolimator, który będzie dla Ciebie wygodny. Pomijając całe to rusofilstwo...wszystko jest koszerne. ASG to zabawa! A jak chcesz rekonstrukcje rosyjsko/radziecko-airsoftową to zapomnij o kolimatorach. Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted October 30, 2008 Report Share Posted October 30, 2008 Panie Czubaka przeczytałem cały temat i o tym nic nie znalazłem. Tak o prostokątnej blaszcze było, ale coś trójkątno-podobnego to nie prostokąt A moim zdaniem blokada spustu jest potrzebna w broni :lol: Czytanie ze zrozumieniem sie kłania 8) P.S. Radze uważać na ten gwint, do którego nakręca się chwyt pistoletowy (sie znaczy śróbke). Zjechałem go, a wcale zbyt brutalnie go nie potraktowałem. Teraz kombinuje nad czymś co by wytrzymało dłużej, a co by nie zniszczyło przy okazji szkieletu. :???: Pozdr. Do odbudowy gwintu polecam JB Weld Quote Link to post Share on other sites
Cement Posted October 30, 2008 Report Share Posted October 30, 2008 arrrr prąd mi wyłączyli muszę pisać tego posta jeszcze raz :evil: Dlatego ja preferuje stylizację a nie reko, czyli nie muszę być ortodoksyjny Chodziło mi tylko oto żeby może ktoś doradził A najlepiej gdyby maniacy powrzucali fotki swoich Kolimatorów zainstalowanych na w/w subkarabinku Dzięki temu inny będą mieli szansę ocenić co fajnie wygląda a co nie. Przykładowo taki acog wygląda dziwnie.... ale to tylko moje odczucia :D Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted October 30, 2008 Report Share Posted October 30, 2008 Zajrzyj do tematu o tuningu zewn. AK74. Quote Link to post Share on other sites
Erav Posted October 30, 2008 Report Share Posted October 30, 2008 Mam pytanie a czy do tego karabinka w miejsce baterii stockowej idzie włożyć jakąś większą baterię?? Bo słyszałem że nie ma szans, wierzę temu komuś ale dla upewnienia jeszcze zapytam bo podoba mi się ten karabinek ale bez lepszej baterii to później nie będzie fajnie. Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted October 30, 2008 Report Share Posted October 30, 2008 Bez problemu wchodzi Firefox 10,8V 1500 mAh Stick. Ja używałem 9.6 na tych samych ogniwać i było jeszcze pełno miejsca, a strzelał koszernie. Quote Link to post Share on other sites
Erav Posted October 30, 2008 Report Share Posted October 30, 2008 A taka batka: Firefox 10,8V 1500 mAh Stick Co mówisz to po naładowaniu to na ile godzin zabawy starcza?? Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted October 30, 2008 Report Share Posted October 30, 2008 Jak nie strzelasz to na jakieś pół roku... Jak strzelasz to na jakieś 3000 kulek, nawet więcej (mój firefox tyle wyciska bez problemu, a są to ogniwa mini) Quote Link to post Share on other sites
Erav Posted October 30, 2008 Report Share Posted October 30, 2008 Ok dzięki wielkie a jeszcze takie pytanko ile taka batka kosztuje?? Aha i co do tej kolby bo szukałem i nadal nie znalazłem jest ona wytrzymała?? To znaczy nie urwie się od samego zamykania i otwierania?? Aha i body to tak jak pisze kilkanaście stron wcześniej jest ze stali a nie ze znalu?? Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted October 30, 2008 Report Share Posted October 30, 2008 Powiedziałem wszystko na GG i ostrzegłem przed konsekwencjami głupich pytań. Następnym razem może zająć się tobą foka-bardzozły albo inny moderator/admin w złym humorku. Quote Link to post Share on other sites
Erav Posted October 30, 2008 Report Share Posted October 30, 2008 OK z góry przepraszam, ale nie chcę kupować kota w worku, teraz już wiem wsyzstko dziękuję. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts