Combattre Posted November 17, 2007 Report Share Posted November 17, 2007 Witam mam problem z M4 Boyi naciskałem spust na wyczerpanej baterii 9,6 intellecta i było czuć takie szarpnięcia tłoka a po kilku naciśnięciach spustu już nic się nie dzieje na innej baterii też nic. co sie stało? bezpiecznik mam dobry. Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted November 17, 2007 Report Share Posted November 17, 2007 Tłok Ci się zaciął w tylnym położeniu najprawdopodobniej. Jeżeli do tej pory nic z tym nie zrobiłeś to szykuje się wymiana sprężyny :D Pozdro! Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted November 17, 2007 Report Share Posted November 17, 2007 (edited) wyślij na gwarancje,nic sam nie rób,mniemam ,że masz jeszcze bo BOYI na polskim rynku jest krócej niż rok Edited November 17, 2007 by DyingFetus Quote Link to post Share on other sites
Combattre Posted November 17, 2007 Author Report Share Posted November 17, 2007 Tłok Ci się zaciął w tylnym położeniu najprawdopodobniej. Jeżeli do tej pory nic z tym nie zrobiłeś to szykuje się wymiana sprężyny icon_biggrin.gif ale tłok nie jest zacięty z tyłu... Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted November 17, 2007 Report Share Posted November 17, 2007 Jeśli dusiłeś i przestał szarpać to coś spaliłeś, gratuluje! Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted November 17, 2007 Report Share Posted November 17, 2007 Na miłość boską... Jak AEG przestaje strzelać, a zaczyna tylko wydawać jakieś odgłosy tykania itp. to należy jak najszybciej zaprzestać wciskania spustu. Można spróbować strzelić na mocniejszym akumulatorze, ale jeżeli to nie przyniesie rezultatów to kolejnym krokiem jest zwolnienie antireversala. Zresztą sam napisałeś: naciskałem spust na wyczerpanej baterii Skoro jest wyczerpana to nie ma się co dziwić ;) Quote Link to post Share on other sites
Combattre Posted November 17, 2007 Author Report Share Posted November 17, 2007 Tzn nie do końca na wyczerpanej bo były te szarpania i dopiero za chwilkę przestał działać. czy naprawa będzie bardzo droga? Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted November 17, 2007 Report Share Posted November 17, 2007 Zależy co spaliłeś: styki, kable, silnik czy jeszcze jakieś inne "cuś". Quote Link to post Share on other sites
Combattre Posted November 18, 2007 Author Report Share Posted November 18, 2007 A co jest najbardziej prawdopodobne? jak mam go naprawić? pomóżcie Quote Link to post Share on other sites
tytus_5 Posted November 18, 2007 Report Share Posted November 18, 2007 Najpierw naladuj baterie i sprobuj strzelic jeszcze raz Quote Link to post Share on other sites
aNaRkI Posted November 19, 2007 Report Share Posted November 19, 2007 Ale przecież napisał, że na innej baterii też nic się nie dzieje. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted November 20, 2007 Report Share Posted November 20, 2007 Sprawdzić każdy element z osobna i wadliwy wymienić. Innej metody nie ma. Quote Link to post Share on other sites
Combattre Posted November 20, 2007 Author Report Share Posted November 20, 2007 Witam zaniosłem replikę do Krakmana i mi naprawili ją w 20 min 8-) załączam link do zdjęcia (nie pamiętam jak ta częśc się nazywa ale chyba jest to związane ze spustem) w każdym razie powiedzieli że to się spaliło i stopiło od strzelania długo (bez odpoczynku na full auto). napisałem tak dla ciekawostki i dla wyjaśnienia sprawy. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted November 20, 2007 Report Share Posted November 20, 2007 Łącznik styków, hehe - jednak sie nie myliłem :-D . Quote Link to post Share on other sites
Combattre Posted November 20, 2007 Author Report Share Posted November 20, 2007 No właśnie łącznik styków;) Temat do zamknięcia. Quote Link to post Share on other sites
Guest Miles_ACE Posted November 21, 2007 Report Share Posted November 21, 2007 No właśnie łącznik styków;) A raczej kostka stykowa. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts