Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Karabin wyborowy z ak (fotki)

Recommended Posts

• 2 weeks later...

To wygląda, jakby SWD zderzył się z RPK... Takie ani jedno, ani drugie. Guarder robił kiedyś konwersję - długa lufa zewnętrzna, okładziny i kolba a la SWD, potem JG zerżnęło ten zestaw i teraz, w niedopracowanej formie, pcha klientom po jakieś 450-500 zeta sztuka.

http://www.gunfire.pl/product-yid-11521893...ow-JG511MG.html

Wygląda to tak. Po wstawieniu pełnego cylindra i lufy od PSG1 będzie wyglądać tak samo, a cisnąć 60 fps więcej.

Hmm to może i ja się wypowiem te AK o którym mówił fiedotow to też miałem w łapskach i tak samo wolałem zawsze być po tej samej stronie lufy :).Co do wynalazku JG i jego pseudo SWD to nie jest takie złe ale ani to snajperka ani karabin szturmowy takie nie wiadomo co ;D. Jak chcesz to masz fotkę z lunetą 3-9x40 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0d1642994fd3274f.html

Wprawdzie nie do tego tematu ale się pochwale: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...ef4390fa03.html

Moje obecne AK

Edited by mieciu-saper
  • 1 month later...

Tabuk.

W wersji wyborowej.

Iracki klon AK na licencji Zastawy.

Replika budowana od podstaw, z różnych części dla niej dobieranych - nie jest przeróbką konkretnej repliki [choć ma kilka części z gotowych replik].

Kolba od ostrego - wydrylowana. Poduszka od Dragunowa. Optyka [3x] Atoz - kopia PSO.

Tak to wygląda w oryginale:

tabuksnipermedla4.th.jpg

A to replika:

tg0la3.th.jpg

tg00wy2.th.jpg

tg1ys8.th.jpg tg2np0.th.jpg tg3ra6.th.jpg tg4ta0.th.jpg

tg5hf8.th.jpg

• 3 weeks later...

Komora jest jaka jest; "odzysk" ;) jeszcze będzie wykańczana, szlifowana i ostatecznie malowana, teraz czekam na długą szynę boczną. Ale ponieważ narazie nie mam czasu, bo robię inny gun - zmontowałem zastawę do przestrzelania.

Po zakupie długiego montażu będę się bawił w poprawki.

A magazynek ma zły kąt, bo póki co jest to skorupa plastikowa, mieszcząca cały krótki mag od ak, a ten jak wiadomo jest bardziej zakrzywiony niż magi swd/zastawa.

Jak będę miał mag od ostrego, to wsadzę w niego bebechy z maga asg i będzie wyglądać lepiej; ale narazie mam ciekawsze projekty i ten gun powstał niejako po drodze, z części pozostałych po robieniu Tabuka i RPK. A jakiś mag tymczasowo trzeba było wystrugać. ;)

• 3 months later...