Piotrek109 Posted November 24, 2007 Report Share Posted November 24, 2007 Co zrobic jak mam hop upa na maxa podkreconego to i tak kulka po 50 metrach gwaltownie spada na ziemie, jak wylacze hop up to i tak po 50m kulka spada. Wszystko bylo gites poki stary nie konserwowal mojej repliki WD-40, napsikal tego do hop upa czy to moglo zmniejszyc zasieg??? :roll: Quote Link to post Share on other sites
ozzi5 Posted November 24, 2007 Report Share Posted November 24, 2007 Jak dał zadużo to źle . Bedziesz musiał przestrzelać ją puki smar sie nie wyrobi . Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted November 24, 2007 Report Share Posted November 24, 2007 Dżizas ludzie! Każy jeden mówi: "strzelaj aż smar sie wytrze". To już nie łaska wyjąć komore HU z lufą i od strony HU delikatnie wkręcić wacik do uszu i właśnie nim wytrzeć smar z gumki? Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted November 25, 2007 Report Share Posted November 25, 2007 Hm...A ja gdzieś na forum czytałem, że WD-40 wyżera gume.... Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted November 25, 2007 Report Share Posted November 25, 2007 Od konserwacji jest sylikon w sprayu, chociażby produkowany przez K2. Z ego co się orientuje, produkty K2 można dostać na stacjach benzynowych. Więc tam należy poszukać. Quote Link to post Share on other sites
chopesz Posted November 29, 2007 Report Share Posted November 29, 2007 WD-40 eghmmm...o ile się nie myle to wyżarło Ci gumkę. Quote Link to post Share on other sites
wassabi Posted December 1, 2007 Report Share Posted December 1, 2007 WD-40 nie nadaje się do takich rzeczy, módl się żeby ci gumki nie wyżarło. Jezu 50 metrów to mało? Jaką ty masz tą replikę, jeśli stockową to raczej już nic nie zdziałasz. Quote Link to post Share on other sites
Gimlox Posted December 25, 2007 Report Share Posted December 25, 2007 (edited) COŚ TY TAM WLAŁ!!?? Nie lepiej pryskać zwykłym, dobrym silikonem?? I nie przejmuj się, ja mam replikę po tuningu i zasięg w normalnej temperaturze do około 80 m - 100m a w zimnie cieszę się jak jest 50. Repliki wariują poniżej 0 stopni, i nie jest to nic nowego, szczególnie wariuje Hop Up i to też nie jest dziwne. Moje M4 też się tak zachowuje, ale nie tylko moje, bo koledzy mają to samo. Nie znam Twojej broni, ale możesz spróbować zmienić kulki na lżejsze, w normalnych warunkach biorę 0,25 ale teraz 0,2, ale wiem, że ta sztuczka nie u każdego działa. I raczej nie podkręcaj Hopka na maxa, chyba że używasz kulek w stylu 0,3, ale jeśli takich używasz to zmień na lżejsze. Edited December 25, 2007 by Gimlox Quote Link to post Share on other sites
PieTrzaK Posted December 25, 2007 Report Share Posted December 25, 2007 Sobie jaja Gimlox robisz? O_o' Piotrek, rozbierz, obejrzyj co i jak - bo WD-40 serio mogło Ci trochę szkód narobić. Jeżeli masz 50 metrów - jest OK i nie wiem o co się martwisz. No chyba że to 50m "na oko" które w rzeczywistości ma 15. Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted December 25, 2007 Report Share Posted December 25, 2007 Dobrze wyreguluj silnik i tyle - u mnie w boyi silnik warczał, a rof był kiepski - w miarę dobrze go wyregulowałem - teraz rof się poprawił, a silnik już dobrze pracuje. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted December 26, 2007 Report Share Posted December 26, 2007 EEeeee... Nie ma to jak odpowiedź na właściwe pytanie :-P . Quote Link to post Share on other sites
Lukas.72 Posted December 27, 2007 Report Share Posted December 27, 2007 Człowieku:] ja wlałeś tam wd-40 to kup gumkę hop up która jest na 100% po takim zabiegu zniszczona!! i nigdy więcej nie wlej tam nawet 1 kropli wd 40!! przeczytaj najpierw do czego to służy!! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts