Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam czy śrubka pod rękojeścią służy do blokowania silnika?

pytam ponieważ kiedy ją dokręcę to nie ma żadnego ruchu silnika.

a kiedy ją odkręcę to jest. tak ma być? czy ona się sama nie odkręci? i nie wyleci?

mój 2 problem to:

strzelam karabinem z baterią 8,4 i dobrze strzela natomiast jeżeli podłączę 9,6 to na początku strzela a za chwile już tylko czuć naciąganie tłoka i tyle.

kiedy znów wymienię baterie na 8,4 to śmiga i potem na 9,6 to znowu za 1 razem.

być może jest to wina słabo naładowanej baterii bo jest prawie pusta....

ale ona syczy jak strzelam czy to jest problem???

Posted

Daje replikę w ręce kogoś kto się na tym zna i niech Ci wyreguluje silnik. Jak to zrobi to nigdy sam nie ruszaj tej środkowej śrubki.

Skoro wiesz, że akumulator jest prawie rozładowany to po co jeszcze na siłę go męczysz? :roll:

Posted

Śrubka służy do tego, aby wyregulować pracę silnika. Najwyraźniej dokręciłeś za mocno i silnik nie może wykonać obrotu. Może to zniszczyć zębatki, tak samo będzie jeśli silnik będzie za słabo dokręcony.

• 4 weeks later...
Posted

O silniku powiedzieli Ci już moi przedmówcy, za to o batkach to mogę Ci już ja powiedzieć, wszystko zależy od tego jakiej batki używasz np. 8,4V na ogniwach Intelectu jest o niebo lepsza niż 9,6 firmy P&J. Polecam jak najlepsze batki, na prawdę warto zainwestować parę groszy i cieszyć się nie zawodnością i szybkostrzelnością. Co do pełności batek to nie rób jaj i skoro wiesz że jest pusta to po kiego diabła męczysz replikę! :D Dla pewności i spokojnej głowy warto kupić ładowarkę mikroprocesorową. Nie wiem o jaki syk Ci chodzi, moja batka w starym kałachu syczała i działała, ale nie mogę nic o tym powiedzieć bo na syczeniu się nie znam i nie chcę nikogo wprowadzać w błąd.