Combattre Posted December 1, 2007 Report Share Posted December 1, 2007 Witam czy śrubka pod rękojeścią służy do blokowania silnika? pytam ponieważ kiedy ją dokręcę to nie ma żadnego ruchu silnika. a kiedy ją odkręcę to jest. tak ma być? czy ona się sama nie odkręci? i nie wyleci? mój 2 problem to: strzelam karabinem z baterią 8,4 i dobrze strzela natomiast jeżeli podłączę 9,6 to na początku strzela a za chwile już tylko czuć naciąganie tłoka i tyle. kiedy znów wymienię baterie na 8,4 to śmiga i potem na 9,6 to znowu za 1 razem. być może jest to wina słabo naładowanej baterii bo jest prawie pusta.... ale ona syczy jak strzelam czy to jest problem??? Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted December 1, 2007 Report Share Posted December 1, 2007 Daje replikę w ręce kogoś kto się na tym zna i niech Ci wyreguluje silnik. Jak to zrobi to nigdy sam nie ruszaj tej środkowej śrubki. Skoro wiesz, że akumulator jest prawie rozładowany to po co jeszcze na siłę go męczysz? :roll: Quote Link to post Share on other sites
wassabi Posted December 1, 2007 Report Share Posted December 1, 2007 Śrubka służy do tego, aby wyregulować pracę silnika. Najwyraźniej dokręciłeś za mocno i silnik nie może wykonać obrotu. Może to zniszczyć zębatki, tak samo będzie jeśli silnik będzie za słabo dokręcony. Quote Link to post Share on other sites
Gimlox Posted December 25, 2007 Report Share Posted December 25, 2007 O silniku powiedzieli Ci już moi przedmówcy, za to o batkach to mogę Ci już ja powiedzieć, wszystko zależy od tego jakiej batki używasz np. 8,4V na ogniwach Intelectu jest o niebo lepsza niż 9,6 firmy P&J. Polecam jak najlepsze batki, na prawdę warto zainwestować parę groszy i cieszyć się nie zawodnością i szybkostrzelnością. Co do pełności batek to nie rób jaj i skoro wiesz że jest pusta to po kiego diabła męczysz replikę! :D Dla pewności i spokojnej głowy warto kupić ładowarkę mikroprocesorową. Nie wiem o jaki syk Ci chodzi, moja batka w starym kałachu syczała i działała, ale nie mogę nic o tym powiedzieć bo na syczeniu się nie znam i nie chcę nikogo wprowadzać w błąd. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts