Pasti Posted December 27, 2007 Report Share Posted December 27, 2007 Hhhhmmmmm... Części GB szybciej się zużywają(przy baterii 9.6v) niezależnie czy strzelamy na SEMI, czy na AUTO??? Quote Link to post Share on other sites
Side Posted December 27, 2007 Report Share Posted December 27, 2007 A czy jest możliwa sytuacja, w której uszkodzimy wnętrze repliki poprzez używanie baterii 8,4 intellect'a 4200 mAh. Z tego co napisaliście wnioskuje, że napięcie w takiej baterii jest dużo wyższe zaraz po naładowaniu. Mimo wszystko powiedzmy CA pozwala na ich stosowanie, ale konsekwencje (uszkodzenia wnętrza repliki) będą wskazywać na winę użytkownika tzn. na stosowanie baterii o napięciu wyższym niż dozwolona - Co wtedy? Quote Link to post Share on other sites
FireBurner Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 Powiem tyle, że moja bateria naładowana NiMh Sanyo RC 9,6 3300mAh, dawała napięcie(mierzone) 19V... (po naładowaniu) Zdradź nam swoją tajemnicę czym ładowałeś tą baterię, że takie nieprawdopodobne napięcie osiągnęła. Napisz jeszcze jakim miernikiem to mierzyłeś. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted January 16, 2008 Report Share Posted January 16, 2008 Ładowałem ładowarką "mikroprocesorową" 6168V, miernik zwykły najnormalniejszy, żadna tandeta, ani super profesjonalny... Napięcie było mierzone od razu po ładowaniu, bez obciążenia oczywiście. Dla przykładu: ogniwa sanyo NiCd, kr-au-1100mAh 8 ogniw 9,6---> napięcie po ładowaniu ok 12V ogniwa SANYO NiMh RC 3300mAh 8 ogniw 9,6---> napięcie po ładowaniu ok 19V Nie zmyślam tego sobie tak o, bo nie mam powodu, po prostu byłem ciekaw i sprawdziłem jakie jest napięcie moich pakietów :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts