de Villars Posted December 15, 2007 Report Share Posted December 15, 2007 Mam problem jak w temacie - lufa zewnętrzna chwieje się razem z muszką na boki (tzn. ma tendencję do obracania się o parę stopni na jeden bok) podejrzewam że się coś poluzowało od paru uderzeń repliki o różne przedmioty (co się niestety parę razy zdarzyło...) Może ktoś wie, jak temu zaradzić? Pewnie trzeba coś dokręcić, niestety nie wiem co:( Z góry thx za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted December 16, 2007 Report Share Posted December 16, 2007 Nie wiem jak jest w CA, ale ja miałem coś podobnego w Cymie. Lufę zew. trzyma w body element, który przy pomocy śruby jest dokręcany do body. Odkręcasz śrubkę która jest przed szczerbinką, po lewej stronie repliki i wyjmujesz element do którego była przykręcona. Wyjmujesz atrapę wyciora, odkręcasz śrubę która mocuje rurę gazową(tak to sie nazywa?) i cała rura gazowa powinna dać się odsunąć do przodu. Musisz przesunąć foregrip do przodu i będzie widoczny element trzymający lufę w body(przykręcony śrubką) po lewej stronie guna. Domyślam się, że Ci się poluzowała ta śrubka, albo lufa i ten element są uszkodzone od uszkodzeń mechanicznych... Quote Link to post Share on other sites
de Villars Posted December 16, 2007 Author Report Share Posted December 16, 2007 Faktycznie jest tam jakaś śrubka po lewej, więc spróbuję tym sposobem. Dzięki! Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted December 17, 2007 Report Share Posted December 17, 2007 Jeżeli dokręcenie nic nie da to naklej kawałek taśmy izolacyjnej na element blokujący lufę, robiłem tak już w wielu AK ;) Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted December 17, 2007 Report Share Posted December 17, 2007 I co? Poskutkowało? Nadal się chwieje?? Quote Link to post Share on other sites
de Villars Posted December 18, 2007 Author Report Share Posted December 18, 2007 Okazało się, że nawet nie musiałem rozkręcać guna. Wystarczyło dokręcić imbusa który jest w miejscu gdzie lufa wystaje z chwytu przedniego (ten imbus jest powyżej lufy) i lufa siedzi stabilnie :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts