wedrowiec39 Posted January 3, 2008 Report Share Posted January 3, 2008 wersja ekonomiczna: łoże czeskiego kbk wz. 24 - ok. 150 zł, odlew alu wz. 29 - ok. 100zł, wycior kopia - ok 50 zł, pas kopia - ok 70 zł = circa 370 zł (robocizny nie liczę) wersja wypas: replika łoża kbk wz.29 - ok 250 zł, odlew alu lufy, zespołu zamka, zaspołu spustu - ok 100 zł, okucia łoża (wykopki lub oryginały): bączek przedni i tylni, babka, stopka kolby, mocowania pasów - w zalezności od stanu od 100 zł do 300 zł, wycior kopia - ok 50 zł, pas kopia - ok 70 zł = circa 570 zł wzwyż nie znam cen kb 98a, ale pewnie będą zbliżone deko kbk wz. 29??? raz widziałem ktoś wystawiał na allegro z papierami CLK - około 3000 zł na dzień dobry pozdr w Quote Link to post Share on other sites
Damissimo Posted January 4, 2008 Report Share Posted January 4, 2008 Wycior kopia za 50 zł?! Ja widziałem za tyle oryginały... :) Ja za swoją kopię wyciora, czy tam wycioru (niewiem jak to się odmienia :P), dałem niecałe 5 zł (kawałek drutu, odpowiednio przerobiony przez naszego pułkowego majstra :)). A pas kupiłem bardzo ładną replikę pasa za 50 zł, nie za 70 zł... Może dlatego, że trafiła mi się niezła okazja na alledrogo... :) Ja ogólnie dałem za swóją replikę karabinu ok. 300 zł, w większości dlatego, że miałem dużo szczęścia szukając części i mi się trafiały czasami niezłe okazje. Quote Link to post Share on other sites
wedrowiec39 Posted January 5, 2008 Report Share Posted January 5, 2008 Mój wycior był ze stalowego pręta, nagwintowany na jednym końcu i z ,,koszyczkiem'' na pakuły na drugim. Jeśli można coś takiego zrobić z drutu, to tylko pogratulować umiejetności :) Twój pas miał oryginalną sprzączkę i bączek? Mój miał :) Czychanie na okazję to dobra koncepcja, ale czasem można dłuuuugo czekać :) wolałem czasami zapłacić nawet więcej, ale wziąć udział w zbliżającym się sezonie rekonstrukcyjnym... Quote Link to post Share on other sites
Damissimo Posted January 6, 2008 Report Share Posted January 6, 2008 Mój pas też miał oryginalną sprzączkę i bączek... :) A widzisz, nasz pułkowy majster z roweru, kawałka drutu i kota by zrobił nawet Sdkfz... :) Okazje mi się trafiały raczej żadko, najczęsciej to było tak, potrzebny jest mi pas, więc wchodzę najpierw na allegro, patrzę jest pas do mausera tanio to biorę... Raczej nigdy nie czekałem długo na okazję... :) Quote Link to post Share on other sites
m0se0 Posted January 12, 2008 Author Report Share Posted January 12, 2008 Szczeze to powiem wam , że nigdy o rekonstrukcji nie myślałem ;D. A mundur miał znaleść przeznaczenie w asg :) . A teraz będzie miał podwojne :P tyle, że do asg rzadziej :P Quote Link to post Share on other sites
Damissimo Posted January 13, 2008 Report Share Posted January 13, 2008 Szczeze to powiem wam , że nigdy o rekonstrukcji nie myślałem ;D. A mundur miał znaleść przeznaczenie w asg :) . A teraz będzie miał podwojne :P tyle, że do asg rzadziej :P Tylko jaki karabin byś sobie wtedy wziął do ASG? ;) Ja bym polecał kupic łoże do mausera i np. L96A1 firmy AGM i wstawic części od tego karabinu. Oczywiście trochę poprzerabiac. :) Niewiem czy coś by z tego wyszło... :) Quote Link to post Share on other sites
m0se0 Posted January 13, 2008 Author Report Share Posted January 13, 2008 Mój Mp001 będzie imitował francuskiego Lebela :-F http://www.1939.pl/uzbrojenie/polskie/piec...ebel/index.html Quote Link to post Share on other sites
wedrowiec39 Posted January 14, 2008 Report Share Posted January 14, 2008 (edited) Mój Mp001 będzie imitował francuskiego Lebela :-F http://www.1939.pl/uzbrojenie/polskie/piec...ebel/index.html oj, daleko mp001 do lebela - inna lufa, brak muszki, etc. jedyne podobieństwo moim zdaniem to chyba quasi drewniane łoże i zamek typu bolt-action. Prędzej już niemiecki 98k TM. W trakcie Kampanii zdarzało się korzystanie z broni zdobycznej, ale w rekonstrukcji odtwarzamy standard a nie wyjątek. Powodzenia :) pozdr w Edited January 14, 2008 by wedrowiec39 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts