Jacek GROT Posted January 11, 2010 Report Share Posted January 11, 2010 Zresztą napisz w razie "W" w komentarzu zamówienia, żeby był wtyk "mini". Po co masz później się męczyć z wymianą wtyków. Quote Link to post Share on other sites
Enemy Posted January 11, 2010 Report Share Posted January 11, 2010 No ok Panowie Wielkie Dzięki sprawa baterii już załatwiona. Jak coś jeszcze będę pisał Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted January 11, 2010 Report Share Posted January 11, 2010 Jak coś, jest 26 stron tematu- przeczytaj, naprawdę warto, może znajdziesz coś ciekawego, jakiś pomysł itd. Będziesz naprawdę wiedział dość dużo o swojej replice. Quote Link to post Share on other sites
Enemy Posted January 11, 2010 Report Share Posted January 11, 2010 Przeczytałem cały temat jeszcze przed oczysczeniem go :D i rzeczywiście pomogło mi to w paru przypadkach ale nie róbmy offtopa bo się syf robi Pozdro Quote Link to post Share on other sites
pajaczeq Posted January 12, 2010 Report Share Posted January 12, 2010 Witam ja mam kolejne pytanie co do baterii :) mam taką baterię http://www.taiwangun.com/akumulatory_i_lad...irefox-847.html i chciałem zapytać czy dobrze robię ładując stockową ładowarkę 250mA baterię 2000mAh takim sposobem 2000/250 = 8 *1.4 = 11.2 czyli ładuję baterię 11 godzin :) dla bezpieczeństwa i po każdej strzelance rozładowuję baterię rozładowywarkę guardera na zero tzn tak jak trzeba :) Czy można tak robić czy będzie wszystko ok ? Quote Link to post Share on other sites
Patryklen12 Posted January 12, 2010 Report Share Posted January 12, 2010 (edited) Witam ja mam kolejne pytanie co do baterii :) mam taką baterię http://www.taiwangun.com/akumulatory_i_lad...irefox-847.html i chciałem zapytać czy dobrze robię ładując stockową ładowarkę 250mA baterię 2000mAh takim sposobem 2000/250 = 8 *1.4 = 11.2 czyli ładuję baterię 11 godzin :) dla bezpieczeństwa i po każdej strzelance rozładowuję baterię rozładowywarkę guardera na zero tzn tak jak trzeba :) Czy można tak robić czy będzie wszystko ok ? pajaczeq powiedz mi tak szczerze - próbowałeś chociaż przejrzeć temat nawet tak przelecieć stronami ?? - Szczerzę w to wątpię, a dokładnie na stronie wcześniej czyli 25-piątej jest wzór jak ładować baterie - Pojemność baterii czyli w twoim przypadku 2000MAh mnożymy przez 1.4, następnie dzielimy przez napięcie ładowarki czyli 250, a to jest wzór jak liczyć(tak bardziej matematycznie) z tym w Twoim przypadku : 2000 x 1.4/250 = 11,2 Tyle masz ładować, proste ?? proste. A co idzie tym ?? - To, że dobrze robisz. Następnym razem poczytaj lub skorzystaj z naszej niezastąpionej szukajki, a nie zaśmiecać temat - chociaż to jest temat o właśnie tej replice, ale o ładowaniu jest już temat i wystarczyło go przeczytać. P.S A swoją drogą to baterii nigdy i to przenigdy nie rozładujesz do końca, Tak dobrze robisz ładując ją 11 godzin, a po strzelance rozładowujesz ją. Pozdrawiam...:D Edited January 12, 2010 by Patryklen12 Quote Link to post Share on other sites
Hunt3R Posted January 12, 2010 Report Share Posted January 12, 2010 wow,aegowoł,przecież dobry wzór napisał i dobrze policzył.Ale dobrze mu mówisz,nic się nie stanie,chociaż 100% pewności będzie na ładowarce mikroprocesorowej. Quote Link to post Share on other sites
pajaczeq Posted January 13, 2010 Report Share Posted January 13, 2010 Aha i jeszcze jedno :) ta bateryjka to large do kolby stałej ja też w moim cm.028 mam large w kolbie stałej więc uznałem, że to jest to samo jednak okazało się inaczej i bateria jest dobra na grubość jednak zbyt długa dosłownie wystaje niecały centymetr co skutecznie nie pozwala na zamknięcie kolby :( myślicie, że kawałek grubszej taśmy zamiast zamknięcia kolby will do the trick ? Quote Link to post Share on other sites
Patryklen12 Posted January 13, 2010 Report Share Posted January 13, 2010 Aha i jeszcze jedno :) ta bateryjka to large do kolby stałej ja też w moim cm.028 mam large w kolbie stałej więc uznałem, że to jest to samo jednak okazało się inaczej i bateria jest dobra na grubość jednak zbyt długa dosłownie wystaje niecały centymetr co skutecznie nie pozwala na zamknięcie kolby :( myślicie, że kawałek grubszej taśmy zamiast zamknięcia kolby will do the trick ? A nie da rade troszkę wyszlifować w środku tej klapki co zablokowuje baterie przed wypadnięciem ?? Bo w sumie nie cały 1cm to nie dużo ale nie wiem jak to jest z tą klapką, bo ja osobiście nie posiadam. Quote Link to post Share on other sites
Hunt3R Posted January 13, 2010 Report Share Posted January 13, 2010 nie da rady. ta klapka to stopka kolby, ona nawet nie ma tego jednego centymetra grubości, a do tego jest to metal przykręcony do kawałka plastiku.z tą taśmą to ołrajt,sam kiedyś tak robiłem z batką "pod dekiel", no i dawało rade:D Quote Link to post Share on other sites
P3t3r Posted January 13, 2010 Report Share Posted January 13, 2010 Spróbuj spiłować w środku kolby. O ile mnie pamięć nie myli, spiłowanie takich jakby prowadniczek czy innych szyn w środku daje trochę miejsca. Quote Link to post Share on other sites
michalos28 Posted January 16, 2010 Report Share Posted January 16, 2010 Siemka chcę zakupic cymę 0.28 na taiwangunie i tam sklep proponuje akumulator Firefox. Jak ktoś może i ma tan akumulator niech napisze czy godny uwagi z góry dzięki ;-) Quote Link to post Share on other sites
Enemy Posted January 16, 2010 Report Share Posted January 16, 2010 Powiedz dokładnie o którą batke ci chodzi bo tam jest parę FireFoxów Quote Link to post Share on other sites
pajaczeq Posted January 16, 2010 Report Share Posted January 16, 2010 I przeczytaj to co wcześniej napisałem o baterii firefoxa NiCd large 8.4 :) bo tak jak napisałem wcześniej nie można powiedzieć, że ona pasuje przepuszczam że z NiMh będzie tak samo :) Quote Link to post Share on other sites
michalos28 Posted January 16, 2010 Report Share Posted January 16, 2010 Akumulator NiMH 4/5A2000MAH9.6V [FIREFOX] a czy NiCd jest lepsze od NiMh???Mało się jeszcze znam. Pozdrowionka;) Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted January 18, 2010 Report Share Posted January 18, 2010 NiCd są ponoć wydajniejsze. Tylko zawsze musisz je rozładować do końca bo posiadają tzw. Efekt pamięci. Dlatego bardziej poleciłbym Ci NiMh, są mniej czułe na ewentualne przeładowanie, ładujesz kiedy chcesz (jednak proporcjonalnie do tego ile ją rozładowałeś). Jeśli nie masz zamiaru robić tuningu mocowego repliki, weź NiMh 8.4V 1500 MaH. Więcej na prawdę nie trzeba. Będzie latał w kolbie, ale co za problem nieco go okleić;) Quote Link to post Share on other sites
szumitek Posted January 18, 2010 Report Share Posted January 18, 2010 Jak masz gdzie włożyć NiCd to tylko się cieszyć i brać.Gabarytowo są większe od NiMh ale nigdy nie zawiądą podczas mrozu i mają zdecydowanie większą wydajność prądową. W prostym przekładzie znaczy to tyle że dlużej sobie na nich postrzelasz niż na NiMh o tej samej pojemności. Co do ładowania wystarczy się tylko pilnować z rozładowywaniem i powinna długo posłużyć. Quote Link to post Share on other sites
michalos28 Posted January 18, 2010 Report Share Posted January 18, 2010 Dźękowka chłopacy :uśmiech: wiem już trochę co i jak :-P Quote Link to post Share on other sites
sinis Posted January 19, 2010 Report Share Posted January 19, 2010 Cześć. Nie mogę się doszukać jaki zasięg cm 031(to chyba te same bebechy co ten 47) w stocku oczywiście. I czy jeśli wymienię gumkę na jakiegoś guardera i dystanser deep fire to czy minę granicę 50m? Pzodrawiam Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted January 19, 2010 Report Share Posted January 19, 2010 Miniesz spokojnie. Miniesz nawet 70m strzelając pod kątem 45 stopni. A jak chcesz żeby na dystansie 50m był jeszcze celny- kup preckę. Quote Link to post Share on other sites
Enemy Posted January 19, 2010 Report Share Posted January 19, 2010 I chyba zależy też w jakim stanie jest ta replika. Jak jest OK to popieram Jacka a jak nie to nic nie pomoże (chyba) :D Pozdro Quote Link to post Share on other sites
hasfa Posted January 19, 2010 Report Share Posted January 19, 2010 Oświećcie mnie, proszę Was :) Jaka jest jakość kolby i jej łączenia w CM.028C (tej z kolbą od M'ki). Wiem, kolba od m'ki to zbrodnia. Jednak bardzo chciałbym mieć w mojej cm.028 batkę typu stick. (typ S odpada - chyba każdy wie dlaczego :) ) Może to sentyment, a może nie, kto to wie? Posiada ktoś tą wersję? Proszę o odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
jebutek Posted January 21, 2010 Report Share Posted January 21, 2010 http://gunfire.pl/product-pol-1144793020-CM028.html To jest ta CYMA o której się tu rozmawia? I ważniejsze pytanie. Które z elementów plastikowych da się zamienić na metalowe? Quote Link to post Share on other sites
hasfa Posted January 21, 2010 Report Share Posted January 21, 2010 (edited) tak to ta Cyma, (0.28) Wszystkie elementy plastikowe można wymienić na metal... No, może z wyjątkiem kolby ;) Choć i to chyba by się dało w tym modelu wymienić. Jednak jeżeli chcesz wszystko wymienić na metal (prócz okładzin - to można też , ale nie seryjnie) To lepiej kupić odrazu cymę 0.48 :) pozdr.hasfa Edited January 21, 2010 by hasfa Quote Link to post Share on other sites
Enemy Posted January 21, 2010 Report Share Posted January 21, 2010 Dokładnie w 0.28 raczej nie opłaca się inwestować tylko wymienić gumke HU i nic więcej chyba. A jeśli chcesz bawić się w wymienianie elementów na drewniane i metalowe, to już chyba lepiej będzie kupić tą 0.48 i mieć wszystko z głowy, tylko, że 0.48 ma swoją cenę :D. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts