poldeck Posted January 8, 2008 Report Share Posted January 8, 2008 Kierowałem swoje wypowiedzi do Ciebie Kolego przede wszystkim. Na semi wywalasz 3-4K na strzelankę? Nie sądzę. Quote Link to post Share on other sites
TheProsiak Posted January 8, 2008 Author Report Share Posted January 8, 2008 Do mnie? jeśli tak to: 3-4k to jak ludzi liczy się w setkach, a na strzelaniach 20-30 osobowych to około 1-1,5k na auto oczywiście bo taką mam nature i trudno by ją zmienić :) dlatego pytam o te GB bo miałem właśnie takie dostępne i nie wiedziałem który będzie lepszy, ale już po zawodach bo Boyia sprzedałem i z CA też zrezygnowałem, postanowiłem kupić gb systemy 7mm, myśle że przy M120 będzie mi długo służył. Dzięki wszystkim za dyskusje Quote Link to post Share on other sites
Duscann Posted January 10, 2008 Report Share Posted January 10, 2008 Hmm ja osobiście nie spotkałem się z problemami z Gb- CA przy sprężynie m120. Sam na m120+borek DF (metalowa głowica...standardowy tłok) wywaliłem masę kulek i nie ma śladów zużycia. Mój brat ma dokładnie ten sam borek i kolejno przechodził na mocniejsze sprężyny m130, m140 aż doszedł do m150 dopiero zimą pękł mu Gb, a i tak twierdzę że przez metalową głowicę i ogień ciągły (chwila zapomnienia). Ale wiadomo nie od dziś, części w ASG to czasami loteria tylko,że mam wrażenie że kupując części markowe zmniejsza się ryzyko. Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted January 10, 2008 Report Share Posted January 10, 2008 A strzelałeś w zimie? U mnie na m120 też działał bez problemu, dopiero na mrozie odmówił dalszej współpracy. Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted January 10, 2008 Report Share Posted January 10, 2008 Kruchość metalu rośnie wraz ze spadkiem temperatury, więc nie dziwota. Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted January 10, 2008 Report Share Posted January 10, 2008 Nie oświeciłeś mnie, i tak miałem zamiar wymienić, więc zaryzykowałem strzelanie na mrozie. Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted January 11, 2008 Report Share Posted January 11, 2008 Kruchość metalu? Raczej poprostu objętość (zatem spada precyzja). Co do debaty - przykład wzięty z autopsji - 8 miechów, napewno ponad 50k kulek a może i więcej, M150 (a do testów FPS - M170, ale to góra sto strzałów), full auto, strzelanie na mrozie, w upale itd. - gearbox standardowy CA pękł właśnie po 8 miesiącach - nieźle nie? Teraz ten sam gearbox daje radę uzbrojony według zbrojenia Uesa. Sprężyna ta sama, czasem wymieniana na M120. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted January 11, 2008 Report Share Posted January 11, 2008 Nie pomylił się wcześniejszy kolega pisząc o kruchości. Kruchość metali rośnie wraz ze spadkiem temperatury. Miałem o tym dokładnie we wtorek na wykładzie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts