Wukasz Posted December 6, 2003 Report Share Posted December 6, 2003 Tez sie zastanawiam nad tym gunem. Glownie ze wzgledu na cene. Mialem go w rekach i wyglad oraz "zewnetrzne" wykonczenie nie budzi zastrzezen. Dla mnie brak HU jest nawet zaleta :) Szukam bowiem gaziaka ktory nie bedzie lepszy od mojej sprezynowej MP5 z TM. Po prostu ze wzgledow ekonomicznych nie chce by stal sie bronia glowna. Ma byc boczna do pomieszczen. Mysle, ze ten model (nie wiem nawet czy nie w wersji full metal w promocji z Tajguna) spelni powyzsze zalozenie. Quote Link to post Share on other sites
Guest Wilq Posted December 6, 2003 Report Share Posted December 6, 2003 Wukasz-do twych celów dobry by był chyba jakiś gordzy gaziak-na przykład Colt Killer, który zdaje się, jest na tajgunie, lub jakiś inny gun gazowy, nie przekraczający, lub wahający się w okolicach 200zł. Chociaż w military.pl ten S&W jest za 240, więc różnica też nie kolosalna... Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted December 7, 2003 Author Report Share Posted December 7, 2003 A jakosc wykonania o niebo lepsza. Ponadto co bedzie jak powiedzmy w polowie przyszlego roku szarpne sie na Aega? Wtedy Colt to kupa (choc najbardziej chialbym Colta 1911 z KWA z redwolfa - 52$ bodajze, BB, tylko 10 kulek w magu (realizm), ladnie wyglada na duzej fotce... po sprowadzenieu via military pewno kolo 300pln., Jeszcze tansze sa NBB z KHC - USP i P226, beretta KWA w podobnej cenie co Colt... coz... ach co ja wam tu o swoich planach opowiadam :D) Mimo wszystko ten SW wydaje sie miec najlepszy stosunek cena/jakosc (a co do tanich coltow Wilqu... ja mam sprezynowe P8 z HFC i jednak chce cos co by nieco dalej strzelalo :D ) Quote Link to post Share on other sites
Gared Posted December 21, 2003 Report Share Posted December 21, 2003 Uzupełnię nieco notke Mudi. Owego gaziaka posiadam po nim w "spadku". Po kolei: 1) Hopup w tym gunie nie istnieje. 2 i 3) Strzelanie w zimie... Nie wiem ile było wtedy stopni, lecz z pewnością poniżej zera. Po trzech szybkich strzałach pistolet popisał się pięknym syfonem. Ogrzanie magazynka w samochodzie (grzanie ustawione na maksa, bron trzymana przy "kratce") umożliwiło jeszcze dwa strzały, potem sie poddałem. 4) Faktycznie problemem był zaworek w magazynku. Przepuszczał gaz, wystarczyło go jednak pół obrotu mocniej dokręcić i po kłopocie. Nie mogę się jednak oprzeć wrażeniu iż jeszcze pół obrotu i gwint szlag by trafił... 5) Całkowity zasięg? Nigdy nie sprawdzałem, kulka potrafi dolecieć z pewnością dalej niż na 30 metrów (u siebie w ogródku byłem w stanie "dostrzelić" z jednego końca w drugi - odległość bliska 40 metrom). Oczywiście o trafieniu w cokolwiek na takim dystansie można zpomnieć. Jak pisał Mudia z 15 metrów trafienie w człowieka nie stanowi problemu, ja dodam, ze z 20 również jest to wykonalne (o ile ofiara nie biegnie za szybko :D ), z 25 to raczej kwestia szczęsia/przypadku. 6) Red gaz? Nie sprawdzałem, nie było takiej potrzeby. 7) Odnośnie opłacalności - osiągi ma nienajgorsze, jest niezbyt gazozerny (3 - 4 magazynki na jedno ładowanie), do magazynka wchodzi sporo kulek. Replika mi sie podoba, przyjemnie leży w dłoni. Obecnie na military jest za 200 zlotych, sądzę, że jest to dobra oferta. Quote Link to post Share on other sites
Styp Posted December 25, 2003 Report Share Posted December 25, 2003 Zawsze znajdzie się taki gośc jak ja :evil: GORĄCO NIE POLECAM :evil: Ten gun kosztował mnie zbyt dużo nerwów i czasu. Quote Link to post Share on other sites
T.a.s.z Posted December 26, 2003 Report Share Posted December 26, 2003 Jestem w posiadaniu tego pistoletu .. zreszta nasz team posiada tylko takie gaziaki (3 czy 4) ... jestesmy z nich zadowoleni ... co prawda gozej z zima ale tak czy siak jest to niezla bron. Jesli wystepuja problemy to tylko zwiazane z magazynkiem ale naprawa to gora 2 min (odkrecenie i przykrecenie srobek i wymiana psrezynki) ... jesli ktos byl by zainteresowany kupnem tego modelu pistoletu ... to prosze pisac pod numer gg 4677028 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts