Konriz123 Posted January 9, 2008 Report Share Posted January 9, 2008 Witam Szukałem i nie znalazłem tematu który by odpowiedział na moje pytanie... A więc Po włożeniu do mojej mp5 made in cyma łożyskowanej głowicy tłoka i łożyskowanej prowadnicy sprężyny po 3 strzale tłok zaciął się w tylnym położeniu.Rozkręciłem go i tłok kaput.Zamówiłem po tym nowy tłok systemy metalowe łożyska i sprężynę m100. Tym razem stało się dokładnie to samo tylko że po 1 strzale. Dodam jeszcze że w replice od początku miałem głowicę cylindra stock CA metalową dyszę. Bateria to 8,4 1100 mAh HERO działała ona z nawet niezłym rofem przy stockowej sprężynie zanim postanowiłem wmontować mocniejsze części Silnik zachowuje się tak jakby nie mógł dalej naciągnąć tłoka a antirewersal robi swoje... Proszę o jakieś porady w tej sprawie. Mogę od razu wykluczyć że to nie jest wina tłoka ani prowadnicy gdyż tak samo zachowywało się na stockowych. Z góry dziękuję pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted January 10, 2008 Report Share Posted January 10, 2008 Na 99% źle spodkładkowałeś zębatki. Quote Link to post Share on other sites
Konriz123 Posted January 11, 2008 Author Report Share Posted January 11, 2008 dzisiaj delikatnie rozkręciłem gb i się okazało, że zębatki pozachodziły jedna na drógą :strach: Czyli większa ilość podkładek powinna zlikwidować problem?? Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted January 11, 2008 Report Share Posted January 11, 2008 Co rozumiesz przez "pozachodziły jedna na drUgą"? Quote Link to post Share on other sites
Konriz123 Posted January 11, 2008 Author Report Share Posted January 11, 2008 (edited) Miały zbyt duży luz (przynajmniej mi się tak wydaję).To sprawiało wrażenie tak jakby się wysunęły z łożysk i zablokowały.Ciężko to opisac. Edited January 11, 2008 by Konriz123 Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted January 11, 2008 Report Share Posted January 11, 2008 Może zgubiłes tulejki dystansowe? Powinny być jedna krótka na zębatce tlokowej i jedna długa na środkowej. Quote Link to post Share on other sites
Konriz123 Posted January 11, 2008 Author Report Share Posted January 11, 2008 Tulejki są.Sprawdziłem.Próbowałem różnego rozstawienia podkładek (mam ich stockowo 5) I tylko 1 zębatkę mogę dobrze ustawić.Reszta jak na moje oko to mają spore luzy i da się je przesunąć o ok 1mm (w łożyskach w zamkniętym GB) Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted January 11, 2008 Report Share Posted January 11, 2008 No to rzeczywiście masz za mało podkładek. Ale skąd aż takie luzy? Fabrycznie nie powinno tego być aż tyle. GB jest prosty? Quote Link to post Share on other sites
Konriz123 Posted January 11, 2008 Author Report Share Posted January 11, 2008 Takie luzy mogą wynikać z tego że wymieniłem łożyska.Połówki GB pasują idealnie i są proste.Poza tym zacząłem w nim grzebać po tym jak Pm wrócił od OLA z serwisu (wymiany okablowania) i przed tunningiem wszystko śmigało.W poniedziałek zamówię podkładki i dam znać Quote Link to post Share on other sites
Konriz123 Posted January 12, 2008 Author Report Share Posted January 12, 2008 Wszystkie opinie nadal mile widziane ;-) Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted January 18, 2008 Report Share Posted January 18, 2008 Metalowe łozyska wchodzą głębiej w otwory i potzreba nawet 5 podkłądek na jedna zębatkę. Kup podkładki i wypodkładkuj :) Quote Link to post Share on other sites
piql-87 Posted August 21, 2009 Report Share Posted August 21, 2009 Wczoraj zabralem sie za wymiane gumki hop up i po rozkreceniu guna zobaczylem ze tlok z jakiegos powodu jest cofniety , strzelilem raz na semi all sie ustawilo i teraz jest ok .wygladalo to mniej wiecej tak : http://zapodaj.net/35b0fe7c82f1.jpg.html Czy moze to byc wina zlych podkladek ? Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted August 21, 2009 Report Share Posted August 21, 2009 Może to być wina Newton'a i jego Pierwszej Zasady Dynamiki. Wiem wredny typ ;-). Quote Link to post Share on other sites
piql-87 Posted August 21, 2009 Report Share Posted August 21, 2009 :-P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts