fiedotow Posted February 25, 2009 Report Share Posted February 25, 2009 Panowie! Prywatne rozmówki na PW. Część postów nic nie wnosi. Proszę edytować. Quote Link to post Share on other sites
Pernia Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 Eeee... a ja mam problem z replika. Otóż zamówiłem sobie gumke HU, poszedłem do kolegi, który się na tym zna ( ja mniej więcej wiedziałęm ocb, no ale ostroznosci nigdy za wiele). Zalozylismy, idziemy testowac... a tu replika nie strzela. Puste strzaly, nie wylatuja kulki, no czasem wyleci, ale to dublet i 5m zasiegu... Wzialem lufe razem z komora od kolegi, wsadzilismy, i dalej to samo. przy GB nic nie bylo grzebane... nie wiem co mam robic... pomocy? Btw, offtop mały, ale nic nie moge znaleść. Czy wiecie gdzie jest jakaś instrukcja rozkręcenia CM.028, bo gumke hu chce zmienić, a nie wiem co tam rozkręcać. Quote Link to post Share on other sites
Pernia Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 Ergh, edita nie moge dać. Gb wygląda jakby pracował normalnie ( tzn ta dysza, czy cokolwiek co wystaje i co popycha kulki chodzi normalnie, to samo sprezyna itepe... nie wiem o co chodzi :/. Kulki się gdzieś blokują... jakies pomysły? Quote Link to post Share on other sites
adrIan Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 Miałem bardzo podobne objawy przy pękniętej głowicy tłoka. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Pernia Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 ale replika strzelała, a po wymianie gumki hu już nie ... gb wygląda jakby pracował normalnie, przed chwilą jak obróciłem replike to strzeliła normalny jeden strzał, ale potem już jak chciałem normalnie strzelac to raz strzelała raz nie ,... Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 Załóż gumkę jeszcze raz? Musisz poświrować... dziwne, jeśli nic nie grzebałeś w GB... Albo Magazynek, albo dysza, albo coś nie tak ze złożeniem HU, założeniem gumki... Quote Link to post Share on other sites
Pernia Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 zakładalem ze 20 razy... tak jak mówie, kolega tez u siebie założył ( ma tez emke JG 3 gen, tylko ze CQB-R [ta z kolbą sfi lekko skrocona lufa]). U niego wszystko ok, wlozylismy jego lufe do mojej emki, i to samo... Quote Link to post Share on other sites
Pernia Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 eeeee... no to tak, pokombinowałem troche, i odsyłać repliki raczej nie będę, bo mogę ją sam zrobić. Po 4h kombinowania, replika zaczela normalnie strzelac. Uradowany wbilem tylni pin, i chcac sie juz upewnic, strzelilem... i kulka wytoczyla sie z lufy... co 7 strzalow wytacza sie jakas kulka z lufy, natomiast obracajac bron do gory nogami, strzela normalnie, tak jak powinna... nie wiem o co chodzi... pokombinowac troche musze, macie jakies pomysly ? ( Rozbieralem cala komore hu, bo nie moglem dystansera wlozyc... w gumce systemy, w miejscu gdzie hu podkreca, gumka mi sie troche rozciela [ w tym miejscu, gdzie jest to wyciecie na lufe], z tym że, dystanser przez to nie wychodzi, ani nic. Nadaje się chyba do użytku ? ( tak mi mówią innni koledzy, że powinna działać), bo jest tylko troszeczkę rozcięta. I jeszcze jedna sprawa, złożyłem komore, i jak jest ten pin na końcu, to ten garb, bez wbitego pina działa ładnie, a jak wbije pin, to już się nie chce tak łatwo wcisnąć.... normalne?) Z góry dzięki za odpowiedzi, podpowiedzi i pomoc! Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 Co do komory HU w emkach się nie znam, ale jeśli masz rozciętą gumkę w tym miejscu- możliwe ze spadła Ci szczelność;) Quote Link to post Share on other sites
Pernia Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 no... ale strzelała ( wtedy kiedy strzelała ) normalnie... tzn strzelałem w pokoju do styropianu, styropian dziurawiło jak chciało, i za nim leciała kulka jeszcze tak, jakby nic nie dotknęła po drodze.. Quote Link to post Share on other sites
Pernia Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 zal. teraz wogóle nie strzela już, nawet jak przechyle dołem... o co chodzi? Quote Link to post Share on other sites
adrIan Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 Na początku sprawdź kable, silnik i styki. Obstawiam że coś z tego nawala. Quote Link to post Share on other sites
Pernia Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 (edited) Napewno jest ok, bo dysza normalnie pracuje ... Edit: A silnik też jest okej bo słychać :) Edited February 28, 2009 by Pernia Quote Link to post Share on other sites
adrIan Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 Czyli że jak... strzela ale kulki nie lecą?. Sprawdź czy wylatuje powietrze przez lufę. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 Wylatuje na pewno. Ja bym poszukał przyczyn w komorze HU, może być za słabo dociśnięta lub coś w tym stylu... Quote Link to post Share on other sites
Pernia Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 Leci powietrze, leci. Komore wstawiałem od drugiej emki razem z lufą, i nie działa też... Czasem kulka wyleci, ale to 5 m/s, i to po 10 czy 15 strzałach. Quote Link to post Share on other sites
baczus Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 Sprawdź dystanser, jak masz inne komory to porównaj je, może coś zauważysz. Quote Link to post Share on other sites
Pernia Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 SPrawdzałem na dwóch dystanserach, i trzech komorach. I na 2 lufach ( 2 komory, jedna od M16, też jg ( ale one sięnie róznia przecież ;) ), i jedna złożona całkowicie kolegi, u którego ładnie strzela. Nic. Chyba musze do krakmanów wyslac. Quote Link to post Share on other sites
adrIan Posted March 1, 2009 Report Share Posted March 1, 2009 A magazynek nakręciłeś? :-P Jak nie podaje kulek a wszystko jest OK ... to koniecznie sprawdź magazynek. Quote Link to post Share on other sites
Pernia Posted March 1, 2009 Report Share Posted March 1, 2009 Podaje, podaje... sprawdzałem nawet tak, żeby rozłożyć emke i sprawdzić czy napewno kulki dochodza, i dochodza... Quote Link to post Share on other sites
Nazir Posted March 7, 2009 Report Share Posted March 7, 2009 No i stało się:( Replkia przechodzi chyba kryzys wieku średniego(czyt. 3 miesiące). Problem polega na tym,że na full auto kulki lecą, lecą aż nagle zacinają się w lufie i potem wylatują po trzy naraz. Na singlu tez się to zdaża choć nie tak często. Lufa jest czysta kulki bezszwowe 0,23g made by asgshop, hop up jakby nie był ustawiony to samo. Ma ktos jakis pomysł jak to rozwiązać? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Pernia Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 No i stało się:( Replkia przechodzi chyba kryzys wieku średniego(czyt. 3 miesiące). Problem polega na tym,że na full auto kulki lecą, lecą aż nagle zacinają się w lufie i potem wylatują po trzy naraz. Na singlu tez się to zdaża choć nie tak często. Lufa jest czysta kulki bezszwowe 0,23g made by asgshop, hop up jakby nie był ustawiony to samo. Ma ktos jakis pomysł jak to rozwiązać? Pozdrawiam. Eh.. to ja też tak miałem, tylko że od początku. Ja replikę odsyłam do krakmanów, i więcej JG nie kupie. ja osobiscie mam krzywą lufę ( w środku wystają jakies odlewy, takie 'fiutki), a z zewnatrz lufa wyglada jakby ktoś ją próbowal przekuć, ale mu nie wyszło. Już nie mówiąc o tym, że przez przód nie przechodzi pierscien mocujący. Quote Link to post Share on other sites
Kaczma Posted March 10, 2009 Report Share Posted March 10, 2009 Moja eMka po 5 miesiącach i 8 tysiącach kulek wczoraj poleciała na gwarancję. Coś z selektorem albo przerywaczem, w każdym razie na singlu mam auto, a na auto nie ma w ogóle reakcji na spust. No i czasem karabin zaczyna sam z siebie strzelać. Tzn ja nie dotykam w ogóle spustu a kulki lecą z lufy xD Quote Link to post Share on other sites
Nazir Posted March 10, 2009 Report Share Posted March 10, 2009 Takie same problemy były w II generacji M4A1 PJ. Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted March 10, 2009 Report Share Posted March 10, 2009 u mnie po 6 tys kulek nic nie zaobserwowałem.Leci jak leciało itp.Batka firefoxa doszła 8,4 bo stockowa umierała po 1200 kulkach i narazie śmiga aż miło :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts