snajperwood Posted January 11, 2008 Report Share Posted January 11, 2008 witam, mam problem, zablokował mi się zamek w glock 17 ksc, nie da się ani go zdjąć, ani naciągnąć. Co mam zrobić ? Pomóżcie mi Quote Link to post Share on other sites
snajperwood Posted January 11, 2008 Author Report Share Posted January 11, 2008 już ok, wystarczyło przekręcić bolec pod lufą, temat, do zamknięcia, chyba że ktoś tez miał podobny problem, to niech napisze co zrobił, i jaka tego przyczyna? Quote Link to post Share on other sites
irekm Posted January 8, 2009 Report Share Posted January 8, 2009 Mam ten sam problem tylko że z Glockiem 17 KWA. Mógłby mi ktoś pomóc i napisać jak mam sobie z tym poradzić? Quote Link to post Share on other sites
irekm Posted January 8, 2009 Report Share Posted January 8, 2009 Ja też czekając na odpowiedź w międzyczasie próbowałem go odblokować no i... wsadziłem wsuwkę do włosów w pod zamek, poobracałem i odblokowałem. Nie pytajcie mnie jak :] Quote Link to post Share on other sites
irekm Posted January 9, 2009 Report Share Posted January 9, 2009 A teraz żeby tak bardzo nie off-topować: czy komuś zdarzył się podobny problem z zacięciem zamka? Po prostu chciałbym znać przyczynę problemu żeby móc go uniknąć w przyszłości. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted January 9, 2009 Report Share Posted January 9, 2009 Miałem taki przypadek u jednego klienta, który po zdjęciu zamka źle umieścił prowadnicę sprężyny powrotnej (oparł o elementy lufy zewnętrznej zamiast wewnętrznej). Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 12, 2009 Report Share Posted January 12, 2009 po zdjęciu zamka źle umieścił prowadnicę sprężyny powrotnej Zgadza się, zdarza się. Wystarczy popukać mocniej z różnych stron, spróbować kilka razy zdecydowanie, ale nie za mocno. I puszcza. Quote Link to post Share on other sites
Ssak Posted March 23, 2009 Report Share Posted March 23, 2009 (edited) Kolega na szybko składał mojego glocka i coś mu nie wyszło bo nie dało się przeładować i rozłożyć zamka. Trochę pokombinowałem spinką do włosów i zadziałało. Zamek był maksymalnie przesunięty do przody, spinkę włożyłem od dołu lufy koło gumki w kształcie siodełka. Po kilku próbach udało mi się przeciągnąć zamek w tył i zdjąć całość. Edited March 23, 2009 by Ssak Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts