Atu_de_Tank Posted January 20, 2008 Report Posted January 20, 2008 Jakie jest logiczne uzasadnienie przechowywania broni w stanie rozładowanym? Skoro istnieją konstrukcje pozwalające na bezpieczne przenoszenie broni w stanie naładowanym - dlaczego nie może naładowana broń leżeć zamknięta w miejscy tylko posiadaczowi dostępnym? Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję. Quote
thor_ Posted January 20, 2008 Report Posted January 20, 2008 Jedynym logicznym uzasadnieniem są PRZEPISY ustalone przez ustawodawcę ;) Tak mnie się wydaje. No poza oczywiście względami bezpieczeństwa jako takimi. Quote
Havoc-eg Posted January 20, 2008 Report Posted January 20, 2008 (edited) po pierwsze względy bezpieczeństwa, po drugie jeśli broń nie jest używana przez długi czas, nabój zaśniednieje (czy jakoś tak), i potem są problemy, włącznie z tym że jak wystrzelisz z takiego pocisku istnieje możliwość zablokowania się go w lufie i mamy bum... niestety nie jestem w 100% tego pewny gdyż takie info słyszałem od myśliwych... (jak się mylę proszę nie besztać mnie) i nie mam pojęcia jak ma to się do reszty bo w np. w wojsku czy policji jest to wymóg bezpieczeństwa, a ustawa jest ustawą i akurat tego nie zmienią... [Zdania zaczynaj wielką literą] Edited January 20, 2008 by Foka Quote
Foka Posted January 20, 2008 Report Posted January 20, 2008 Przede wszystkim względy bezpieczeństwa - żebyś siebie lub kogoś przypadkowo nie postrzelił. A jesli broń leży zamknięta to nie jest w stanie gotowości, bo jest zamknięta. Jedna z podstawowych zasad bezpeicznego posługiwania się bronią to - nigdy nie odkładaj załadowanej broni i nie zostawiaj jej bez nadzoru. Quote
Sofiacarson1 Posted July 24 Report Posted July 24 A dependable vape should offer great flavor and reliable performance from start to finish. Lost Vapes Orion Bar delivers smooth airflow, consistent vapor production, and a rechargeable design for added convenience. Its wide range of flavors and impressive puff capacity make it a popular choice among adult vapers looking for a satisfying everyday vaping experience. Quote
Recommended Posts