danielosik Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 (edited) Skęciłem gear box i mam chyba jakieś zwarcie, bo jak podłĄczam silnik to na semi działa, a na auto bezpiecznik sie pali?? Co moge zrobic? [stosuj polskie litery!] Edited January 30, 2008 by Foka Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 Najlepiej napisz jaki to GB (wersja) albo jaka giwera. Jak Ci działa semi to zwarcie raczej odpada... Quote Link to post Share on other sites
saper_ Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 sprawdź omomierzem i znajdź ewentualne zwarcie Quote Link to post Share on other sites
danielosik Posted January 30, 2008 Author Report Share Posted January 30, 2008 (edited) M15a4 carbine z ca czyli gear box v2 . Próbowałem już woltomiezem i niby wszystko ok, już mi pomysłów brakóje, więc zwracam się o pomoc Edited January 30, 2008 by danielosik Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted January 31, 2008 Report Share Posted January 31, 2008 Możliwe, że jedna z blaszek pod płytką selektora dotyka gearboxa. Sprawdź to. Sprawdź też dokładnie przewody, czy nie ma gdzies uszkodzonej izolacji. Od spodniej strony oprawy styków wewnątrz gearboxa jest kawałek gołej blaszki, możliwe też, że ona styka się ze szkieletem. Quote Link to post Share on other sites
danielosik Posted January 31, 2008 Author Report Share Posted January 31, 2008 Znalazłem juz przeczyne a mianowicie 2 blaszki które wychdzą z gear boxa były za bardzo odchylone i odpyszały tak płytke selektora że dotykała metal bod metal body gear boxa a bear box silnika i powstało zwarcie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts