Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

[Oficjalny] M4A1 [ICS]

Recommended Posts

Posted

To uważaj, bo mój kumpel zarezerwował już replike i stacił swoją świetną fuche ;-)

Ładownica na kolbie dobry patent, sam mam i wcisnąłem tam spokojnie Sanyo 9.6 2400 i mam jeszcze miejsca ;-)

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Szczerze, to wziąłem zwykłą ładownicę na magi w molle i po prostu zamontowałem ją na kolbie od m4 8-) Trzyma się dobrze, jest pojemna no i tania.

JEśli już wybierasz ładownicę, to pomyśl o tym jakią baterię będziesz tam trzymał. Nie ma sensu np. ogromna torba na baterię mini :-P

pozdrawiam

Edited by rucznoi
  • 1 month later...
Posted

Witam, mam pytanie odnośnie emki pokazanej na tym filmiku:

to znaczy ogólnie do emek, prezenter po wyciągnięciu pinu z korpusu uderza w jedną z połówek kilka razy by ją otworzyć, wygląda jakby używał dość dużej siły, i tu moje pytanie, czy to się po czasie ,, wyrusza" że będzie się gładko otwierało i zamykało, czy to sprawka dzielonego gearboxa?

Posted

Ja pcham skrzydełko dźwigni przeładowania. Może to było "widowisko" na potrzeby filmu ;)

Lepiej właśnie nacisnąć na ten element (początkowo wymaga to pewnej siły) niż bezmyślnie walić w body,nie zapominajmy że to nie prawdziwa broń i takie zabawy mogą się kiepsko skończyć.Po pewnym czasie jak wszystko body w ICS wyrabia się i otwiera się bardzo łatwo.

Posted

By zamontować musiałbyś wymienić delta ring, w icsie niestety jest niestandardowy. Na stockowym może i by się dało zamontować, ale wtedy może "latać". Po za tym, bez problemów.

Posted (edited)

witam myślałem na ta replika : http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...roducts_id=1200

Jest ona godna polecenia ?

Ja też polecam. Kilka razy miałem zamiar zmienić na metal body ale zrezygnowałem z uwagi na ciężar.

Jeśli poważnie myślisz na zakupem to kup tutaj http://www.madonion.eu/M4A1_Universal_Version_p444.html masz gwarancję o pół roku dłuższą i jest to oficjalny dystrybutor.

Edited by PRESTON
  • 3 weeks later...
Posted

Witam.

Ponieważ nie chcę pisać nowego tematu wiec napiszę tutaj.

Myślę o kupnie M4 RIS FULL METAL ICS'a.

Do tego precka systemy 363mm, komora king armsa, gumka systemy, sp110/120, mosiężna prowadnica sprężyny systemy, ewentualnie kompozytowa dysza systemy do M4A1.

Co o tym myślicie ?

PS i oczywiście aimpointa :D

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc

Posted

Tak jak kolega wyżej jeśli chodzi o komorę - stockowa jest ok, a poza tym jest walka z przerabianiem KA by pasowało.

gumka systemy,

z tym też raczej won.

Kompletnie się nie zgodzę. Sam korzystam z Systemy i podkręca bardzo dobrze.

ewentualnie kompozytowa dysza systemy do M4A1.

Nie wiem, czy jest taka potrzeba. U mnie i emce kolegi, którą tuningowałem szczelność na stockowej dyszy była dobra.

PS. Eotech lepszy ;-)