Naimad8 Posted December 12, 2008 Report Share Posted December 12, 2008 na mad onionie jest napisane, że pasujący wtyk do C15 jest mały. ta bateria, którą podałeś jest z dużym wtykiem i raczej pasować nie będzie. napisz emaila do oniona z zapytaniem o pasującą baterie. pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
AirBorne Posted December 13, 2008 Report Share Posted December 13, 2008 A co za problem poprosić sklep, aby zmienił w baterii wtyk na mały? Quote Link to post Share on other sites
PRESTON Posted December 13, 2008 Report Share Posted December 13, 2008 batka 9.6 v to podstawa, icsowska batka jest bardzo dobra i polecają ją do stockowego boxa. sam na niej śmigałem na początku. jednak od kiedy kupiłem 10.8 do tuningowego boxa, strzelam na niej też na stockowym i rof jest rewelacyjny. ostatnio stwierdziliśmy z kumplem że przy takim rofie, emka może robić za karabin wsparcia :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
AirBorne Posted December 13, 2008 Report Share Posted December 13, 2008 (edited) No i moim zdaniem to już przesada. Czy ostra eMka ma aż taką szybkostrzelność? Edited December 13, 2008 by AirBorne Quote Link to post Share on other sites
Cien Posted December 13, 2008 Report Share Posted December 13, 2008 C15 to zwykłe M4 ze stałą kolbą, nie jest jakiś specjalnie długi. Polecam ze względu na RIS'y - zdjęcie tłumika i założenie rączki transportowej (bez problemu idzie kupić tanio używaną) zmienia go w klasyka. Co do wtyku - w moim jest stockowo duży, więc raczej błąd w opisie MO Quote Link to post Share on other sites
AirBorne Posted December 13, 2008 Report Share Posted December 13, 2008 Ja też mam C15. Tłumik, ready maga i celownik typu flip up sprzedałem i dzięki temu zwróciło mi się trochę pieniędzy. A stałą kolbę zmieniłem na teleskopową i mam klasyczne M4A1 RIS. Quote Link to post Share on other sites
scurek002 Posted December 15, 2008 Report Share Posted December 15, 2008 Posiadam M4A1 Icsa i chciałbym mu zwiększyć trochę celność. Mam zamiar kupić trochę dłuższą preculufkę i tłumik 200mm i schować pod nim lufę. Chyba zwiększy to celność, ale czy nie spadną fpsy? Jaką polecacie lufę? Lub jakie inne rozwiązania mogę zastosować? Quote Link to post Share on other sites
AirBorne Posted December 15, 2008 Report Share Posted December 15, 2008 No jeśli poprawić celność to tylko i wyłącznie precka, bo co innego? ;) Najlepsze precki ma KM Head i taką każdy Ci poleci. Niby dlaczego miałyby fpsy spaść? Quote Link to post Share on other sites
Immortal_46 Posted December 15, 2008 Report Share Posted December 15, 2008 Km Head ?? ja slyszałem ze najlepsze sa Systema precki... Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted December 15, 2008 Report Share Posted December 15, 2008 A ja mam w swoim M4A1 TanioKobę Twisted :P Jest najlepsza bo najmojsza :D Quote Link to post Share on other sites
scurek002 Posted December 16, 2008 Report Share Posted December 16, 2008 (edited) No jeśli poprawić celność to tylko i wyłącznie precka, bo co innego? ;) Najlepsze precki ma KM Head i taką każdy Ci poleci. Niby dlaczego miałyby fpsy spaść? No bo jak lufa od m4 ma około 360mm, a ja chcę pod tłumikiem 200mm przedłużoną lufę schować, to by miała ona 550mm+. To replika miała by dostateczą siłę, aby wystrzelić kulke z takiej długiej lufy? Zależy mi głowie na znacznej poprawie celności bez tracenia prędkości wylotowej. Edited December 16, 2008 by scurek002 Quote Link to post Share on other sites
AirBorne Posted December 16, 2008 Report Share Posted December 16, 2008 Km Head ?? ja slyszałem ze najlepsze sa Systema precki... To źle słyszałeś ;) KM Head jest najlepszy jeśli chodzi o precki. Systema też dobra, ale KM Head najlepszy. Dlatego ich prec lufy są tak drogie. No bo jak lufa od m4 ma około 360mm, a ja chcę pod tłumikiem 200mm przedłużoną lufę schować, to by miała ona 550mm+. To replika miała by dostateczą siłę, aby wystrzelić kulke z takiej długiej lufy? Zależy mi głowie na znacznej poprawie celności bez tracenia prędkości wylotowej. Hehe, no jasne, że będzie miała siłę :mrgreen: Ale jak już chcesz mieć 550+ to wymień cylinder na typ 0. Quote Link to post Share on other sites
Immortal_46 Posted December 16, 2008 Report Share Posted December 16, 2008 Panowie takie pytanko... moze juz było moze nie... Powiem szczerze ze nie przyczytałem do konca tematy ( len xD ) Co wypada lepiej jesli chodzi o wytrzymalosc... tryb chodzenia, jakos czesci i Wykonanie... ICS Universal czy G&G Plastica... ??? Universal 750, g&g 720... Quote Link to post Share on other sites
Cien Posted December 17, 2008 Report Share Posted December 17, 2008 Z całą pewnością ICS będzie lepszy, bo poza body nie różni się niczym od "normalnej" wersji. Na ICS'ie po prostu można polegać, jak na Marui. Quote Link to post Share on other sites
AirBorne Posted December 17, 2008 Report Share Posted December 17, 2008 Immortal_46 to pytanie powinieneś zadać w temacie odnoszącym się do ICSa z plastikowym body. Ale tak samo jak Cien, polecę Ci ICS. Bebechy te same co w normalnej wersji z metal body. Nad czym się tu zastanawiać ? ;) Quote Link to post Share on other sites
Immortal_46 Posted December 17, 2008 Report Share Posted December 17, 2008 Nom zgadza sie ze powinienem napisac w temacie o plastykowym body... ale, tu wiecej ludzi zaklada... ( moze jakies urojenie ) ;p hehhe Nom... czytałem recke tego i tego, podobno z G&G sa na rownym poziomie i dlatego sie zastanawiam A, i dzieki za odpowiedz... prawdopodobnie kupie ICS'a Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted December 21, 2008 Report Share Posted December 21, 2008 Nom zgadza sie ze powinienem napisac w temacie o plastykowym body... ale, tu wiecej ludzi zaklada... ( moze jakies urojenie ) ;p hehhe Radzę sie wyleczyć z tego typu urojeń... Quote Link to post Share on other sites
cardamon Posted December 24, 2008 Report Share Posted December 24, 2008 to ja mam jeszcze pytanko jak wypada Mka od ICSa w porównaniu z czymś takim: http://www.kingarms.com/productpage.asp?prodid=1476 bo mam dylemat szczerze powiedziawszy :) Quote Link to post Share on other sites
Spychu Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 Z góry przepraszam jeśli była gdzieś taka informacja, (zwyczajnie przeczyłem) mam takie pytania. 1/ Czy istnieje fizyczna możliwość wyjęcia sprężyny z tłoka ? czy one po prostu są na stałe zintegrowane. Jeśli są jaki tłok polecilibyście ? . 2/ Może ktoś dysponuje linkiem lub informacjami jak wymienić sprężynę ?. Z góry dzięki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 Odkręć głowicę tłoka pobaw się chwile i wyjmij sprężynę ;) Jest z tym trochę zabawy ale da się ;) Gdzieś w tym temacie albo w dziale Upgrade&tuning jest to to opisane. Quote Link to post Share on other sites
PRESTON Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 rozumiem że chcesz wymienić springa w ISC-e z dwudzienym boxem. dwie strony wcześniej masz wszystko opisane, jeśli to nie stracza to reszta na priwa Quote Link to post Share on other sites
Slaye Posted December 28, 2008 Report Share Posted December 28, 2008 Witam Testował ktoś w nim midy MAG-a ? Dla potomnych: midy CA i G&P pasują na 100% Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted December 28, 2008 Report Share Posted December 28, 2008 Wszystkie normalne magi pasują Quote Link to post Share on other sites
Ostatni Cyc Posted December 29, 2008 Report Share Posted December 29, 2008 Ave! Czy kupując C15 i mając pragnienie włożenia jej czegoś mocniejszego (ot. sprężyny by to z 360-380 fps miało) trzeba coś jeszcze wymienić? Piszę, bo niegdyś na stronie MO był dział tunning, ale już nie pamiętam co tam wymieniali, a teraz ni widu ni słychu. BTW: Po długiej lekturze wątków na forum stwierdziłem, że ICS jest wiodącym producentem eMek oraz, że takową kupując mamy topowy towar. Czy są to wnioski właściwe? Quote Link to post Share on other sites
Frostu Posted December 29, 2008 Report Share Posted December 29, 2008 1.Wystarczy wymienić tłok, sprężynę i prowadnicę. No i aku przynajmniej 9,6 V. Mi śmiga na M120, nawet do sprężyny M130-M140 też nie trzeba specjalnie niczego więcej wymieniać. 2. Moim zdaniem tak ;) I pewnie wiele osób to potwierdzi. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts