Ad4m Posted February 6, 2010 Report Share Posted February 6, 2010 Jakie body pasuje do ICS'a UV ? bo kurdę 598 zł to trochę dużo jak za górnę i dolne body :D. Quote Link to post Share on other sites
Mr Willson Posted February 6, 2010 Report Share Posted February 6, 2010 Tylko body ICS-a Quote Link to post Share on other sites
gryncek1 Posted February 7, 2010 Report Share Posted February 7, 2010 True, niestety, taka prawda... Quote Link to post Share on other sites
Mr Willson Posted February 8, 2010 Report Share Posted February 8, 2010 A w kwestii popychacza dyszy mamy kompatybilność ze zwykłym V.2? Bo ostatnio po dłuższej serii na M120 się połamał super wzmocniony ICS-owy :-F A zamiast dać 40 zł za ics-a wole kupić tańszego GUARDERA Quote Link to post Share on other sites
Grot00 Posted February 9, 2010 Report Share Posted February 9, 2010 A czy do tego cuda jakim jest m4 ICSa będzie pasował front m4 od CA? Nie miałem jeszcze ICSa na tyle długo aby samemu się o tym przekonać więc zwracam się z tym do was Quote Link to post Share on other sites
BlackSun Posted February 9, 2010 Report Share Posted February 9, 2010 (edited) na M16 mam jakiś dziwny front w RISach złożony z takiego, który pasuje do M4 i jego przedłużenia. Poza tym pasował zwykły front od SRC. Miałem też przez jakiś czas założoną konwersje na SPR mod 0 oraz konwersje na M4 produkcji republic of china i też było git. Do tej pory miałem problemy jedynie z hi-capem od AGMa - reszta bez najmniejszych problemów podawała. Edited February 9, 2010 by BlackSun Quote Link to post Share on other sites
Mr Willson Posted February 10, 2010 Report Share Posted February 10, 2010 A czy do tego cuda jakim jest m4 ICSa będzie pasował front m4 od CA? Nie miałem jeszcze ICSa na tyle długo aby samemu się o tym przekonać więc zwracam się z tym do was ICS ma zupełnie inny pierścień montażowy i gwint w górnym body wiec lufa ci wejdzie ale musisz użyć pierścienia ICS-a i we własnym zakresie ustabilizować konwersje,okładziny. Quote Link to post Share on other sites
suharinho Posted February 17, 2010 Report Share Posted February 17, 2010 Witam Potrzebuję schematów/zdjęć/filmów jak rozebrać komorę M16/M4 ICS. Szukałem na youtube - nic. Mam wrażenie, że gumka jest za słabo dociskana, albo się podnosi podczas strzelania (?!). Nie chcę zepsuć komory:), a chciałbym też się czegoś nauczyć. Wrzuciłem podobny post w temacie o m4 universal. Z góry dziękuję i pozdrawiam Przemek Quote Link to post Share on other sites
suharinho Posted February 18, 2010 Report Share Posted February 18, 2010 Witam Potrzebuję schematów/zdjęć/filmów jak rozebrać komorę M16/M4 ICS. Szukałem na youtube - nic. Mam wrażenie, że gumka jest za słabo dociskana, albo się podnosi podczas strzelania (?!). Nie chcę zepsuć komory:), a chciałbym też się czegoś nauczyć. Wrzuciłem podobny post w temacie o m4 universal. Z góry dziękuję i pozdrawiam Przemek Przepraszam, zakręcony jestem. Jeśli to możliwe proszę o wrzucenie posta do działu "techniczne". Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
valadi12 Posted February 27, 2010 Report Share Posted February 27, 2010 Jakich kulek używacie na stockowej m4? Chodzi mi szczególnie o wagę Quote Link to post Share on other sites
gryncek1 Posted February 27, 2010 Report Share Posted February 27, 2010 Przy tych 330fps najlepiej chyba 23g, ja tam raz na 0.20, 0.23 lecę. Quote Link to post Share on other sites
Mr Willson Posted February 28, 2010 Report Share Posted February 28, 2010 No i nie aluminiowy tłok- jest za ciężki... taka prawda. z własnego doświadczenia miałem podobny zestaw tyle, że alu tłok ics-a. Wynik?? 3-0 dla zestawu... nie ostał się żaden szkielet, nawet G&P na łożyskach 7mm :wink: Droga była ta lekcja. ;-) Taką opinię znalazłem w dziele o upgradach, kolega mial na myśli ALU tłok dodawany do zestawów kompletnego górnego GB ICS-a ?. Czy należy w obawie o szkielet pozbyć się ics-owego tloka? Quote Link to post Share on other sites
scurek002 Posted March 7, 2010 Report Share Posted March 7, 2010 Witam Dzisiaj na strzelance padł mi tłok, pomyślałem więc, żeby oprócz tłoka wymienić kilka innych rzeczy. Co myślicie o tych częściach?: http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=602 http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1394 http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=881 Czy bateria 9.6V KANa uciągnie sprężynę M120 bez dużej straty ROFa? Czy raczej przymierzać się, aby kupić mocniejszą baterie? Quote Link to post Share on other sites
rucznoi Posted March 8, 2010 Report Share Posted March 8, 2010 Witam Dzisiaj na strzelance padł mi tłok, pomyślałem więc, żeby oprócz tłoka wymienić kilka innych rzeczy. Co myślicie o tych częściach?: http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=602 http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1394 http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=881 Czy bateria 9.6V KANa uciągnie sprężynę M120 bez dużej straty ROFa? Czy raczej przymierzać się, aby kupić mocniejszą baterie? Ten zestaw jest Ok. Z doświadczenia własnego wiem, że Kan 9,6 nie ciągnie m120. Pomyśl o lepszej baterii a najlepiej o Lipo. Mi teraz 7,4 ciągnie m120 Quote Link to post Share on other sites
scurek002 Posted March 9, 2010 Report Share Posted March 9, 2010 Mam problem z moją repliką. Zamontowałem części, o których pisałem post wyżej. Replika strzela, ale nie pompuję w ogóle powietrza. Jaka może być tego przyczyna? Quote Link to post Share on other sites
Slaye Posted March 9, 2010 Report Share Posted March 9, 2010 Dysza Guarder'a i ICS-owska mają różne długości, powietrze jest 'pompowane', ale są duże straty, jak nie to nie mam pojęcia. Quote Link to post Share on other sites
PRESTON Posted March 10, 2010 Report Share Posted March 10, 2010 Taką opinię znalazłem w dziele o upgradach, kolega mial na myśli ALU tłok dodawany do zestawów kompletnego górnego GB ICS-a ?. Czy należy w obawie o szkielet pozbyć się ics-owego tloka? Po części usterki jednocześciowych boxów wynikają z ich konstrukcji, czyli zbyt małego przekroju poprzecznego. Po drugie im lżejszy zestaw tym lepiej. Ja osobiście znacznie wyżej cenię tłoki POM. Są lżejesze i co ważniejsze elastyczne. Polecam tłok POM G&P biały, jest mega wytrzymały. A przy okazji jeśli ktoś ma problemy z odpadaniem czubka boxa to polecam http://v2fix.com/ Quote Link to post Share on other sites
Mr Willson Posted March 12, 2010 Report Share Posted March 12, 2010 A przy okazji jeśli ktoś ma problemy z odpadaniem czubka boxa to polecam http://v2fix.com/ A jak tego się używa? :-F Quote Link to post Share on other sites
czewrony Posted March 12, 2010 Report Share Posted March 12, 2010 Dokładni tak v2fix Quote Link to post Share on other sites
stig666 Posted March 22, 2010 Report Share Posted March 22, 2010 Odgrzewam kotleta. Właśnie leci do mnie 2 letnia m16'tka ICS'a. Wybrałem już dla niej baterię 9,6 FF large, a co do precki to madbull'owska 510mm i gumka systemy- standard;) Sprzedawca zapewniał mnie iż przebieg jest max 12k. Na dwóch górach gearbox'a, które również mam w komplecie. Co należało by wymienić, ew wyczyścić w niej? Quote Link to post Share on other sites
Padaka Posted March 22, 2010 Report Share Posted March 22, 2010 @stig - jak przyjdzie to przestrzelaj ją najpierw. Wtedy stwierdzisz czy coś trzeba wymienić-poprawić. W dwudzielnym GB ICS będziesz widział w jakim są stanie zębatki - więc organoleptycznie stwierdzisz co i jak. A z górną częścią GB - obsłuchasz jak pracują, jak strzelają... Sprawdzicz czy gumka hop-siuk działa i wtedy trzeba będzie się zastanowić. Quote Link to post Share on other sites
Amon123 Posted March 25, 2010 Report Share Posted March 25, 2010 ja mam pytanko z nieco innej beczki (jak ja lubię szukać dziury w całym :twisted: ) czy ktokolwiek z Was próbował stawić do swojego ICSa atrapę rury gazowej? czy jest to wogóle możliwe? :roll: Quote Link to post Share on other sites
Mr Willson Posted March 26, 2010 Report Share Posted March 26, 2010 Bez problemu tylko czeka cię wiercenie w body i muszce Quote Link to post Share on other sites
mati127 Posted March 29, 2010 Report Share Posted March 29, 2010 Heh przeczytałem cały wątek i dalej nie jestem pewien. Do tej emki pasują baterie 10,8 V mini? Czy tylko V-shape i podwójne? Quote Link to post Share on other sites
Padaka Posted March 29, 2010 Report Share Posted March 29, 2010 napisz lub zadzwoń do www.madonion.eu - chłopaki odpowiedzą Ci w 3 sec. ...i nie będziesz miał żadnych wątpliwości. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts