dawidos160 Posted February 9, 2008 Report Share Posted February 9, 2008 No właśnie tak gadaliśmy o tych gaziakach i naszło mnie jedno - za mniej niż 200 zł też można dostać AEP ale co lepsze? Gaziaki mocniejsze ( AEP średnio 200 fps ) ale co będzie lepsze do strzelania ? IMHO wydaje mi się,że gaziak ale może rozwiejecie moje wątpliwości ? Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted February 9, 2008 Report Share Posted February 9, 2008 AEP np glock cymy spokojnie do budynku starczy. AEP ma te 25m zasięgu. Quote Link to post Share on other sites
dawidos160 Posted February 9, 2008 Author Report Share Posted February 9, 2008 Tak wiem właśnie o nim myślałem. Ale ma 200 fpsów - kwestia jak szybko kulka poleci bo przecież z gaziaka będzie miała te 30 m/s więcej początkowo. no i jakoś gaziaki wyglądają lepiej niż ten glock cymy ( nigdy mi się zresztą glocki nie podobały ) Quote Link to post Share on other sites
kerth Posted February 9, 2008 Report Share Posted February 9, 2008 Ja wiem, że są znacznie ważniejsze sprawy, ale sam kupiłem gaziaka, bo ma znacznie ładniejszy magazynek, niż AEP :) Jeśli liczy się coś więcej, niż wygląd, to na pewno AEP da większą powtarzalność. Quote Link to post Share on other sites
dawidos160 Posted February 9, 2008 Author Report Share Posted February 9, 2008 Powtarzalność w sensie ? wypruwam naboje w full auto ? Bo w sumie to ja potrzebuję tak,że naciskam dwa razy spust i oddaję dwa strzały ;) znaczy sekunda po sekundzie - gaziak daje radę z czymś takim ? Quote Link to post Share on other sites
kerth Posted February 9, 2008 Report Share Posted February 9, 2008 Chodzi mi o powtarzalność strzału (siły, celności). Generalnie: AEG jest bardziej lansiarski - magazynek, BB AEP jest bardziej przewidywalny, łatwiej celować po kulkach :) Quote Link to post Share on other sites
dawidos160 Posted February 9, 2008 Author Report Share Posted February 9, 2008 Aeg i aep ? eee ale my AEP vs Gaz :P ale rozumiem ;) Gaz faktycznie lanserski i chyba gaz wezmę ;) Socoma bo na Bella się skarżą,że zamarza :( Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted February 9, 2008 Report Share Posted February 9, 2008 Tylko socom trochę mocny do budynków będzie, ale jak Cię wpuszczą... ;) Quote Link to post Share on other sites
dawidos160 Posted February 9, 2008 Author Report Share Posted February 9, 2008 (edited) Socom bez tłumika - myślę,że pozwolą. Kerth wie czy pozwolą bo On z ludźmi z Poznania się strzela ;) Kurde na specshopie rzekomo 369 fpsów piszą ;/ Edited February 9, 2008 by dawidos160 Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted February 9, 2008 Report Share Posted February 9, 2008 Właśnie. ;) Mój brat i kolega mają takie nie ma co do lasu super ale do budynku to trochę mocne. :/ Quote Link to post Share on other sites
kerth Posted February 10, 2008 Report Share Posted February 10, 2008 Późna godzina. Oczywiście miało być gaziak, nie AEG :) Dopuszczą nie dopuszczą... Nikt tych fps tak naprawdę nie sprawdza, jednak dla mnie do budynku to troszeczkę za dużo. Quote Link to post Share on other sites
dawidos160 Posted February 10, 2008 Author Report Share Posted February 10, 2008 Kerth dla mnie również ale co zrobić? Socom to jedyny STTI z pozytywnymi opiniami od większości. Na Bella się skarżą,że zamarza nawet przy 5 stopniach na +. Zrobić downgrade Socoma ? No bo co innego jest do wzięcia w cenie <200 zł co fajnie wygląda i dobrze strzela ( około 300 fps ) ? Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted February 10, 2008 Report Share Posted February 10, 2008 Mi się wydaje, że to 350-360 to nie jest zbyt dużo. Powiedziałbym, że to maksimum do budynku, ale jednak w granicach rozsądku. Do tego, w razie czego masz w kieszeni tłumik, który zakładasz na dłuższe dystanse - w razie zacinki w broni głównej etc. Przez jakiś czas miałem ok. 350 fps w broni głównej, ludzie z którymi biegam po fortach/po lesie mieli ok. 360 i nie było tragedii w razie serii po nogach/plecach/korpusie. Ja bym powiedział, że ten socom jest całkiem dobry, ale wymaga podniesionego poziomu ostrożności ;) Quote Link to post Share on other sites
dawidos160 Posted February 10, 2008 Author Report Share Posted February 10, 2008 Michalll no więc ten gaziak to tak czy siak będzie moja pierwsza pukawka ;) Na główną mnie nie stać a poza tym chce zobaczyć czy mnie to wkręci ;) I nie ukrywam,że wolę CQB niż las ;) Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted February 10, 2008 Report Share Posted February 10, 2008 Piszesz, że ma to być broń główna i za tą kasę lepiej sprawdzi się Socom od STTI. Trzeba tylko uważac z nim na bliskich dystansach, z racji na jego moc. Klocek Cymy jest tańszy w ekspolatacji niż gaziak, ma większą tolerancję na temperaturę, ale przez średnie osiągi i moc, tylko do budynku wystarczy. Oczywiście biorąc pod uwagę pistolety do 200 PLN, bo zbliżając się do 300, masz już większy wybór porządnych gaziaków. Quote Link to post Share on other sites
Baykos Posted February 10, 2008 Report Share Posted February 10, 2008 Tak się składa, że odpowiedziałem nie czytając tego tematu w innym na Twój post, że glock cymy będzie lepszym wyborem niż taki gaziak od STTI. Różnica w zasięgu nie jest jakaś spora. Celność, a raczej niecelność taka sama. Za to przewaga AEPa cymowskiego to po prostu ładujesz baterie wkładasz i nie piep ...nie solisz się z gazem i butlą, oprócz doładowania magazynka nie musisz wtykać butli. Magazynki kupisz po 3 dychy a nie po 100zł. Zapasowy akumulator za 5 dychy, a sama butla kosztuje Cie po 35 zeta sztuka a nie wystarczy na wiele. Quote Link to post Share on other sites
dawidos160 Posted February 10, 2008 Author Report Share Posted February 10, 2008 Też tam napisałem,że przeraża mnie to 195 fps ;) 100-150 fpsów więcej w gaziakach to jest jakieś 30-50 metrów na starcie. A to chyba dużo. Całe szczęście mają i socoma i glocka w przystępnej cenie w specshopie - pogadam z ludźmi może doradzą. Albo trafię na kogoś z poznańskiego środowiska i doradzi. Quote Link to post Share on other sites
MiGre Posted February 13, 2008 Report Share Posted February 13, 2008 40-50 metrów ?? ;] Nie uzyskasz tyle :P Za krótka lufa :) Ja bym polecił z gaziaków Colta 1911 od Bella dostępny na taiwangunie.com . Wszyscy chwalą wygląda pro, strzela ładnie i kosztuje 199 zl Quote Link to post Share on other sites
dawidos160 Posted February 13, 2008 Author Report Share Posted February 13, 2008 Nie podobają mi się colty ;) A co do tych metrów - nie chodzi o zasięg a prędkość wylotową ;) Quote Link to post Share on other sites
LameBoy Posted February 21, 2008 Report Share Posted February 21, 2008 troche kotlecik ale jak gaziaki nie dzialaja w zimie tak aep tez na mrozie dlugo nie wytrzyma z tym swoim mini aku, plus ludzie skarza sie przy aep'ach na dlugi czas reakcji od nacisniecia spustu do wystrzalu, z racji niskowoltazowej baterii. Mnie np w AEP'ach negatywnie nastraja fakt ze nie ma BB zamka ;) i generalnie gaziaki bez BB są z góry spalone, zawsze jest coś za coś Quote Link to post Share on other sites
Crusher Posted February 21, 2008 Report Share Posted February 21, 2008 Pytanie tylko czy stawiasz na realistykę czy na praktyczość.. Jeśli chodzi o AEPa to bym brał MP7, bo ma auto, lepiej sie celuje (lepsza stabilnośc - kolba) i duzy mag. Jeśli chodzi o realistyke to ciężki temat.. wiadomo, ze nie osiagniesz tego co w prawdziwym, wiec po częsci jest to zbędne.. mało ktory gaziak wali swoim BB po łapach, a jesli juz to bierze duuzo gazu, co jest jednoczesnie nieoszczędnie. Jeśli jednak to ma byc gaziak to ja bym brał to: http://asgshop.pl/produkt.php?id=351 Auto, semi, bb, no i KWA - ludziom trzymają po 2 lata. Wielkim minusem są magi - drogie i małe. Quote Link to post Share on other sites
Leo_111 Posted July 27, 2008 Report Share Posted July 27, 2008 polecam berette bella z taiwana , mam i spisuje sie dobrze kozacki blow back i swietny wyglad http://taiwangun.com/?str=product&prId=30 Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
grisza76 Posted July 27, 2008 Report Share Posted July 27, 2008 ...albo mp5 kurtz - jest obecnie na taiwangunie za minimalnie ponad 200 zł - a to już jest coś ekstra do CQB w porównaniu z każdą klamką ale - o gustach się nie dyskutuje... Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted September 4, 2008 Report Share Posted September 4, 2008 Mp7 i kurtz są zbyt duże na broń boczną, po prostu niewygodne. Beretta bella jest tandetnie wykonana i łatwo ją zepsuć - poza tym całkiem sympatyczna. Quote Link to post Share on other sites
Belliar Posted September 6, 2008 Report Share Posted September 6, 2008 A co ja powiem. Jak dla mnie gaziaki lepsze. faktycznie nie sa za dobre na mrozy, ale AEP tez duzo nie zdziala. Moj braciszek ma teraz klocka cymy i ta jego mini bateria starcz amu na jakies 7magow nie wiecej. no i wiadomo dlugi zcas reacji po nacisnieciu spustu..ale to tez wrodzona wada AEG-ow. Co do gaziakow ejst teraz calkiem przyzwoity Glock 17 firmy army. moze nie jest to cudo ale za 199 (czyli bardzo podobnie co cymoski) jets lepszy. NO i ten BB. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts