Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

zrobiłem jak pisałeś i trzymałem z 10 sekund to jest jakieś 40 kulek na raz i tak z 3 razy i wszystko ok. przed testem z silnikiem próbowałem strzelać normalnie tylko ze zdjąłem górne body i kolbę i było ok. Później po teście z silnikiem włożyłem go to chwytu pistoletowego z powrotem i nacisnąłem spust...i nic...;/

pomóżcie bo jutro jest akcja;/

a tak btw to w którą stronę sie kreci silnik prawidłowo?

post u góry nie aktualny

pojawiły sie inne okoliczności

wyłożyłem silnik drugi raz żeby sprawdzić i za którymś razem przestał strzelać, potem znowu zaczął i znów przestał. Tak samo jest po włożeniu silnika. Karabin raz strzela raz nie. Przy wtyczce przy kablach od kolby parę razy widziałem pojawił sie błysk na stykach.

nie wiem co jest

Upewnij się, że styki od silnika nie mają kontaktu z obudową. Sprawdź czy blaszki są osmolone czy nie. Sprawdź izolacje na całej długości kabla [z wtykiem włącznie] czy nie jest nadszarpnięty i czy nie wygląda gdzieś goły przewód. Jeśli iskry idą z wew. silnika to jest ok [wygląda podobnie jak w wiertarce]. Co jeszcze.. podczas pracy silnika dotknij kabli i zobacz czy się grzeją czy nie. Postaraj się to zrobić z bezpiecznikiem i nie słuchaj reszty, żeby wywalić w ogóle bezpiecznik. Minimalne są tam opory i w zasadzie nie wyczujesz różnicy czy będzie czy nie.

I nic na szybkiego! Lepiej sobie odpuścić strzelankę i posładać należycie niż jechać z nie wiadomo czym i w jakim stanie.

Pozdrawiam

ok sprawdzę później, ale ten błysk to nie w silniku tylko we wtyczce, jak z gb wychodzą kable to zaraz mam wtyczkę i idą dalej kable do kolby - ta wtyczka trochę taka czarna jest po boku jednym...kupie bezpiecznik sie pobawię w poniedziałek. A bezpiecznik jaki 20A czy 25A/

aha co do kabli to z czego zauważyłem to raz sie grzeją a raz nie;] ale jak juz to lekko