luiz18 Posted February 10, 2008 Report Share Posted February 10, 2008 Witam Posiadam mp5sd5 ca i jak puszcze większą serie dajmy 15 kulek z rzędu to mi karabin przestaje strzelać i nie działa...i po jakims czasie zaczyna działać...nie rozumiem tego Ma ktoś pomysł/ Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted February 10, 2008 Report Share Posted February 10, 2008 Styki, kable, blokuje się tłok itd. Przybliż bardziej problem. Quote Link to post Share on other sites
luiz18 Posted February 11, 2008 Author Report Share Posted February 11, 2008 tłok z czego widziałem się nie blokuje...a co do wyłączania się repliki to nie słychać nawet tego 'jęczenia' tylko kompletny zgon ;] a co ze stykami może być i które styki? a z kablami to co może być? Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted February 11, 2008 Report Share Posted February 11, 2008 Spróbuj najpierw obejść bezpiecznik (spiąć blaszki). Kiedyś tak miałem, że drut w bezpieczniku upalił sie tak dziwnie, że jak zaczęło sie strzelać to sie odginał i nie stykał już ;-) . Po chwili wracało do normy. Potem sprawdź czy kable są całe. Quote Link to post Share on other sites
luiz18 Posted February 11, 2008 Author Report Share Posted February 11, 2008 biegam bez bezpiecznika a kable są całe, tzn. kiedyś patrzyłem i było przecięcie to izolką obkleiłem, ale ogólnie są całe. Myślałem nad stykami spustu ale jak rozkręciłem gb to wydają się ok. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted February 11, 2008 Report Share Posted February 11, 2008 Jak długo masz ten karabin? Jaki tuning? Quote Link to post Share on other sites
luiz18 Posted February 11, 2008 Author Report Share Posted February 11, 2008 jestem drugim userem, karabin ma około 2 lat, a tuning zestawem Tune-up do 360 fps. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted February 11, 2008 Report Share Posted February 11, 2008 2 lata... Może silnik sie kończy? Spróbuj wsadzić silnik od jakiegos kolegi i sprawdzić. Quote Link to post Share on other sites
luiz18 Posted February 12, 2008 Author Report Share Posted February 12, 2008 ale czemu silnik...on strzela normalnie jak każdy sprawny karabin...tylko jak puszcze większą serie to mi pada...a jak strzelam króciutkimi seriami to jest ok Quote Link to post Share on other sites
biolon Posted February 13, 2008 Report Share Posted February 13, 2008 Wyjmij silnik podłącz poza GB i naciśnij długo spust. Zobacz co się stanie. Quote Link to post Share on other sites
luiz18 Posted February 16, 2008 Author Report Share Posted February 16, 2008 zrobiłem jak pisałeś i trzymałem z 10 sekund to jest jakieś 40 kulek na raz i tak z 3 razy i wszystko ok. przed testem z silnikiem próbowałem strzelać normalnie tylko ze zdjąłem górne body i kolbę i było ok. Później po teście z silnikiem włożyłem go to chwytu pistoletowego z powrotem i nacisnąłem spust...i nic...;/ pomóżcie bo jutro jest akcja;/ a tak btw to w którą stronę sie kreci silnik prawidłowo? Quote Link to post Share on other sites
luiz18 Posted February 16, 2008 Author Report Share Posted February 16, 2008 post u góry nie aktualny pojawiły sie inne okoliczności wyłożyłem silnik drugi raz żeby sprawdzić i za którymś razem przestał strzelać, potem znowu zaczął i znów przestał. Tak samo jest po włożeniu silnika. Karabin raz strzela raz nie. Przy wtyczce przy kablach od kolby parę razy widziałem pojawił sie błysk na stykach. nie wiem co jest Quote Link to post Share on other sites
biolon Posted February 16, 2008 Report Share Posted February 16, 2008 Upewnij się, że styki od silnika nie mają kontaktu z obudową. Sprawdź czy blaszki są osmolone czy nie. Sprawdź izolacje na całej długości kabla [z wtykiem włącznie] czy nie jest nadszarpnięty i czy nie wygląda gdzieś goły przewód. Jeśli iskry idą z wew. silnika to jest ok [wygląda podobnie jak w wiertarce]. Co jeszcze.. podczas pracy silnika dotknij kabli i zobacz czy się grzeją czy nie. Postaraj się to zrobić z bezpiecznikiem i nie słuchaj reszty, żeby wywalić w ogóle bezpiecznik. Minimalne są tam opory i w zasadzie nie wyczujesz różnicy czy będzie czy nie. I nic na szybkiego! Lepiej sobie odpuścić strzelankę i posładać należycie niż jechać z nie wiadomo czym i w jakim stanie. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
luiz18 Posted February 17, 2008 Author Report Share Posted February 17, 2008 ok sprawdzę później, ale ten błysk to nie w silniku tylko we wtyczce, jak z gb wychodzą kable to zaraz mam wtyczkę i idą dalej kable do kolby - ta wtyczka trochę taka czarna jest po boku jednym...kupie bezpiecznik sie pobawię w poniedziałek. A bezpiecznik jaki 20A czy 25A/ aha co do kabli to z czego zauważyłem to raz sie grzeją a raz nie;] ale jak juz to lekko Quote Link to post Share on other sites
biolon Posted February 18, 2008 Report Share Posted February 18, 2008 Jak lekko to ok, bezpiecznik taki jaki masz [ale weź spokojnie 25A]. Jeśli są osmolone styki to lekko ściśnij łapki, oczyść styki i włóż. Daj znać jak coś się zmieniło. Quote Link to post Share on other sites
luiz18 Posted February 19, 2008 Author Report Share Posted February 19, 2008 nic sie na zmieniło gun poszedł na serwis, dam znać co było nie tak jak wróci Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts