Jangi Posted September 23, 2009 Report Share Posted September 23, 2009 W rozbieralnych magazynkach wystarcza wyjęcie sprężynki która odpowiada za dociskanie tej blokady utrzymującej kulki w magu i lekkie rozciągnięcie jej. MAGa nie rozkręcisz, więc raczej nie da się tego rozwiązać. Quote Link to post Share on other sites
Plutonowy Posted October 5, 2009 Author Report Share Posted October 5, 2009 Mógłby ktoś szepnąć słówko na temat magazynków magpula? Szczególnie tej tańszej wersji, bo opinie na temat tych magów są bardzo różne. Poza tym byłbym wdzięczny za info o magach metalowych king armsa od właściciela repliki G&P ;-) . Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted October 5, 2009 Report Share Posted October 5, 2009 Mógłby ktoś szepnąć słówko na temat magazynków magpula? Szczególnie tej tańszej wersji, bo opinie na temat tych magów są bardzo różne. Poza tym byłbym wdzięczny za info o magach metalowych king armsa od właściciela repliki G&P ;-) . magpule (green label, te tansze) - uzywam, jestem zadowolony, nie we wszystkich repliach podają. King-Arms'y, metalowe w replice G&P kumpla nie podawałay wcale, szybko je sprzedał (o szczególy pytaj tutaj) Quote Link to post Share on other sites
Plutonowy Posted October 5, 2009 Author Report Share Posted October 5, 2009 magpule (green label, te tansze) - uzywam, jestem zadowolony, nie we wszystkich repliach podają. A w jakich replikach miałeś okazje je testować? Bo z tego co widzę w profilu masz G36 z adapterem czyli ni jak się to ma do emek. King-Arms'y, metalowe w replice G&P kumpla nie podawałay wcale, szybko je sprzedał (o szczególy pytaj tutaj) Dzięki, zapytam ;-) . Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted October 5, 2009 Report Share Posted October 5, 2009 (edited) Tańsze magpule testowałem na moim m4 moe, często strzelały podwójnie. Z droższymi midami, nie mam problemu. Generalnie te moe to tylko lubi droższe magpule :/ Metalowe CA/GP/BOYI, oraz plastiki MAG'a potrafią nie podać kulki albo wyrzucić po dwie. Tańsze magpule, u brata na m16 gp, z tego co pamiętam podawały dobrze. Trzeba po prostu sprawdzić empirycznie na swojej replice. Edited October 5, 2009 by Dudek Javny Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted October 6, 2009 Report Share Posted October 6, 2009 A w jakich replikach miałeś okazje je testować? Bo z tego co widzę w profilu masz G36 z adapterem czyli ni jak się to ma do emek. Dzięki, zapytam ;-) . emki boyi i jg, hk416 jg w emkach było ok, ale hk416 jg już nie bardzo. tak jak Dudek napisał, trzeba sprawdzić empirycznie, w moich adapterach (dwóch) do G36 nie mam żadnego problemu pudło magpuli (10szt.) u chinczyka to jakies 55 USD + ~25 USD przesylka, jak nie podpasują możesz sprzedać, straty nie będziesz miał. Quote Link to post Share on other sites
Venom1 Posted October 6, 2009 Report Share Posted October 6, 2009 Mid capy CA (150BB) w AIMS-ie VFC, zero problemów z podawaniem kulek i spasowaniem. Quote Link to post Share on other sites
Sunrise Posted November 24, 2009 Report Share Posted November 24, 2009 Używa ktoś może tych magów? http://www.taiwangun.com/magazynki_magazyn...kulek-1103.html Jak się sprawują, i jakie kulki dobrze podają? Quote Link to post Share on other sites
pomidor94 Posted January 9, 2010 Report Share Posted January 9, 2010 Używa ktoś może tych magów? http://www.taiwangun.com/magazynki_magazyn...kulek-1103.html Jak się sprawują, i jakie kulki dobrze podają? dołaczam sie do pytania Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 10, 2010 Report Share Posted January 10, 2010 10 mid capów MAGa do SIGa 550/552. Zero problemów oprócz zacinek na kulkach P&J. Smarowane raz, na początku. Działają idealnie. Pojemność teoretycznie 100 ale nie wiem, nigdy nie ładowałem więcej niz 60 do jednego, zazwyczaj 40 do jednego ładuję. Quote Link to post Share on other sites
Wilq_pl Posted March 11, 2010 Report Share Posted March 11, 2010 (edited) Mam problem, chociaż nie jestem tego pewien ;D Otóż w magu (mid-cap m4 plastik, producenta nie znam) na dole jest taka zatyczka. Raz ją wyjąłem a w środku był taki biały wałek. Nie wiedziałem od czego jest więc go wcisnąłem ;p Czy mogłem coś zepsuć ? Jeszcze nim nie strzelałem Edited March 11, 2010 by Wilq_pl Quote Link to post Share on other sites
mmaruda Posted March 19, 2010 Report Share Posted March 19, 2010 Ten wałek dociska sprężynę, raczej nic nie zepsułeś, jak napchasz kulek do maga, to wałek wróci na miejsce (przynajmniej powinien). Quote Link to post Share on other sites
ziolo69 Posted May 7, 2010 Report Share Posted May 7, 2010 Może mi ktoś napisać jak sprawują się te midy KA i jak jest z ich wytrzymałością. Krótkich midów MAGa ni widu ni słychu a KA wydaje się fajną alternatywą. http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=5893 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts