Side Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 (edited) Krótki mid-Cap do m16/m4 G&P Używałem już kilka rodzajów kulek i muszę przyznac, ze czasem tną, ostatnie kilkanaście (!!) kulek często nie wylatuje w ogóle. Gdybym stanął jeszcze raz przed wyborem, pewnie kupiłbym coś innego. Pozdrawiam Edited April 9, 2009 by Side Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 Reasumując. Jeżeli masz maga G&P i podaje Ci dobrze - masz farta. A i zapomniałem dodać. Magi Boya do G36 podają w CA. w JG niespecjalnie Quote Link to post Share on other sites
robertas3 Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 Właśnie czekam na Mid-Cap od King Arms. Jak na razie tylko Szreder o nich wspomniał. Niestety negatywnie. Jednak to było do AUG. Chodzi mi konkretnie o magi do M4. Był bym wdzięczny za jakieś informacje na ich temat (nie chcę ich zepsuć). Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 Właśnie czekam na Mid-Cap od King Arms. Jak na razie tylko Szreder o nich wspomniał. Niestety negatywnie. Jednak to było do AUG. Chodzi mi konkretnie o magi do M4. Był bym wdzięczny za jakieś informacje na ich temat (nie chcę ich zepsuć). Pozdrawiam. King Arms'y, metalowe, o takie: http://airsoftglobal.com/product_info.php?...roducts_id=5543 kompletnie nie współpracowały z SAM-R od G&P, mojego kumpla. za to te MAG'i: http://airsoftglobal.com/product_info.php?...roducts_id=3246 śmigają aż miło. Quote Link to post Share on other sites
kugelblitz Posted April 10, 2009 Report Share Posted April 10, 2009 Magi MAG-a podają bez problemów i w CA i G&P, z tego co wiem nikt nie ma z nimi problemów. Jeden tylko (z dziewięciu) jest jakiś nerwowy i potrafi wypluć kulki przy wkładaniu do ładownicy. G&P (krótkie) mam sztuk dwie i potrafią nie podać kulek do końca. Długi działa bez problemów. Quote Link to post Share on other sites
pin-king-pin Posted April 13, 2009 Report Share Posted April 13, 2009 Panowie, a jak sprawdzają się kulki ICS w midach? Quote Link to post Share on other sites
Dezerter Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 Witam, planuje zakup midów Kings Arms do mojej eMki CA. Czy ktoś miał styczność z tymi magami ? Pasują do CA? Jak podają? Są jakieś problemy? A może lepiej wziąść low-capy Boyi ? Quote Link to post Share on other sites
robertas3 Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 Mam M4 ICS. Magazynek King Arms ( http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=4626 ) troszkę bardziej lata niż magazynki ICS, ale jak dla mnie jest ok. Wystrzeliłem może z 500 kulek. Nie miałem z nim żadnych problemów. Kulki podaje dobrze. Więcej będę mógł powiedzieć w poniedziałek. Quote Link to post Share on other sites
Felga Posted April 18, 2009 Report Share Posted April 18, 2009 Witam, mam pytanko, chcę do mojej eMki kupić kilka midów MAGa, i mam pytanie, jak się sprawują w ICSach?? pozdro Quote Link to post Share on other sites
kugelblitz Posted April 18, 2009 Report Share Posted April 18, 2009 Witam, mam pytanko, chcę do mojej eMki kupić kilka midów MAGa, i mam pytanie, jak się sprawują w ICSach?? pozdro bez problemu. sprawdzone osobiście na m16a3 Quote Link to post Share on other sites
gruby91 Posted April 20, 2009 Report Share Posted April 20, 2009 a jak sie sprawowały by STARy w AK ICSa ?? Quote Link to post Share on other sites
robertas3 Posted April 20, 2009 Report Share Posted April 20, 2009 Mój magazynek King Arms był na pierwszej strzelance. Jestem z niego zadowolony.:ok: Używam obecnie kulek http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2772. Nie miałem z nimi żadnego problemu. Po wyjęciu magazynka zdarzało się że wypadały z 4 kulki. Magazynek przed pierwszym użyciem smarowałem silikonem. Chyba trzeba będzie kupić ich jeszcze parę jak przybędzie trochę gotówki :) Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted April 20, 2009 Report Share Posted April 20, 2009 To normalne że kulki wypadają (do 5 kulek). Te kulki to w komorze siedzą xD No chyba że macie low cupy G&G tam podają do końca Quote Link to post Share on other sites
szomerenek Posted April 22, 2009 Report Share Posted April 22, 2009 Ja używam midcapów King Armsa do SCARa VFC Podają rewelacyjnie do samego końca i ogólnie kultura pracy wyższa niż MAGów Polecam KA Quote Link to post Share on other sites
kugelblitz Posted April 23, 2009 Report Share Posted April 23, 2009 ogólnie kultura pracy wyższa niż MAGów na czym polega kultura pracy w przypadku magazynka midcap ? Quote Link to post Share on other sites
Felga Posted April 24, 2009 Report Share Posted April 24, 2009 też się zastanawiałem... Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted April 25, 2009 Report Share Posted April 25, 2009 Może o to jak magazynek jest miły i przez to jak podaje kulki komorze xD Quote Link to post Share on other sites
szomerenek Posted May 19, 2009 Report Share Posted May 19, 2009 na czym polega kultura pracy w przypadku magazynka midcap ? Po porządnym przesmarowaniu magazynków MAGa i King Armsa kulki wchodzą podczas załadunku do tych pierwszych z poważnymi oporami, szczególnie pod koniec ładowania. Natomiast z KA nie mam absolutnie żadnych problemów. A do nabijaczy postów - taka jest po prostu moja subiektywna, jak każda zresztą, opinia. Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted May 19, 2009 Report Share Posted May 19, 2009 Mimo wszystko wysławiaj się NIECO dokładniej. W przypadku magazynka nie mówimy o PRACY! Co najwyżej o kulturze działania. Pracy źle brzmi i jest nie logiczne. Quote Link to post Share on other sites
Plutonowy Posted May 26, 2009 Author Report Share Posted May 26, 2009 Wracając do tematu midów G&P. Zauważyłem że magazynki zacinają mi się przy pewnych kulkach. O ile blastery doskonale z nimi współpracują o tyle extremy już nie zawsze, a jakieś gorsze kulki 0,23 chyba z 10 minut wydłubywałem z magazynku bo najwyżej po 2 wychodziły a reszta zostawała tam gdzie była. Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 Kulki są dobre jak są takie pudrowe. G&G, madbulle... Quote Link to post Share on other sites
mmaruda Posted June 6, 2009 Report Share Posted June 6, 2009 (edited) Zakupiłem ostatnio 4 sztuki magów typu TangoDown od KA. Są ładne i podają pięknie, ale mają minimalne luzy i nawet ta uszczelka nie pomaga. Mimo to i tak warte każdego grosza. Łykają każde kulki i nie robią problemów. Edited June 6, 2009 by mmaruda Quote Link to post Share on other sites
_Mnichu Posted June 8, 2009 Report Share Posted June 8, 2009 (edited) Z czego wykonane są te elementy: w magaznykach MAGa? I jeżeli to jest plastik - czy lepszy pod względem wytrzymałości od stockowych hi-capów Boyi? Edited June 8, 2009 by _Mnichu Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted June 8, 2009 Report Share Posted June 8, 2009 Nie rozumiem dlaczego nie miałyby być z plastiku xD Quote Link to post Share on other sites
Marnus Posted June 8, 2009 Report Share Posted June 8, 2009 Mam 2 Midy King Armsa do M4/M16 (metalowe). Sprawują się świetnie, oczywiście są smarowane silikonem i były prawidłowo używane (chodzi mi o to: Obsługa magazynków low-cap / mid-cap 1) Całkowicie nowych magazynków nigdy nie nabijaj do pełna. 2) Zanim zaczniesz używać magazynka to nasmaruj go minimalną ilością silikonu. 3) Następnie należy przeprowadzić następujące czynności. - Najpierw magazynek nabić 10 kulkami i zwolnić wszystkie. - Następnie załadować go 20 kulkami i znowu zwolnić wszystkie. Ładowanie i zwalnianie należy powtarzać aż dojdzie się do całkowitej pojemności magazynka. Tą czynność przeprowadź paręnaście razy... 4) Jeżeli nie używasz magazynków nigdy nie zostawiaj ich naładowanych!!!) Magi po wystrzeleniu zostawiają w środku 3 kulki, mi to nie przeszkadza. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts