pin-king-pin Posted June 8, 2009 Report Share Posted June 8, 2009 Po kiego przepisujesz coś co każdy zaglądający tu zna doskonale? :wink: Quote Link to post Share on other sites
Lochu Posted June 9, 2009 Report Share Posted June 9, 2009 Pewnie to jakieś dziecko, które chcioło mieć posta więcej, nie pierwszy raz widze takiego... Quote Link to post Share on other sites
mmaruda Posted June 9, 2009 Report Share Posted June 9, 2009 Dobra nie róbcie offtopu, bo będzie znów 2 strony sprzeczki. Ja tylko dodam, że jeśli idzie o rozpychanie maga KA Tango Down, to 10 kulek na raz to za dużo, lepiej po 3 albo 1. Do tego polecam robić to powoli, a nie energicznie, bo po prostu może się zaciąć ten dynks na końcu sprężyny. Magi są plastikowe i zgrzewane (ale pancerne, nie da się ich robić, połamać ani pęknąć nawet przy szczerych chęciach)- nie można ich rozkręcić i naprawić. Jedyny sposób to odkręcić na dole zaślepkę, wysunąć sprężynę i przepchać na chama kulkami od góry, albo jakimś drutem, aż wszystko wyleci dołem. Nie ma natomiast problemów z działaniem maga po takim mało finezyjnym zabiegu. Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted June 10, 2009 Report Share Posted June 10, 2009 "nie da się ich robić" no przepraszam ale tego to już nie rozumiem. Lochu, a Ty to za przeproszeniem master of asg xD? Quote Link to post Share on other sites
Marnus Posted June 10, 2009 Report Share Posted June 10, 2009 Przestańcie tak ludziom wytykać różne rzeczy, czepiacie się o byle co... znaleźli się specjaliści. Na tym forum są różne osoby, które dopiero zaczynają lub siedzą w tym już kilka lat. Bądźcie tolerancyjni dla tej pierwszej grupy. Quote Link to post Share on other sites
mmaruda Posted June 10, 2009 Report Share Posted June 10, 2009 "nie da się ich robić" no przepraszam ale tego to już nie rozumiem. Spoko, wybaczam. Literówka. Quote Link to post Share on other sites
thesokol Posted July 10, 2009 Report Share Posted July 10, 2009 A ja mam pytanie z trochę innej beczki, robił / widział ktoś mid-cap'y do AK74 krótkie, konkretnie chodzi mi o taki magazynek: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3091 ale tak o 1/3 krótszy... Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted July 14, 2009 Report Share Posted July 14, 2009 Chodzi Ci o to co w oryginale ma 20 pocisków? Czy też 25? Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted July 14, 2009 Report Share Posted July 14, 2009 Nieistotne- jakichkolwiek krótkich magów do AK74 nie ma... Quote Link to post Share on other sites
shenq Posted August 4, 2009 Report Share Posted August 4, 2009 Ja używam midów CA do Mki G&P, bardzo dobrze podaja nawet na szit kulkach (pestki) Niestety na tych samych kulkach, midy G&P do AK47(stalowe) zaliczają notorycznie zacinki, nie wiem jak na innych kulkach. Quote Link to post Share on other sites
Gekon_1 Posted August 14, 2009 Report Share Posted August 14, 2009 (edited) Witam, nie wiem czy było, ale jaki się sprawują te magi na kulkach P&J: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=5641 Z góry dzięki za odpowiedz ;) Edited August 14, 2009 by Gekon_1 Quote Link to post Share on other sites
mmaruda Posted August 14, 2009 Report Share Posted August 14, 2009 Kumple z teamu mają i nie narzekają, kiedyś pożyczałem i też nie było problemów, ale już np midcapy do giety JG kulek PJ nie trawią. Quote Link to post Share on other sites
_Mnichu Posted August 14, 2009 Report Share Posted August 14, 2009 Większość midcapów kompletnie nie trawi kulek PJ. Quote Link to post Share on other sites
Cincin Posted August 14, 2009 Report Share Posted August 14, 2009 Załadowaliśmy z kumplami łącznie ok 16 magazynków typu mid-cap do AK (różnej produkcji: G&P, P&J, MAG, VFC). Żaden nie chciał podawać kulek P&J Quote Link to post Share on other sites
mmaruda Posted August 18, 2009 Report Share Posted August 18, 2009 Midy od King Arms (Tango Down Style) nie mają problemów z PJtami. Tak apropos, dziś przyszły mi 2 Thermoldy Classic Army i nie polecam tych magów, kulki podają ładnie, dobrze siedzą, dynks do poychania kulek jest szeroki więc się nie przemieści i nie zatnie raczej sam z siebie, ale wykoanie to żal jak z Chin. W porównaniu z wyżej wymienionymi Tango Downami, sprawiają wrażenie, jakby się miały rozpaść. Magi King Arms są zrobione z jakiego mega twardego kompozyty, Classic Army to jakiś tani ABS-o-Plastik słabo spasowany. Quote Link to post Share on other sites
Kuczu Posted August 26, 2009 Report Share Posted August 26, 2009 przepraszam jeśli nie ten temat ale chciałbym się dowiedzieć które midy do G36 lepiej wybrać: King Arms czy MAG? pozdrawiam serdecznie Quote Link to post Share on other sites
Gekon_1 Posted August 30, 2009 Report Share Posted August 30, 2009 A jak te magi JG dobrze podają kulki G&G ? bo za 35zł, metalowe. Miodzio :) Pozdrawiam Gekon Quote Link to post Share on other sites
mmaruda Posted September 3, 2009 Report Share Posted September 3, 2009 Kulki GG i Madbull chodzą bezproblemowo. Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted September 3, 2009 Report Share Posted September 3, 2009 Zaopatrzyłem się ostatnio w 5 mid-capów PJ do AK-74 i każdy z nich to jedna wielka porażka. Na starcie nie chciały współpracować ani z kulkami Blaster Devil, ani z G&G. Kulki blokowały się non-stop, co chwilę trzeba było wyciągać magazynek i mocno nim o coś stuknąć żeby raczyły podawać. Do tego 10-15 ostatnich kulek sprężyna nie miała już siły podać. Z każdego wyjąłem sprężynę i lekko ją rozciągnąłem, sytuacja nieco się poprawiła, ale nadal nie chcą podawać kulek gładko. Straszny shit, teraz żałuję, że nie zamówiłem z innego sklepu MAGów, może nie byłyby takie kiepskie. Quote Link to post Share on other sites
ziolo69 Posted September 3, 2009 Report Share Posted September 3, 2009 Chciałbym zaopatrzyć się w kilka mid-cap'ów do emki G&G GR16A3. Może mi ktoś polecić jakieś mid'y do 40zł/szt? Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted September 3, 2009 Report Share Posted September 3, 2009 Co do kulek PJ. Magi od KA (FN FAL) niestety nie trawią szczególnie serii P&J Premium. Złe podawanie, szmaty co któraś itp. itd.. Na MB jest lepiej, ale rewelacji nie ma na obu Grejdach. Dobrze podają G&G do gramatury .28g włącznie, TM i o dziwo Blastery. P.s. wiem że to takie magi ni przypiął, ni wypiął, ale emkami się brzydzę, a kałachów nie mam na stanie ;-). Quote Link to post Share on other sites
Gekon_1 Posted September 4, 2009 Report Share Posted September 4, 2009 Chciałbym zaopatrzyć się w kilka mid-cap'ów do emki G&G GR16A3. Może mi ktoś polecić jakieś mid'y do 40zł/szt? MAG-i są bardzo dobre tylko mają tą wadę że są plastikowe lub CA. Pozdrawiam Gekon Quote Link to post Share on other sites
Valek Posted September 20, 2009 Report Share Posted September 20, 2009 Czy ktoś jest w stanie pouczyć mnie na temat midów BOYI i o tym jak będą zachowywać się w CA M15A2 ? ? Muszę zainwestować w jakieś magazynki mid, z tego co ogarniałem temat, to bardzo chwalone są magazynki MAG, ale mnie absolutnie nie jara plastiks-fantastiks, a BOYI produkuje relatywnie tanie metalowe magazynki. Pytanie tylko w jakim stopniu niezawodne ? ? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted September 21, 2009 Report Share Posted September 21, 2009 przepraszam jeśli nie ten temat ale chciałbym się dowiedzieć które midy do G36 lepiej wybrać: King Arms czy MAG? pozdrawiam serdecznie midy king arms'a te na 90 kulek w g36 od jg nie chciały kompletnie wejsc. łaczenie magów kingów i zwykłych nie pasuje do siebie ( hi cap chinski plus mid kinga , low chiński i mid kinga nie łacza się.) sprawdzone w sklepie. Quote Link to post Share on other sites
Plutonowy Posted September 22, 2009 Author Report Share Posted September 22, 2009 Próbował ktoś rozwiązać problem "strzelających" midów od MAGa? Magazynki generalnie wychwalane ale mają jedną dosyć denerwującą mnie ostatnio wadę. Wystarczy że podczas wymiany pukniemy w korpus repliki z magazynka wystrzeliwuje nam fontanna kulek. Może macie jakieś sprawdzone rozwiązania tego problemu? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts