Churchill_MD Posted February 16, 2008 Report Share Posted February 16, 2008 W artykułach się zachwycali tą kamizelką... W komentarzach podkreślali, że samemu ją założyć jest niezłym wyczynem... Ktoś to ma? Widział? Na Youtube są filmiki - wydaje się fajny sprzęt... Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted February 19, 2008 Report Share Posted February 19, 2008 No widział, mierzył i co? 4 płytowa kamizelka z QR i sporym zakresem regulacji. Nowoczesny standard. Co chcesz konkretnego wiedzieć? Quote Link to post Share on other sites
Churchill_MD Posted February 20, 2008 Author Report Share Posted February 20, 2008 fakt... wydźwięk mojego posta był niejasny ;-) uściślam zatem: czy jest wygodniejsza od starej OTV w dłuższym noszeniu, jak naprawdę jest z jej zakładaniem (czy jest naprawdę takie trudne)? kto to produkuje? Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 (edited) Produkuje to koncern BAE - a konkretniej wykupiony przez nich SDS. Jest dużo wygodniejsza od OTV - Interceptora, przede wszystkim posiada spory zakres regulacji (zarówno w pionie jak i poziomie), poduszki naramienne i stabilizujący pas wewnętrzny (inner cummerbund) pozwalający rozłożyć masę pomiędzy ramionami a biodrami. Moim zdaniem jest wygodniejsza od MTV (też miałem na sobie) ze względu właśnie na ten pas wewnętrzny - MTV i MCAV mają tylko elastyczny pas zewnętrzny. Zakładanie jest w zasadzie identyczne jak CIRASA LAND (wkładamy sobie ją przez głowę>układamy na ramionach>zapinamy i układamy wygodnie pas wewnętrzny> otwieramy klapę panelu piersiowego>mocujemy oba końce pasa zewnętrznego pod klapą panelu piersiowego>zamykamy klapę panelu piersiowego) więc nie wiem czy "jest naprawdę takie trudne" - moim zdaniem nie przekracza umiejętności średnio rozgarniętego szympansa. Edited February 20, 2008 by Catch22 Quote Link to post Share on other sites
gvd Posted October 1, 2008 Report Share Posted October 1, 2008 gdzieś do kupienia? jeśli tak to za ile? Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted October 1, 2008 Report Share Posted October 1, 2008 gdzieś do kupienia? Ebay??? :roll: Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted October 2, 2008 Report Share Posted October 2, 2008 Yurik ma chyba jeszcze jedną na sprzedaż. Rozmiar M. Quote Link to post Share on other sites
Churchill_MD Posted October 2, 2008 Author Report Share Posted October 2, 2008 Yurik ma chyba jeszcze jedną na sprzedaż. Rozmiar M. Ja kupiłem od Yurika. Udało mi się zdobyć do tego płyty SAPI - po połączeniu z modułami - 24kg... i czujesz się jak średniowieczny rycerz :-D Quote Link to post Share on other sites
Sziptar Posted October 2, 2008 Report Share Posted October 2, 2008 Dawaj foty :twisted: Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted October 2, 2008 Report Share Posted October 2, 2008 Yuri wrzucał foty i filmik na ten swój serwer SFAT'u. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts