Marcin_eM Posted February 18, 2008 Report Share Posted February 18, 2008 Otóż w pełni zdaję sobie sprawę z tego, iż większość głosów będzie brzmieć: "dozbieraj se lepiej do czegoś porządniejszego". Sęk w tym, iż ja nie chce nic lepszego, a jedynie chcę dokonać lekkiego zabiegu kosmetycznego :) Odradzano mi tuning mocowy więc nawet się zań nie zabierałem. Jednak przeglądając to zacne forum natrafiłem na kilka ciekawych patentów, których najbardziej urzekł mnie zainstalowanie "obilufy" w swojej replice oraz stosunek objętościowy tłoka i lufy (uszczelnienie to rzecz oczywista). Czem prędzej udałem się do wszelakich sklepów budowlanych w mej miejscowości, jednakże poszukiwania okazały się bezowocne. Trudno. Pojadę do Olsztyna :) Mój zapał został natychmiast ugaszony pewnym mankamentem... Lufa nie chce się wyciągnąć z obudowy ;/ Nie idzie odkręcić ani wyciągnąć wzdłuż. Nie mam pojęcia jak to jest tam zamocowane. Jedyne co mogę zrobić to poobracać dookoła własnej osi. Obudowa jest jakby zaspawana czy też sklejona wzdłuż formy plastiku (widać na załączonych na końcu fotach). Nie chciałem ryzykować wyciągając na siłę, znając me szczęście i umiejętności schrzanił bym coś i byłoby po ptakach. Mój problem wynika również ze stosunku objętości tłoka do lufy. Obecny wynosi około 1,65, żeby osiągnąć wynik 2 trzeba by było skrócić ją o 7 cm. Nie chcę robić tego na oryginalnej, by w razie nieuzyskania efektu wrócić do wcześniejszej konfiguracji. Czy jakiś zacny forumowicz mógłby pomóc mej skromnej osobie? ;] Dziękuję za uwagę. Fotki złączenia lufy a obudową (również a hop-up'em) Quote Link to post Share on other sites
jacula Posted February 19, 2008 Report Share Posted February 19, 2008 To wygląda jakby była przyklejona. Musisz mocno pociągnąć wtedy powinna wyjść. Przynajmniej u mnie tak jest. Quote Link to post Share on other sites
Marcin_eM Posted February 19, 2008 Author Report Share Posted February 19, 2008 Gdyby była przyklejona nie obracała by się wokół środka długości. Coś innego musi ją trzymać :smutny: ale co?? Quote Link to post Share on other sites
Aliant Posted February 19, 2008 Report Share Posted February 19, 2008 Najprawdopodobniej nie obejdzie się bez rozpoławiania obudowy. Obawiam się że lufę trzyma przyklejony "pierścionek" żeby lufa nie wypadała (w tańszych replikach to norma) Quote Link to post Share on other sites
Marcin_eM Posted February 19, 2008 Author Report Share Posted February 19, 2008 No i wałek.. To może propozycja "cywilizowanych" metod rozpoławiania :-P Złącze wygląda na dość mocno "przypołowione" ... I jednocześnie przepoławiałbym komorę HU. Quote Link to post Share on other sites
Marcin_eM Posted February 22, 2008 Author Report Share Posted February 22, 2008 A jeśli nie ma opcji rozpołowienia ktoś może będzie w stanie mi powiedzieć, czy inne komory HU będą pasowały do tego modelu.. ?? Quote Link to post Share on other sites
Aliant Posted February 24, 2008 Report Share Posted February 24, 2008 Oj, chyba nie. Na machinegun.pl są takie komory i możesz porównać. Tylko ta cena... Quote Link to post Share on other sites
Marcin_eM Posted February 24, 2008 Author Report Share Posted February 24, 2008 Hehe, zdecydowanie oscyluję w kwotach znacznie poniżej 100 PLN ;) :P Nie opłaca się ładować do guna komory dwukrotnie droższej niż sama replika! Quote Link to post Share on other sites
chopesz Posted February 25, 2008 Report Share Posted February 25, 2008 (edited) Widziałem to i rozbierałem. Lufa jest przyklejona. Połówki body też są ze sobą sklejone. Kumora jest znów niestandardowa. Nic z tym nie zrobisz. Edited February 25, 2008 by chopesz Quote Link to post Share on other sites
suchy1992 Posted October 16, 2008 Report Share Posted October 16, 2008 Witam. Mam ten sam problem... I chyba każdy ma jeśli chodzi o tą lufe. Czyli nic nie zdziałamy w tej sprawie tak? A jeśli chodzi o uszczelnienie to w którym dokładnie miejscu to robicie i czym? Słyszeliście może o rozciąganiu sprężyny żeby poprawić osiągi? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
cezii Posted October 16, 2008 Report Share Posted October 16, 2008 Sprężyny nie warto rozciągać o po kulku strzałach powróci do swojego pierwotnego stanu :| Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts