Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

No więc mam ten gnacik od niedawna jest to mój pierwszy zakup ASG

Długo się nie nacieszyłem

Postrzelałem z pare razy na koniec pare razy seryjka i odłożyłem ok 100 kulek tak (sto kulek) ...

Po paru godzinach spowrotem do ręki i lipa!!! Nie strzela słychać stuk i czuć ten "stuk" w rękojeści i na tym koniec....

Myślałem że to bateryjka się rozłądowała, a więc podłączyłem, podładowałem... spory kawałek czasu minął... sprawdziłem miernikiem czy się nałądowała.. i bateria OK a on dalej to samo stuk i lipa przestał strzelać po dwóch dniach

Poproszę o jakąś poradę

inaczej będe musiał wysyłać na serwis bo jestem początkujący i jeszcze nie rozkręcałem czekgoś takiego...

a szkoda bo na weekend mieliśmy z kumplami troszkę postrzelać

PS. --> zdaje mi się też że spust nie dochodzi do końca a tylko tak na oko do 1/2 - 2/3

Nie określę do końca ponieważ w sumie może postrzelałem z 10 minut

Zamiesciłem prośbę o pomoc na tym forum i:

większa bateria nie pomogła

Stwierdzono zablokowany tłok...

Wczoraj puściłem na GW do specshopu...

I teraz to o co mi chodzi:

1. Co wymienić w gnacie aby podobne przypadki się nie zdarzały

2. Co warto lekko stuningować aby miał troszkę większy zasięg i celność

Wszystko w ramach rozsądku i relacji cena/jakość

Z góry dziekuję za wszystkie rady

Sprężyna, która jest w stocku i tak jest wyjątkowo mocna jak na te bebechy. Do m110 wystarczy wymienić głowice tłoka, prowadnice sprężyny i łożyska. Przy m120 zestaw jest podobny. A precka przydaje się zawsze ;)

Boyi niestety wymagają przeglądu zerowego, a tego wraz z serwisem w przypadku chińczyków Specshop nie ma w ofercie. Lepiej poproś o wymianę repliki.

Sprężyna, która jest w stocku i tak jest wyjątkowo mocna jak na te bebechy. Do m110 wystarczy wymienić głowice tłoka, prowadnice sprężyny i łożyska. Przy m120 zestaw jest podobny. A precka przydaje się zawsze ;)

Boyi niestety wymagają przeglądu zerowego, a tego wraz z serwisem w przypadku chińczyków Specshop nie ma w ofercie. Lepiej poproś o wymianę repliki.

wymianę na inny model czy jak ?