AnR Posted November 15, 2008 Report Share Posted November 15, 2008 Ten pogłąd panował dawno temu. Teraz wszyscy głośno mówią, że te baterie to po prostu pieniądze wywalone w błoto. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted November 15, 2008 Report Share Posted November 15, 2008 stało się coś dziwnego, kilka dni temu batka coś tam napędzała a teraz podłączyłem full naładowaną i nic No to wg. mnie tłumaczyć można beznadziejną jakością. Albo że przeładowałeś ostro pakiet, ale nie sądzę. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted November 15, 2008 Report Share Posted November 15, 2008 No w sumie mogłem przeładować ale chyba niee :???: 9.6V 3600mAh ładowałem ze dwa dni i dwie noce gdzieś..może nie całe nawet, a mam pytabnie czy może coś także być nie tak z GB???I jeżeli się okaże że to o baterie chodzi to układ MOSFET coś pomoże??pozdroo P.S: AnR jeżeli tak uważasz to napisz do Cybula on ci poda konkretne argumenty... Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted November 15, 2008 Report Share Posted November 15, 2008 Nie muszę. Obok mnie leża dwa martwe Intellecty. Zeszły z świata tak o. Same z siebie. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted November 15, 2008 Report Share Posted November 15, 2008 Dodam także, że wyciągnełem silnik z chwytu i podłączyłem go normalnie przez te kable to działał jednak gdy go wsadzę spowrotem i nacisnę spust to kompletnie nic się nie dzieje, zero reakcjii... Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted November 15, 2008 Report Share Posted November 15, 2008 Bo zakręcić silnikiem, który nie ma oporu to niesztuka. Quote Link to post Share on other sites
Pykus Posted November 15, 2008 Report Share Posted November 15, 2008 Ja mam troche inny problem - na jednej ze strzelanek urwała mi się sprężynka anti-revelsala. Włożyłem nową i po pierwsze wogłóle nie mam rof-a po drugie słysze jakby raz za czas ( co jakies 3-4 strzały) cofały mi się zębatki a po trzecie strasznie grzeje mi się bateria, styki i silnik. Wcześniej nie miałem takich objawów. Testoałem na Firefoxie 2000mAh i Sanyo 1700mAh obie 9.6. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted November 15, 2008 Report Share Posted November 15, 2008 Coś źle zamontowałeś (sprężynkę?), albo sprężynka dziadowska. Quote Link to post Share on other sites
Pykus Posted November 16, 2008 Report Share Posted November 16, 2008 Raczej niemożliwe żebym źle zamontował anti-revelsal. Ale i tak zamówiłem nową sprężynke żeby wykluczyć tą pierdułke, lecz nadal nie wiem czemu wszystko się tak grzeje! Quote Link to post Share on other sites
Karczownik ZW Posted November 17, 2008 Report Share Posted November 17, 2008 Identyczna zacinka tłoka, tylko A4 sportline (bazowa bateria z pudełka 800 mAh 8,4v) ale jak dałem kumplowi baterie i włożył do mp5 to śmigała całą strzelankę. Oddałem AEG-a do serwisu (oczywiście podałem objawy itd.) to mi wymienili zębatkę silnika. Dał bym baterię 9,6 tylko czy to bardzo skróci żywotność sprzętu? Quote Link to post Share on other sites
Spond Posted May 9, 2009 Report Share Posted May 9, 2009 Witam, mam pewien problem i liczę na waszą pomoc. Otóż mam replikę G36 JG, wstawiony Bore-up CA, łożyska ślizgowe CA 7mm, sprężyna 130 Modify, bateria 9,6 Sanyo. Wszystko działa (prawie) na auto jest niezły ROF, na singlu też spoko, ale jak puszcze spust tuż przed strzałem (Tłok jest chyba na ostatnim zębie.) to już po zabawie i trzeba rozbierać wszystko. Jak myślicie co może być przyczyną, może lipny silnik? Quote Link to post Share on other sites
Karczownik ZW Posted October 30, 2009 Report Share Posted October 30, 2009 (edited) Myślę że problem może być jak już w którymś z wcześniejszych postów wspomniano ze złym spodkładkowaniem trybów. Filmik do którego link załączam jest bardzo pomocny http://www.mechbox.com/mechbox/v2-mechbox-...ng-upgrade.html W ogóle ten filmik wiele wyjaśnia i pokazuje. Edited October 30, 2009 by Karczownik ZW Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted October 30, 2009 Report Share Posted October 30, 2009 Myślę że problem może być jak już w którymś z wcześniejszych postów wspomniano ze złym spodkładkowaniem trybów. Filmik do którego link załączam jest bardzo pomocny http://www.mechbox.com/mechbox/v2-mechbox-...ng-upgrade.html W ogóle ten filmik wiele wyjaśnia i pokazuje. Akurat shimmingu on nie wyjaśnia... Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted October 31, 2009 Report Share Posted October 31, 2009 Na jakich ogniwach jest ta 9,6? Quote Link to post Share on other sites
Karczownik ZW Posted November 3, 2009 Report Share Posted November 3, 2009 (edited) Akurat shimmingu on nie wyjaśnia... Pozdrawiam. A czy ja mówię, że wszystko ;-) KicpA - czy to pytanie do mnie ? Edited November 3, 2009 by Karczownik ZW Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted November 4, 2009 Report Share Posted November 4, 2009 Do Sponda ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts