luiz18 Posted February 28, 2008 Report Share Posted February 28, 2008 witam. Zauważyłem ze mam pęknięty gearbox przy dyszy i nie wiem czy jest konieczność wymiany szkieletu gb? jeżeli nie wymienię szkieletu to co sie może stać? Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted February 28, 2008 Report Share Posted February 28, 2008 Pęknięt gearbox należy jak najszybciej wymienić. Pęknięcie będzie się powiększać, w ostateczności cały przód gearboxa odpadnie i może przy tym uszkodzić komorę hopup + kilka części w gearboxie. Quote Link to post Share on other sites
biolon Posted February 29, 2008 Report Share Posted February 29, 2008 GB nie jest drogi. Gdyby np. pękł Tobie ten to jest ryzyko, że części które się w nim znajdują mogą ulec uszkodzeniu i ich ponowny zakup będzie nieporównywalnie droższy niż sam szkielet. Także nie żałuj i kupuj. Quote Link to post Share on other sites
luiz18 Posted February 29, 2008 Author Report Share Posted February 29, 2008 a mogę go skleić jakimś klejem do metalu/ Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted February 29, 2008 Report Share Posted February 29, 2008 Nie, nie i jeszcze raz nie. Pękniętego gearboxa nie da się naprawić! Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted February 29, 2008 Report Share Posted February 29, 2008 Własnie! Sluchaj OLA ;-) . Quote Link to post Share on other sites
biolon Posted February 29, 2008 Report Share Posted February 29, 2008 Jest klej do skrzyni biegów, bloków silników itp. Tym mógłbyś skleić. Tereaz ciekawostka - ten klej jest kupowany w takich puszkach 5L. Cena od ok. 340 EURO. Kup i przetestuj - chętnie poczytam;-) A tak na poważnie - kup sobie nowy GB.. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts