black_heart Posted February 28, 2008 Report Share Posted February 28, 2008 Witam. Na allegro pojawił się nowy sprzedawca który podaje się za sklep z militariamy Old Army. Jestem zainteresowany jedną z jego aukcji i chciałem się dowiedzieć czy znacie ten sklep. Pozdrawiam :uśmiech: Link to post Share on other sites
Kac Posted February 28, 2008 Report Share Posted February 28, 2008 Zero jakichkolwiek komentarzy na allegro, więc chyba mało kto zna ten "sklep" :-F . Link to post Share on other sites
black_heart Posted February 28, 2008 Author Report Share Posted February 28, 2008 No tak ale z opisu na "stronie o mnie" wychodzi że działają już od 98, a dopiero teraz zaczynają na allegro. Link to post Share on other sites
GrimPilgrim Posted March 4, 2008 Report Share Posted March 4, 2008 Heh! Też bym chciał wiedzieć czy to "Real deal". W sumie wygląda to trochę szemranie. Strasznie tanio! Rzadko bardzo jakiś szanujący się sklep wystawia repliki na aukcji od 0zł. Po drugie nie ma podanego adresu. Po trzecie tylko przelewem :źle: . Co ciekawe, piszą żeby się kontaktować w godzinach od 16-21 heh ciekawe godziny pracy :wink: Aha no i nie odpowiedzieli na żadnego mojego maila do tej pory. Albo kompletny brak profesjonalizmu albo hmm... no wlaśnie! Link to post Share on other sites
W.Zajcev Posted March 4, 2008 Report Share Posted March 4, 2008 Gość niby prowadzi sklep już od 10 lat a nie ma telefonu firmowego stacjonarnego? Nie podaje nawet miejscowości w jakiej niby jest ten sklep. I do tego jeszcze nie wysyłają za pobraniem dla mnie to wielka ściema gość nawet nie postarał się aby zdobyć jakieś komentarze. Ale kto wie może jest uczciwy ;-) Link to post Share on other sites
Nooky Posted March 6, 2008 Report Share Posted March 6, 2008 (edited) Opisy pochodzą z gunfire, więc coś mi tu śmierdzi :S EDIT: Gdyby tylko była opcja wysyłki za pobraniem to spoko, ale jeżeli jej nie ma, to moim zdaniem licytowanie od osoby z zerową liczbą komentarzy i przedpłata na konto jest ryzykowna, acz jak widać magiczne trzy literki 'BCM' potrafią zdziałać cuda. Chociaż muszę przyznać, że ceny po których sprzedadzą się repliki, będą w zależności od modelu o 25% - 40% tańsze niż kupione w sklepie, a to kusi. Edited March 6, 2008 by Nooky Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted March 6, 2008 Report Share Posted March 6, 2008 Wygrałem jedną jego aukcję. Generalnie adres firmy jest podany, telefon też: Hurtownia OLDARMY Dabrowszczaków 12b/4 78-200 Białogard 722148647 oldarmy@wp.pl Wysłałem maila i zobaczymy. Jeśli ktoś się dodzwoni, to niech da znać. Link to post Share on other sites
Aurox Posted March 6, 2008 Report Share Posted March 6, 2008 (edited) Też wygrałem jedną z aukcji, więc zobaczymy co będzie. Na wszelki wypadek podsyłam LEKTURĘ Edited March 6, 2008 by Aurox Link to post Share on other sites
BertooH Posted March 6, 2008 Report Share Posted March 6, 2008 Witam! Ja również wygrałem aukcję tego użytkownika. Czekam na jakieś opinie kontrahentów. Jaki mam czas (zgodnie z regulaminem allegro) na wpłatę? Link to post Share on other sites
borat Posted March 6, 2008 Report Share Posted March 6, 2008 Ja też wygrałem aukcje od tego "sklepu", ale mam spore wątpliwości ponieważ wysyłałem do nich z 5 maili przez ostatnie 2 tygodnie i zero odpowiedzi. Link to post Share on other sites
Aurox Posted March 6, 2008 Report Share Posted March 6, 2008 Ja również wygrałem aukcję tego użytkownika. Czekam na jakieś opinie kontrahentów. Jaki mam czas (zgodnie z regulaminem allegro) na wpłatę? Najpierw musiałbyś wiedzieć na jakie konto wpłacić... Nie wiem jak Wy, ale ja w mailu nie dostałem ani nazwy banku, ani tym bardziej numeru rachunku, więc nic nie wpłacam, bo niby gdzie??? Allegro nie precyzuje czasu na wpłatę. ARTYKUŁ 9. ZAWARCIE UMOWY 9.1. Umowa zostaje zawarta z chwilą zakończenia aukcji. Wyjątkiem jest aukcja wieloprzedmiotowa Kup Teraz, w której umowa zostaje zawarta bezpośrednio po skorzystaniu z opcji Kup Teraz (nawet jeśli aukcja nadal trwa). 9.2. Sprzedający i Kupujący powinni nawiązać kontakt nie później niż w terminie siedmiu dni od daty zakończenia aukcji. W przypadku braku odpowiedzi ze strony kontrahenta w powyższym terminie, można od umowy sprzedaży odstąpić. Nawiązanie kontaktu nie oznacza wpłacenia pieniędzy. Link to post Share on other sites
Vidocq81 Posted March 6, 2008 Report Share Posted March 6, 2008 Witam, Ja się dodzwoniłem, powiedziałem o co chodzi. Odezwał się jakiś młody człowiek coś tam brzdąknął, że wie o co chodzi. Że jutro mam o "...14 zadzwonić, nie przepraszam 16." Jak zacząłem się pytać czy jest możliwa transakcja za pobraniem to usłyszałem ... biiiiiiiiiiip, biiiiiiiiiiip.... (rozłączył się znaczy). Brudna sprawa. Ja zgłaszam to do allegro. I zastanawiam się czy zawiadomienia na policję nie złożę. Pozdrawiam i czekam na opinie innych "wygranych" licytatorów. Rafał Link to post Share on other sites
borat Posted March 6, 2008 Report Share Posted March 6, 2008 Ja poprosiłem go o zdjęcia zafoliowanego karabinu i zdjęcia paragonu i wypisanej na mnie karty gwarancyjnej, ale jak na resztę maili nie odpowiedział. A co do zgłaszania tej sprawy to jestem za!! Link to post Share on other sites
BertooH Posted March 6, 2008 Report Share Posted March 6, 2008 To ja również się przyłączam jeżeli trzeba będzie. Precz takim cwaniakom :!: Link to post Share on other sites
Filiop Posted March 6, 2008 Report Share Posted March 6, 2008 Ja też u niego wygrałem aukcję, nie odbiera telefonu, nie odpowiada na maile dodatkowo zobaczcie sobie na to: http://images.google.pl/images?q=old+army&...tart=0&sa=N Wziął sobie logo dla swojego "sklepu" z google, bezczelnie pierwsze co mu wpadło w łapy.... grafika ze sklepu z koszulkami.... Link to post Share on other sites
BertooH Posted March 6, 2008 Report Share Posted March 6, 2008 To może można od razu go chwycić na prawa autorskie... Bezczelny typ :wink: Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted March 7, 2008 Report Share Posted March 7, 2008 Można poprosić jakiegoś maniaka z Białogardu, żeby skoczył pod podany adres i zobaczył co tam działa. Na Policję nie ma czego zgłaszać, ponieważ nic nie przesłaliśmy. Można co najwyżej pozwać gościa cywilnie o wydanie rzeczy z tytułu zawartej umowy kupna-sprzedaży. Ale wartość jest mała i rok czekania. Link to post Share on other sites
WolfHeart Posted March 7, 2008 Report Share Posted March 7, 2008 (edited) Hyhy, ja również wygrałem aukcję... No i co? E-mail głucho (a swoją drogą, prosiłem go tylko o numer konta i zapytałem, czy jest możliwa wysyłka pod inny adres, niż podany w profilu allegro), telefon non stop wyłączony... Jeśli komuś uda się wynegocjować wysyłkę za pobraniem, można się ewentualnie zastanowić. Cała sprawa za bardzo śmierdzi. Edited March 7, 2008 by WolfHeart Link to post Share on other sites
Filiop Posted March 7, 2008 Report Share Posted March 7, 2008 Skierowałem sprawę do allegro, zobaczymy co odpiszą. Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted March 7, 2008 Report Share Posted March 7, 2008 Jajco. Mogą mu skoczyć, bo przestepstwa nie popełnił. Co najwyżej skasują mu konto. Żadna strata dla niego. Link to post Share on other sites
karol_9111 Posted March 7, 2008 Report Share Posted March 7, 2008 Witam wszystkich ja także wygrałem jedną z aukcji i po auckji zadzwoniłem i nawet udało mi się do niego dodzwonić powiedział że nr konta wysyła albo emailem albo smsem jak w moim przypadku narazie mu kase wpłaciłem teraz czekam Link to post Share on other sites
WolfHeart Posted March 7, 2008 Report Share Posted March 7, 2008 (edited) Hmmm mam nadzieję, że się nie natniesz. Jak będziesz wiedział coś więcej, to daj znać. Edited March 7, 2008 by WolfHeart Link to post Share on other sites
Filiop Posted March 7, 2008 Report Share Posted March 7, 2008 No nie jajco... zablokowanie konta to już jakiś tam krok do przodu, po pierwsze nie trzeba będzie mu wpłacać kasy a po drugie i najważniejsze nie będzie oszukiwał nadal innych osób (przynajmniej z tego konta) Jak dla mnie to już coś, może nie za wiele - ale zawsze... Link to post Share on other sites
karol_9111 Posted March 7, 2008 Report Share Posted March 7, 2008 Ale niewiadomo czy naprawde on nas w konia robi czy może naprawde jest uczciwy nikt tego jeszcze niepotwierdził Link to post Share on other sites
WolfHeart Posted March 7, 2008 Report Share Posted March 7, 2008 No i dlatego liczymy na Ciebie :) Ja dziś do gościa dzwoniłem już 3 razy i nie odebrał. E-mail wysłałem wczoraj, żadnej odpowiedzi. BARDZO chciałbym wierzyć, że facet jest uczciwy, ale mam swoje wątpliwości. Link to post Share on other sites
Recommended Posts