Majkel86 Posted March 1, 2008 Report Share Posted March 1, 2008 W Nowym Sączu odbyły się ćwiczenia grupy specjalnej należącej do Karpackiego Oddziału Straży Granicznej.Ćwiczenia obserwowali, uczestniczący w trójstronnym spotkaniu, przedstawiciele służb granicznych Austrii, Słowacji i Polski. źródło: wiadomosci.wp.pl Moje źródło: http://pjs.nazwa.pl/forum/viewtopic.php?p=1747 PS: Arafat wie coś więcej na ten temat ;-) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 1, 2008 Report Share Posted March 1, 2008 Na specopsie pojawiła się notka, że: Na fotkach są mundury firmy Tru-Spec z oryginalnego MC. Kupione w kraju. Kamizelki Ivo-Hest jeżeli oko nie myli, ale to teraz wszyscy robią podobne, więc tak ciężko stwierdzić. K. http://specops.pl/forum/topics19/sg-feniks...f2ece6345#25470 Quote Link to post Share on other sites
imperator Posted March 3, 2008 Report Share Posted March 3, 2008 Co do zabierania zapasu wody to do tego uzywaja camalbackow...i jak napisal przedmowca ciagle zaopatrzenia. zgadza się Widział już ktoś naszą SG z kanadyjskim klonem M4? Quote Link to post Share on other sites
Lechu2K Posted March 3, 2008 Report Share Posted March 3, 2008 Ja się ostatnio właśnie u siebie pod firmą zdziwiłem. Zajeżdzam sobie jak zwykle z rańca coby miejsce jakieś na krążownika było, a tu na parkingu 4 busy i ok 10 kolesi w MC, kilku w zwykłych plamiakach z naszywkami SG. Okazało się żę to jakiś pluton specjalny SG z Krakowa czy z Warszawy zajechał. Niestety zanim zdążyłem nawiązać z nimi bliższy kontakt, chopaki się zawinęli z piskiem opon i pojechali w kierunku granicy. Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted March 3, 2008 Report Share Posted March 3, 2008 zgadza się Widział już ktoś naszą SG z kanadyjskim klonem M4? Zajrzyj do Commando 1/2007 (grudniowy numer) Quote Link to post Share on other sites
Grey Fox Posted March 10, 2008 Report Share Posted March 10, 2008 A wg mnie te zdjęcia są tragiczne :) Po jaką cholere inwestować w Multicama skoro wszystkie jego walory niszczy czarne oporządzenie? A zdjęcie pana w maskowaniu? Komedia :) Quote Link to post Share on other sites
lesiulodz Posted March 10, 2008 Report Share Posted March 10, 2008 Pewnie bo oporządzenie w multicamie jest za drogie, nie wiecie może czy straż graniczna tych kamizelek nie używała wcześniej? Quote Link to post Share on other sites
oXyder Posted March 10, 2008 Report Share Posted March 10, 2008 W sumie multicam i za plamiak może robić ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts