Adamek Posted March 26, 2008 Report Share Posted March 26, 2008 Witam, mam problem. Otwarłem mojego ak z pudełka postrzelałem na semi, auto i ok. Pojechałem na strzelanke wyciągam broń i co 2 kulka albo ine wylatuje (ale słychać że gb pracuje) albo wylatuje na kilka metrów... Na auto problem robi się mniejszy... Podobno to cza maga nasmarować całego( źle podaje czy coś) Czy się coś rozregulowałO? Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted March 26, 2008 Report Share Posted March 26, 2008 (edited) nowe guny mają to do siebie że trzeba je przestrzelać na auto i wyregulować HU jeżeli to nie pomoże to odeślij na gwarancje Edited March 26, 2008 by DyingFetus Quote Link to post Share on other sites
Adamek Posted March 26, 2008 Author Report Share Posted March 26, 2008 Hu działa. A może nasmarować komore Hu i magazynek? Zaznaczam iż takie rzeczy zrobiły mi się po przewozie. Quote Link to post Share on other sites
Adamek Posted March 27, 2008 Author Report Share Posted March 27, 2008 Pomoże ktoś??? Czy nasmarowanie maga i komory HU pomoże??? Quote Link to post Share on other sites
wbohun Posted March 28, 2008 Report Share Posted March 28, 2008 sprawdz na innych kulkach,pewnie sie zacinaja w magu Quote Link to post Share on other sites
Adamek Posted March 29, 2008 Author Report Share Posted March 29, 2008 Przesmarowałem maga i jest już wszystko ok. Tylko strzelałem na wyłączonym HU. Musze jeszcze na włączonym spróbować. Quote Link to post Share on other sites
Adamek Posted March 29, 2008 Author Report Share Posted March 29, 2008 Broń sprawdzona. Wszystko działa jak należy:) A powiedzcie jeszcze czy kulki 0,20g będą ok? Np. na wyłączonym HU dałoby sie postrzelać??? W sumie taniej by wyszło niż 0,25g 8-) Quote Link to post Share on other sites
RED (Lone Wolf) Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 Jak się nie bawisz w krótkie celne serie tylko wolisz kogoś zasypywać to 0,2 ;). Ten temat nie powinien być w zielonych jeżeli "usterka" okazała się nie włączonym HU? (a na instrukcji jest to pokazane łopatologicznie). Ps. - Jak za mocno włączysz HU to będzie kulki prawie blokował. Próbuj powoli od wyłączonego HU: strzał, poprawka hu, strzał poprawka hu... - nie smaruj gumki HU ani lufy wewnątrz (najlepiej wogóle nie psikać niczym do komory HU ani lufy). Jak się zasyfi to rozbierz i wyczyść. Najważniejsze, żeby nie zalewać smarem gumki HU ani nie przepychać syfu i ewentualnych kulek przez lufę do komory HU - jak się zatnie (w sensie- kulki zablokują się w lufie) to nie strzelaj bo możesz zmielić zębatki - użyj wyciora, stroną ściętą ( wycior ---/ lufa), tak aby kulki wypchać w kierunku gearboxa i w dół. Jeżeli się nie da nie pchaj na chama bo porysujesz lufę lub coś uszkodzisz, trzeba rozebrać, ewentualnie poproś kolegę który już się w to bawił. - używaj tylko firmowych kulek (żadne "bezszfowe za 2 zł 1000 szt. czy inne tanie wynalazki) - Broń boże nie myśl o użyciu WD40 do smarowania czegokolwiek ;). - nazywaj poprawnie tematy (np AK47 CM0.028-problem, a w opisie- pluje na 2 m) - przeczytaj podstawowe tematy oznaczone jako "przyklejone" i "ogłoszenia". - zajrzyj jeszcze raz do instrukcji :) - przeczytaj cały temat o ak47 cm.028 w dziale AEG, 2 klasa i tak dalej.. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Adamek Posted March 31, 2008 Author Report Share Posted March 31, 2008 Dzięki :-P Kulek jakich używam to P&J Premium. Czyli (chyba) są ok 8-) Quote Link to post Share on other sites
headshooter Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 Co do kulek to powiem Ci tak. W m249 P&J ogólnie mam spory rozrzut na dalekich odległościach. Na P&J rozrzut jest tragiczny, co do zacinek to nie zacięła mi się jeszcze żadna. Ale radze ci kup gold fire, blaster, excel lub extreme precision bo to na prawdę dobre kulki. Quote Link to post Share on other sites
Adamek Posted April 1, 2008 Author Report Share Posted April 1, 2008 O GF pomyśle, bez przesady nie będę na sotck lufę pakował Xtremów bo za drogie. Myślę jeszcze nad Kulkami GUNFIRE. Quote Link to post Share on other sites
KubaK Posted May 20, 2011 Report Share Posted May 20, 2011 Nie kupuj Gunfire, nie polecam do niczego! Jeśli już chcesz tanio to ewntualnie GFC u mnie się dość dobrze spisywały Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted May 20, 2011 Report Share Posted May 20, 2011 Nie kupuj Gunfire, nie polecam do niczego! Jeśli już chcesz tanio to ewntualnie GFC u mnie się dość dobrze spisywały Brawo dla Ciebie :bialaflaga: Quote Link to post Share on other sites
KubaK Posted May 20, 2011 Report Share Posted May 20, 2011 Zapomniałem dopisać : w m47 :happy: Quote Link to post Share on other sites
Terkov Posted May 20, 2011 Report Share Posted May 20, 2011 O ja pierdziele... złota łopata Ci się należy! Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted May 20, 2011 Report Share Posted May 20, 2011 Gumka, musi się dotrzeć jak to zawsze bywa, a kulki nie za drogie i nie za tanie to proponuje Guardery 0,23. U mnie w każdej lufie dobrze się spisują tylko że strzelam 0,28. Quote Link to post Share on other sites
Wolfran Posted May 24, 2011 Report Share Posted May 24, 2011 szymx1 komu Ty doradzasz to temat z przed 3 LAT. :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted May 24, 2011 Report Share Posted May 24, 2011 Sorki jakoś na datę nie popatrzałem :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts