truehunter Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 Witam mam M203 z montazem pod lufe firmy CA mozna go zamontowac do repliki RIS ICS?? sprzedawca mowile ze tak, ale jakos mi to nie wychodzi :???: Prosze o pomoc :-F Quote Link to post Share on other sites
tofik___ Posted April 1, 2008 Report Share Posted April 1, 2008 a czy RIS przypadkiem nie składa się z jednego kawałka metalu, jak np. w Sam-r G&P ? Jeśli nie, to odciągasz ten pierścień dociskający risy, zdejmujesz dolną część i montujesz m203 :) Quote Link to post Share on other sites
Belfer Posted November 3, 2010 Report Share Posted November 3, 2010 (edited) Witam Mam problem z montażem granatnika King Arms do repliki G&P (M16A1). Mocowanie na lufe (w kształcie U) jest za luźne, ale tu akurat większego problemu nie będzie bo dam jeszcze podkładke. Gorzej jest przy Delta Ring, tu wogóle już nic nie pasuje... Edited November 3, 2010 by Belfer Quote Link to post Share on other sites
Kelly Posted November 3, 2010 Report Share Posted November 3, 2010 Ja mam natomiast taki problem Replika M16A1 G&P Granatnik M203 z osłoną Long g&p Po zamontowaniu granatnik przesuwa się do przodu i do tyłu. Czy jest na to jakaś rada? Narazie użyłem izolki by zminimalizować luz ale dalej lekko chodzi. Quote Link to post Share on other sites
Belfer Posted November 5, 2010 Report Share Posted November 5, 2010 (edited) U mnie też tak jest. Orginalny montaż (ostrej wersji) ma taką blaszkę, która opiera się na podstawie muszki. Stabilizuje ona granatnik aby nie posuwał się do przodu. W naszym przypadku, ten montaż "U" chyba bardziej dostosowany jest do M4, ponieważ znajduje się we wcięciu na lufie i problem przesuwania się do przodu znika. Montaż zleciłem SpecShop-owi, niech coś wymyślą. Edited November 5, 2010 by Belfer Quote Link to post Share on other sites
goren Posted November 5, 2010 Report Share Posted November 5, 2010 Jak się całkiem zdejmie lufę granatnika to pod nią, na przodzie montażu jest otwór ze śrubą imbusową, którą można dokręcić dociskając tym samym montaż granatnika do lufy karabinu. Wtedy nawet nie drgnie. Przynajmniej w moim granatniku G&P tak jest. Quote Link to post Share on other sites
Belfer Posted November 12, 2010 Report Share Posted November 12, 2010 (edited) Narazie użyłem izolki by zminimalizować luz ale dalej lekko chodzi. Dużo izolki na lufe przy pierścieniu oraz na lufie pod montaż "U". U mnie nic nie lata i przestał się wysuwać jak na razie (odpukać w niemalowane) pzdr Edited November 12, 2010 by Belfer Quote Link to post Share on other sites
Kelly Posted December 25, 2010 Report Share Posted December 25, 2010 Zrobiłem tak jak goren mówił i nawet nie drgnie :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts