Mamut Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 (edited) Witam! Na ostatniej strzelance AK odmówił mi posługi, po tym jak głowica tłoka odkręciła mi się od tłoka. Przykręciłem ją z powrotem, ale chciałbym tego uniknąć w przyszłości. Wystrzeliłem na tym zestawie może 500 kulek. Co zrobić by ten incydent się nie powtarzał? Łożyskowana głowica JBU LINK Tłok wzmocniony MadBull LINK AK to chinol od JG. Ma jeszcze wymienioną dyszę na uszczelnioną CA, łożyskowaną metalową prowadnicę JBU, sprężynę M100 MadBull, stalowe łożyska ślizgowe G&P i metalową głowicę cylindra JBU. Będę wdzięczny za rady. Bo miał to być Fine Tuning, a padło szybciej niż na fabrycznych bebechach. Pozdrawiam Edited March 31, 2008 by Mamut Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted April 1, 2008 Report Share Posted April 1, 2008 Zabezpieczyć gwint lakierem do paznokci lub czymś o podobnych właściwościach? Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted April 1, 2008 Report Share Posted April 1, 2008 Locktitem, w ostateczności nawet super glue na gwint i skręć to. Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted April 1, 2008 Author Report Share Posted April 1, 2008 Myślałem o tym, ale trzeba pamiętać, że tam są chyba największe drgania w całym gearboxie i lakier mógłby się pokruszyć. Nie wiem jak się ma sprawa z preparatem do śrub. Ale wątpię, czy inni uzytkownicy podobnych głowic stosują takie patenty. Może to jest źle pomyślane z technicznego punktu widzenia? Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted April 1, 2008 Report Share Posted April 1, 2008 Nie wiem, ja stosowałem/miałem fabrycznie w replikach swoich i kolegów: stockową głowicę CA stockowa głowice G&P głowicę alumiową łożyskowaną Systemy głowicę alumiową łożyskowaną ACTION głowicę poliwęglanową łożyskowaną Guardera głowicę poliwęglanową łożyskowaną Element Na żadnej preparatów nie stosowałem, po prostu mocno dokręcałem śrubą i się trzymało. Jedynie stockowa głowica CA włożona do mojego ICSa poluzowała się po kilku tys. strzałów - śrubka mocująca była badziewna i zerwał się jej gwint. Rozwaliło mi to niestety tłok :/ Ale poza tym brak problemów, nigdy nie stosowałem locktitów itp. Ale sądzę, że locktite zniesie drgania :) Quote Link to post Share on other sites
lukasz Posted April 1, 2008 Report Share Posted April 1, 2008 Ja stosuje Loctite (czy jak sie to tam zwie) i jeszcze nigdy mi sie nie odkręciła żadna głowica. ;-) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts