sledz Posted April 1, 2008 Report Share Posted April 1, 2008 (edited) Jak w temacie. na razie nie znalazłem konkretnej odpowiedzi. konkretnie chodzi mi o te ładownice http://www.sklep.vest.pl/product_info.php?...roducts_id=2122 Edited April 1, 2008 by sledz Quote Link to post Share on other sites
Kugar Posted April 1, 2008 Report Share Posted April 1, 2008 A próbowałeś zmierzyć magazynki od AUGa? Zauważ, że magazynek AUGa ma wysokość 155mm, a stopka magazynka ma 34mm. Porównaj to z wymiarami zewnętrznymi! ładownicy i będziesz miał odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted April 1, 2008 Report Share Posted April 1, 2008 Że nie nie wejdą. Za to ładownice od G36 są już szersze, tam powinny magazynki AUG dobrze siedzieć. Quote Link to post Share on other sites
Kugar Posted April 2, 2008 Report Share Posted April 2, 2008 Ja przejściowo wykorzystuję ładownicę od AK, na szerokość pasuje idealnie: http://www.miwo-military.com/index.php?go=02_2 Są jedynie zbyt głębokie, ale spłycić to nie aż taki problem, a w maju Miwo ma mi zaprojektować ładownicę pod magazynki AUGa. PS. Ładownice od M16 też są za wąskie. Quote Link to post Share on other sites
Equil Posted April 2, 2008 Report Share Posted April 2, 2008 Używam LBV-ki i nie ma problemów zarówno z ładownicami na 2 magi do M16 jak i na 1. Jak magazynek się zatrzymuje na swojej stopce to jest idealnie, szybko się go wyjmuje. Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted April 2, 2008 Report Share Posted April 2, 2008 2 magi wchodzą Ci do ładownicy LBV? Quote Link to post Share on other sites
von_Zakapior Posted April 3, 2008 Report Share Posted April 3, 2008 Hmm, ja używam PLCE i magi od Steyra wchodzą bezproblemowo. Quote Link to post Share on other sites
Equil Posted April 3, 2008 Report Share Posted April 3, 2008 (edited) 2 magi wchodzą Ci do ładownicy LBV? Coś Ty, szans niema. W kopii LBV tam gdzie 1 mag M16 od AUGa wchodzi dosyć ciasno ale wyjmuje się łatwo. W tym samym miejscu w moim egzemplarzu kontraktowej już w ogóle niema problemów. Edited April 3, 2008 by Equil Quote Link to post Share on other sites
Kugar Posted June 10, 2008 Report Share Posted June 10, 2008 (edited) Otrzymałem ładownice dedykowane do magazynków Steyr AUG zaprojektowane przez http://www.miwo-military.com/ (Praszka). Magazynki były projektowane na odległość, podałem im tylko wymiary i kształt. Magazynki siedzą w ładownicy bardzo pewnie, użytkowanie ich nie sprawia problemów. W moim egzemplarzu w tylną kieszeń magazynek pasuje idealnie, natomiast przednia jest trochę za szeroka (co widać na 1. fotce), ale trochę zwęziłem rogi (fotka 2.) i teraz siedzi bardzo pewnie. Zwróciłem uwagę na ten fakt Miwo, więc możliwe, że poprawią. Nie otrzymałem odpowiedzi na pytanie, czy ładownice znajdą się w oficjalnej ofercie. Miwo nazywa te ładownice "do AKMS", więc pewnie to hasło i AUG naprowadzą ich na ten projekt, gdyby ktoś do nich pisał. Ładownice kosztowały 32zł/szt. Edited June 10, 2008 by Kugar Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted June 10, 2008 Report Share Posted June 10, 2008 O, dzięki za info :), tylko teraz przestawiłem się na coyote, więc kombinuje z innymi ładownicami. A propos, to magazynki powinieneś odwrotnie trzymać. Stopka maga zazwyczaj ma nie wchodzić do ładownicy, możliwe, że dlatego są za szerokie. Quote Link to post Share on other sites
Kugar Posted June 10, 2008 Report Share Posted June 10, 2008 Stopka jest szersza niż body magazynka. Ładownica była projektowana z uwzględnieniem właśnie takiego ułożenia magazynków, w przeciwnej pozycji powinna być węższa. Są 2 powody, dla których jest akurat tak, a nie inaczej: 1. magazynki mają na górze "ząb", którzy trzyma jest na miejscu w replice. Jeśli ten ząb znajdzie się na dole ładownicy, to przy wyciąganiu haczy o krawędź ładownicy i bardzo utrudnia wyjęcie 2. na Miwo na zdjęciach wszystkie magazynki we wszystkich ładownicach są w takiej pozycji Poza tym moim zdaniem jest to wygodne ułożenie i pasuje mi na rękę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts