kajtoo5 Posted November 4, 2013 Report Share Posted November 4, 2013 (edited) Właściwie nie upatrzyłem sobie nic dokładniej i na razie mam mało bo tylko kamizelkę z plecakiem mbss pełny d3c, hełm pasgt (który chyba też pasuje, mam jedno zdjęcie ale nie jestem pewien czy to seal czy ktoś inny z sof) i spodnie od woodlanda + jakieś treki na które mi wystarczyło. Info co kupić brałem głównie z militaryphotos. Ale mam już plan na replikę micha 2000, rękawice nomex, replike kamizelki paca i później złożenie emki. Chyba wystarczy :icon_biggrin: Nie będę się bawił w reko bo uzbieranie kasy potrwa u mnie baaaardzo długo. Generalnie mam podobne podejście do stylizacji tego okresu. Z tym, że z racji braku chętnych do stylizacji ze mną, angażuję się jeszcze mniej :icon_razz:. Co do paska ja robię tak, że mam : http://cqb.pl/images/41CQ01OD_1.jpg Rescue belt (chińska replika, zadziwiająco dobra), na to Serpa (bez tego badziewnego panelu udowego, tylko na pas), worek zrzutowy z tyłu, kieszonka na multitoola i podwójna ładownica do Siga z lewej. Chwilowo, póki mam ładownice do emki z przodu Plate'a, bo nie dorobiłem się jeszcze kopii radiostacji (bo mam 4 ładownice, a nie popularnie 3), to nie potrzebuje raczej pasów 2giej linii. Gdyby był ktoś chętny ze mną na stylizacje, co za tym idzie byłaby większa mobilizacja i organizacja, potrzebowałbym więcej sprzętu (treningi, większe zloty itp), w końcu: zorganizowałbym sobie drugą linię :icon_wink:. Póki co, myślę, że nie ma sensu. Zdjęcie: http://airsoftphotos...x/496460/496461 * Na zdjęciu nie ma ładownicy do Siga, bo nie mam jej w domu :icon_biggrin: Edit: Wybaczcie, że wstawiłem jako link, ale kompletnie nie ogarniam, jak wrzucić jako grafikę :/ Edited November 4, 2013 by kajtoo5 Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted November 4, 2013 Report Share Posted November 4, 2013 (edited) Przejrzyj sobie zdjęcia ( https://plus.google....=CPqGmt6soqveFA ) i zapytaj najpierw o to co Cię interesuje. Zbierz wiedzę i na tych zdjęciach bazuj sprzętowo. No i podstawowa rzecz- foki używały sprzętu w kolorze MJK ( Matt Johnson Khaki ) bądź TAN, nie Coyote Brown jak USMC/Piechota Morska. A gościu z PASGTem z ramadyjskich zdjęć to tłumacz, terp działający z SEALsami. Edited November 4, 2013 by MatriX482 Quote Link to post Share on other sites
kajtoo5 Posted November 4, 2013 Report Share Posted November 4, 2013 Jeśli mówiłeś o mnie i moim szpeju w kwestii koloru, to wiem, MJK to jest podstawa podstaw :P Ale chwilowo nie mam funduszy ani chęci na tego typu różnice. Materiał w MJK jest drogi, a oryginalnego szpeju nie chce kupować, bo... drogi ;) Wolę pobiegać trochę w tym zamienniku, kupić sobie materiał i sukcesywnie "doszywać" sobie elementy. Zacznę od tego paskudnego Admin Panela, który aż wionie skośnookim wykonaniem i wyglądem. Ale przed szyciem w Khaki, będzie Paca na którą aktualnie szukam surowców (swoją drogą zapraszam kolegę gu-pifaj-fus, do przyłączenia się do wspólnego zamówienia na materiał. Wyjdzie taniej, a za robociznę policzyłbym Ci jak za barszcz ;) ) Co do galerii, którą wstawiłeś Matrix: tego typu galerie to moja biblia i wierz mi, w 100% bym odwzorował to co na nich jest, gdyby był sens i możliwości...niestety :( Powoli, ale zdecydowanie, dążę do efektu. Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted November 4, 2013 Report Share Posted November 4, 2013 Przecież flyye, pantac, G&P robią w khaki/MJK, co za problem? Dokładnie te same rzeczy co w Coyote Brown. I te kopie są całkiem przyjemnie wykonane. Tak samo PACA- są ludzie którzy taką uszyją, bądź chinole zrobili super kopie ( Toysoldier, ebairsoft ). Quote Link to post Share on other sites
kajtoo5 Posted November 4, 2013 Report Share Posted November 4, 2013 Nie mówię, że jest inaczej, w ręcz potwierdzam. Chwilowo mam tani zamiennik, który w miarę upływu czasu, będę wymieniać. Na jakieś repliki, bądź hand made'y. Anyway, liczy się efekt, a cel uświęca ACMowskie środki :D Quote Link to post Share on other sites
gu-pifaj-fus Posted November 4, 2013 Report Share Posted November 4, 2013 Paca musi na mnie jeszcze chwilę poczekać najpierw muszę sobie załatwić wszystko co będę nosił na niej. Matrix dzięki za zdjęcia. Zajebi*ta galeria. Połowy nigdzie nie widziałem. Quote Link to post Share on other sites
kajtoo5 Posted November 4, 2013 Report Share Posted November 4, 2013 https://plus.google.com/photos/109641119735278499605/albums/5856734580789681185?banner=pwa Tu masz jeszcze jedną, zdjęcia się powtarzają, ale jest ich chyba więcej. Quote Link to post Share on other sites
gu-pifaj-fus Posted November 4, 2013 Report Share Posted November 4, 2013 A i jeszcze ten pasgt o którym wcześniej pisałem To na pewno seals bo zapisałem sobie przy zdjęciu. Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted November 5, 2013 Report Share Posted November 5, 2013 To nie SEALs- to Pararescue Jumper który działał razem z SEALsami w Faludży, 2004 rok ;-) Quote Link to post Share on other sites
kajtoo5 Posted November 5, 2013 Report Share Posted November 5, 2013 Zdaje mi się, że Sealsi mieli jedynie M18. Tutaj jest M4. mam rację? ;) Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted November 5, 2013 Report Share Posted November 5, 2013 M18 to je granat dymny. Mk18 mod 0 ( no, powiedzmy że do 2010 ), M4 też były. Mk12 mod 1 ( SPR/A ) czy Mk11 mod 0 ( SR-25 ) też się zdarzały. A ten pan ze zdjęcia wyżej to PJ, nie NSW. Quote Link to post Share on other sites
gu-pifaj-fus Posted November 5, 2013 Report Share Posted November 5, 2013 A to sorka widocznie źle doczytałem przy zdjęciu. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted November 6, 2013 Report Share Posted November 6, 2013 Słuchajcie, JPC Crye, widziałem chyba na jednym-dwóch fotach (w MC konkretnie), ale nie jestem na 100% pewien czy to na bank foty fok. Tak więc-jeśli JPC=OK to w jakim okresie? Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted November 6, 2013 Report Share Posted November 6, 2013 Z tego co wiem to Devgru głównie z JPC można zobaczyć. Eh, modern, modern everywhere... Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted November 6, 2013 Report Share Posted November 6, 2013 3C słabo się u nas kamufluje, no i te MK18stki ;). Quote Link to post Share on other sites
Chowder12 Posted November 6, 2013 Report Share Posted November 6, 2013 (edited) DEVGRU lata z NJPC w AOR1 lub MC. Największa różnica pomiędzy tymi to taka, że zamiast kangaroo poucha za elastyczne "linki" są klapy takie jak w pouchu do AVSa. Głównie to jednak 6094 zostają ale można zobaczyć foki z JPC. Tutaj jest NJPC w AOR1. Nie chciało mi się więcej szukać z pośród 400 zdjęć. EDIT: znaj moje dobre serce Z tyłu 2 od prawej. Edited November 6, 2013 by Chowder12 Quote Link to post Share on other sites
kajtoo5 Posted November 6, 2013 Report Share Posted November 6, 2013 M18 to je granat dymny. Mk18 mod 0 ( no, powiedzmy że do 2010 ), M4 też były. Mk12 mod 1 ( SPR/A ) czy Mk11 mod 0 ( SR-25 ) też się zdarzały. A ten pan ze zdjęcia wyżej to PJ, nie NSW. ale bubel. Oczywiście miałem na myśli MK18 (w dodatku w tamtym okresie Mod 0). Paluszek musiał nie trafić w klawiaturę :) O ile się nie mylę, to M4 głównie w afganistanie, przynajmniej tak wnioskuję ze zdjęć. Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted November 6, 2013 Report Share Posted November 6, 2013 Tak i nie. CQBR zdarzały się tak samo w Iraku jak i Afganie. M4 podobnie, acz patrząc na zdjęcia z Ar-Ramadi to jednak CQBR czy tam Mk18 mod 0 występowały w większości przypadków. No cóż taka specyfika- kaliber ten sam, skuteczność podoba a różnica w poruszaniu się między 10,5 a 14,5 calową lufą jest spora- szczególnie w "ciasnym" Irakowie. Quote Link to post Share on other sites
kajtoo5 Posted November 9, 2013 Report Share Posted November 9, 2013 A tak z innej beczki zadam pytanie. Jakie oświetlenie do P226 byłoby okej? Bo generalnie nie mogę się dopatrzeć żadnej dobytej. Tylko w kaburach, gdzie jak wiadomo latarek nie widać :P Quote Link to post Share on other sites
Chowder12 Posted November 9, 2013 Report Share Posted November 9, 2013 Surefire X300 i Safariland 6004. Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted November 10, 2013 Report Share Posted November 10, 2013 Do tego Serpa BHI ( wtedy SIG bez oświetlenia ), Uncle Mike's pod P226, Comp Tac, Safariland 3004 ( ze starszych ). A ze świateł jeszcze Surefire P114 i Olight M3X short na RIS. Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted November 10, 2013 Report Share Posted November 10, 2013 Insight* M3X. Quote Link to post Share on other sites
Cn Rudy Posted November 18, 2013 Report Share Posted November 18, 2013 (edited) A ja podłączę się pod obrazek z pytaniem. Oglądam to zdjęcie i wydaje mi się że tak, ale wolę się upewnić. A więc : czy używano wtedy comfordpadów? Edited November 18, 2013 by Cn Rudy Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted November 18, 2013 Report Share Posted November 18, 2013 Tak jak napisałem- zdjęcie pochodzi z 2006 roku, z kwietnia. Ar-Ramadi. Na zdjęciu są 4 żołnierze Navy SEALs, ST-3 Pluton Delta. Muszę Cię zmartwić, ale comfortpad był im zbędny. 1. linia nie była super obładowana ( a przeglądając 127 zdjęć z walk z samego Ramadi ) mogę stwierdzić, że comfortpady zdarzały się bardzo bardzo rzadko- bodaj na 2 fotach znalazłem coś podobnego do CP. Reszta to duty belty ( LBT, BHI, EI ) i rescue belty ( EI, LBT, BHI ), często wspomagane szelkami, zwykłymi czarnymi elastycznymi szelkami, dość szerokimi- żadne tam dedykowane do pasa EI czy BHI. Tego typu wynalazki idą do zielonej, a nie do MOUT gdzie żołnierz obładowany jest balistyką i szpejami. Quote Link to post Share on other sites
Cn Rudy Posted November 19, 2013 Report Share Posted November 19, 2013 Dzięki. Zmylił mnie ten reko pan. Nie pamiętam skąd pochodzi to zdjęcie, ale perfidnie widać na nim wspomniany CP. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts