mistrz25 Posted April 24, 2013 Report Share Posted April 24, 2013 (edited) Nie moge już edytowac posta , a chce poprawić dokładnie chce zrobić RMC z wojny w afganistanie w latach właśnie 2006-2010.Replika to L85A2. Edited April 24, 2013 by mistrz25 Quote Link to post Share on other sites
zlymadafaka Posted April 24, 2013 Report Share Posted April 24, 2013 Może nie jestem takim 'hajtem' jak koledzy "po fachu" ale nie powinien to być Osprey? Jeśli jestem w błędzie to przepraszam, jeszcze się uczę tego wszystkiego :D Quote Link to post Share on other sites
mistrz25 Posted April 24, 2013 Report Share Posted April 24, 2013 Ja też nie wiem dlatego wystosowałem to pytanie z nadzieją ,że ktoś mi pomoże. Quote Link to post Share on other sites
Corey Posted April 24, 2013 Report Share Posted April 24, 2013 (edited) @Mistrz25 Rekonstrukcja czy stylizacja? Pytanie w/w to zasadnicze bo określa na dobra sprawe wszystko. Dałeś ramy czasowe - Wujek Google jak zawsze pomocny - znajdziesz wiele fotek na których możesz bazowac przy stylizacji a potem rekonstrukcji już konkretnego setu. RMC to dość specyficzna jednostka - znajdziesz tam różnoraki sprzet - PLCE, Assault Vesty, czy chest riggi w dpm ale także AV w DDPM czy ospreye. Zgłębiałem przez jakiś czas zagadnienie i zabrałem się za stylizację Parasów :icon_biggrin: Edited April 24, 2013 by Corey Quote Link to post Share on other sites
zlymadafaka Posted April 24, 2013 Report Share Posted April 24, 2013 Czy reko czy stylizacja to i tak warto podać pewną stronę: http://dpm-soldier.pl/, tam masz dużo ciekawych i przydatnych informacji :) Quote Link to post Share on other sites
Bat_Sirius Posted April 24, 2013 Report Share Posted April 24, 2013 2010 to już nawet kamuflaż mtp i osprey mk3, osprey assault i mk4. Sporadycznie mk6 na głowach, już prędzej mk7. L85A2 koniecznie z risem. Przed 2010, osprey mk2-3, osprey assault (w kolorze pustynnym), mk6 i mk7, L85A2 z risem, czasem i bez. Quote Link to post Share on other sites
mistrz25 Posted April 24, 2013 Report Share Posted April 24, 2013 @Mistrz25 Rekonstrukcja czy stylizacja? Pytanie w/w to zasadnicze bo określa na dobra sprawe wszystko. Dałeś ramy czasowe - Wujek Google jak zawsze pomocny - znajdziesz wiele fotek na których możesz bazowac przy stylizacji a potem rekonstrukcji już konkretnego setu. RMC to dość specyficzna jednostka - znajdziesz tam różnoraki sprzet - PLCE, Assault Vesty, czy chest riggi w dpm ale także AV w DDPM czy ospreye. Zgłębiałem przez jakiś czas zagadnienie i zabrałem się za stylizację Parasów :icon_biggrin: Stylizacja,kolego bardzo prosze abyś wyjaśnił dwa terminy -Osprey -Parasi-nie bardzo kojarze ,napewno jakaś jednostka Madafaka-stronke znam. Quote Link to post Share on other sites
Vender Posted April 24, 2013 Report Share Posted April 24, 2013 (edited) Jeżeli znasz stronkę to powinieneś wiedzieć co to Osprey. A parasi to jednostki powietrznodesantowe (z tego co wujek google mówi). Edited April 24, 2013 by Vender Quote Link to post Share on other sites
Corey Posted April 24, 2013 Report Share Posted April 24, 2013 Jeżeli znasz stronkę to powinieneś wiedzieć co to Osprey. A parasi to jednostki powietrznodesantowe (z tego co wujek google mówi). Dokładnie tak jak kolega już wytłumaczył. W moim przypadku to 3 batalion w skrótcie 3PARA Quote Link to post Share on other sites
kero Posted December 17, 2013 Report Share Posted December 17, 2013 Cześć, a jaką replikę najlepiej kupić? Ogólnie to niewielki jest wybór elek na rynku. Quote Link to post Share on other sites
Bat_Sirius Posted December 18, 2013 Report Share Posted December 18, 2013 Od siebie mogę polecić ICS'a. Quote Link to post Share on other sites
Corey Posted December 18, 2013 Report Share Posted December 18, 2013 Cześć, a jaką replikę najlepiej kupić? Ogólnie to niewielki jest wybór elek na rynku. Wszystko zależy od tego jakim dysponujesz budżetem oraz do czego ci konkretnie ona ma służyć. Sam również posiadam replike ICS'a ale mam porównanie u siebie w ekipie z replikami Army. Dobrze zrobiona Army strzela na podobnym poziomie co mój stockowy ICS - kwestia wpompowoania kasy i tyle. Inna ważna informacja to taka że Army to wersja A1 a ICS to wersja A2 - niby 3 różnice w wyglądzie ale czasem mogą one mieć znaczenie. Do dyspozycji jeszcze pozostaje G&G w wersji A1 i A2 oraz Star / Ares. Z każdą z tych replik jest problem z dostępnością fizyczną w sklepiej = sa unikalne :D i czasem rozchodza się jak ciepłe buły Quote Link to post Share on other sites
Bat_Sirius Posted July 21, 2015 Report Share Posted July 21, 2015 To zapewne 43 Commando FPGRM, a oni mają specjalistyczny sprzęt. Quote Link to post Share on other sites
Mickie_Black Posted December 21, 2015 Report Share Posted December 21, 2015 Pozwolę sobie podpiąć się pod temat RMC. Ma ktoś na sprzedaż beret z badgem? Rozmiar na głowę 59/60. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts