DEDEk Posted April 18, 2008 Report Share Posted April 18, 2008 Witam. Mam pytanie do posiadaczy ghillie suita. Jak go przyciemnić?? Chodzi o to że dałem za dużo naturalnego koloru juty i jest troszke za jesny. Czy zakopanie go w ziemi da jakiś efekt?? Link to post Share on other sites
shadowman Posted April 18, 2008 Report Share Posted April 18, 2008 Dać to da efekt..tylko ja bym tak nie robił bo pod ziemia sparcieje i bedzie ci rozlatywał..widziałm juz raz taki przypadek, tylko kolo troche za długo go pod ziemia trzymał :) Po pierwsze nie pierz go ;p Po drugie: pociraj sie w nim troche..pobłocie po lisciach w brudnej wodzie gdzies w stawie w lesie , ubrudz go błotemi poturlaj sie na ziemi, lisciach gałeziach ..jest duzo sposobów. Dzieki temu równiez nabiersze troche naturalnych elementów na twoje ghille :) Link to post Share on other sites
Lajon Posted April 18, 2008 Report Share Posted April 18, 2008 Przeciągnij go parę razy za samochodem po zabłoconej ścieżce, zostaw w lesie na parę dni, ostatecznie zostaje farba w sprayu ( swoją drogą to zajebiście usztywnia jutę, ghillie jest bardziej "nastroszone" ). Link to post Share on other sites
DEDEk Posted April 18, 2008 Author Report Share Posted April 18, 2008 Dzięki chłopaki. Zastosuje rade shadowman może dac bardzo dobry efekt :) Link to post Share on other sites
enzig Posted April 18, 2008 Report Share Posted April 18, 2008 Ja bym na twoim miejscu zagęścił ciemnymi kawałkami farbowanej zielonej juty. Farszu nigdy za mało. Każde ghillie jak nowo wykonane wyglada jak Yeti a po deszczu i wymamłaniu nabiera naturalnych barw i zapachu lecz niemiłosiernie się kurczy. Link to post Share on other sites
javelin Posted April 18, 2008 Report Share Posted April 18, 2008 Ja powiem tak - wszystkie rady razem wzięte. - Zakopać w ziemi na kilka dni, góra tydzień - przeciągnąć za samochodem po polnej drodze (zarówno suchej jak i mokrej), - przede wszystkim działać w tym ghillie jak najczęściej! Moje ghillie tez było bardzo jasne (z początku przemyślane na suche trawy) po kilku akcjach i zakopaniu znacznie ściemniało i dużo lepiej komponuje się z leśną ściółką. Link to post Share on other sites
DEDEk Posted April 19, 2008 Author Report Share Posted April 19, 2008 właśnie moje też docelowo miało być w suche trawy :) Link to post Share on other sites
Recommended Posts