KARMA_Alex Posted January 5, 2004 Report Share Posted January 5, 2004 1. uzywam gogli 2. uzywam kolimatora Link to post Share on other sites
Xie Posted January 5, 2004 Report Share Posted January 5, 2004 Do tej pory mam nawyki z czasów, kiedy używałam maski paintball-owej (SCOTT) przy której "normalne" celowanie nie było możliwe.... Nawet teraz często celuję trzymając broń z dala od oka i obserwując lot kulki. Więc, jeśli chodzi o moje rady, wygląda to tak: 1. Obserwuj lot kulki 2. Koryguj ułożenie lufy po każdym strzale Link to post Share on other sites
Xie Posted January 5, 2004 Report Share Posted January 5, 2004 acha.. zapomniałam dodać.... 3. Śmiej się z tych, co masek nie używają i mają: a) przerwy po wybitych zębach B) czerwone plamki niczym ukaszenia komarów c) inne dolegliwości powstałe wskutek nie-noszenia maski :wink: Link to post Share on other sites
rezul Posted January 6, 2004 Report Share Posted January 6, 2004 tak ksiezniczka jak zwykle ma racje przy AEGach czesciej sie celuje korygujac lot kulki w koncu takie mozliwosci daje seria i brak koniecznosci przeladowywania za kazdym razem no i takie celowanie uwzglednia warunki atmosferyczne :twisted: a jesli jednak chcesz celowac to polecam lunete 3-9x40 Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted January 6, 2004 Report Share Posted January 6, 2004 A ja proponuje kupic okulary, zapuscic brode i miec zamkniete usta :). Pozdrawiam. Ronin p.s. Maski psuja klimat!!! :twisted: Link to post Share on other sites
Zjawa Posted January 6, 2004 Report Share Posted January 6, 2004 zgadzam sie ze z maską to jakos tak beznadziejnie :/ i wcale bym sie nie smial z ludzi ktorzy masek nie noszą bo im psują klimat. Z tym ze zobacz z czego strzela Alex i co on zrobi z goglami x800. No zgroza :| Link to post Share on other sites
Kapral Posted January 6, 2004 Report Share Posted January 6, 2004 chuja tam psują klimat, ja czasem stzrelam sie w masce MP5(w cqb, jak najdzie mnie faza jakaś) i klimat jest super;) A tak poza tym, to kolituba bedzie uwygodnieniem. btw, tych wszystkich 'ciemnych stron' noszenia gogli podanych przez Xie sie jakoś nie boje... taki sport :) Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted January 6, 2004 Report Share Posted January 6, 2004 Mi chodzilo o maski "farbokulkowe". Ronin Link to post Share on other sites
aZahiel Posted January 6, 2004 Report Share Posted January 6, 2004 HEHE a Will powiedz dlaczego zaczoles w masce chodzic :twisted: :wink: a co do topicu maski czasem sie przydaja Mudia a jesli w masce bedziesz biegac to kup sobie HKMP5 ze skladana kolba i wtedy trzymajac bron w samych rekach bez opierania kolby jestes w stanie bardzo szybko celowac bez zadnych problemow :!: :twisted: Link to post Share on other sites
Crazy_Ivan Posted January 6, 2004 Report Share Posted January 6, 2004 Wyciagniete do przodu maksymalnie na pasie. Metoda SAS Link to post Share on other sites
Zjawa Posted January 6, 2004 Report Share Posted January 6, 2004 Kapral no ale chyba nie bardzo doczytales o co chodzi :roll: na strzelankach zacząłem używać maski do PBL jako ochrony oczu Link to post Share on other sites
aZahiel Posted January 6, 2004 Report Share Posted January 6, 2004 wlasnie :!: jest to nawet dobry sposob :!: Link to post Share on other sites
JAD_FILER Posted January 6, 2004 Report Share Posted January 6, 2004 ...jak maska, to może gazowa? :D można by było spróbować, tylko cyba szybki są mało wytrzymałe :? Link to post Share on other sites
Zjawa Posted January 6, 2004 Report Share Posted January 6, 2004 w tej nowej mp-5 to chyba nie są takie słabe skoro Kapral i Foka sie strzelaja w takich maskach :) a napewno nie są jedyni :) Link to post Share on other sites
aZahiel Posted January 6, 2004 Report Share Posted January 6, 2004 Kapral sprawdzal szybki w tej masce strzelajac do niej z m733 z bliskiej odleglosci wiec ta maska jest ok :!: nie wiem jak buldog ale sprawdze :!: zaraz :!: Link to post Share on other sites
kazik_ Posted January 6, 2004 Report Share Posted January 6, 2004 problem z maskami gazowymi jest moim zdaniem taki ze nie pozwalaja swobodnie oddychac (chyba ze da sie jakos ja "przerobic" zeby zwiekszyc cyrkulacje powietrza) i to ze troche ograniczaja pole widzenia (ale pewnie wiekszosc masek od paintballa tez to robi) moze ktos zna jakis sposob na ominiecie tego problemu? (z oddychaniem) Link to post Share on other sites
Foka Posted January 7, 2004 Report Share Posted January 7, 2004 problem z maskami gazowymi przeciwgazowymi :!: :!: :!: jaka jest roznica miedzy maska przeciwgazowa, a gazowa? niewielka - taka jak miedzy krzeslem a krzeslem elektrycznym... jest moim zdaniem taki ze nie pozwalaja swobodnie oddychac (chyba ze da sie jakos ja "przerobic" zeby zwiekszyc cyrkulacje powietrza) i to ze troche ograniczaja pole widzenia tiaaa.. to dazenie do realizmu... zeby tylko tarcza balistyczna wytrzymala kilka strzalow a nie byla niezniszczalna... ale w masce to zeby sie latwiej oddychalo, bo tak nie wygodnie... dzizas... juz slyszalem propozycje zeby biegac bez pochlaniacza... (ale pewnie wiekszosc masek od paintballa tez to robi) ale w mniejszym stopniu moze ktos zna jakis sposob na ominiecie tego problemu? (z oddychaniem) nie oddychac? Link to post Share on other sites
Recommended Posts